Bad Gastein ökar möjligheterna ner mot dalen

Bad Gastein ökar möjligheterna ner mot dalen

Bad Gastein sätter nu in fler snökanoner på pisterna från mellanstationen till dalstationen och hoppas att på detta sätt lösa flaskhalsproblematiken.

Online: 03/10 2013

Bad Gastein har under de senaste åren varit en av de mest populära bland Österrikes skidorter. Och de många besökarna känner antagligen igen problemen med att komma ner i dalen på eftermiddagen.

Men den problematiken löser nu liftbolaget i den populära staden. För på Stubnerkogelpisten, som kan karaktäriseras som huvudpisten från mellanstationen till dalstationen, sätts nu ett stort antal nya snökanoner in.

”Det gör ju att man kan få ett långt åk från toppen till botten i bra snö. Tidigare har det i stort sett endast varit en smal skogspist nere i dalen och därför har många tagit liften från mellanstation och ner i dalen”, berättar Peter Jørgensen, som är produktchef hos Højmark Rejser och känner till hela Gasteinerdalen väl.

Flaskhalsen utvidgas

Det har alltså inte funnits många valmöjligheter för att komma ner i dalen under eftermiddagen för de många besökarna på pisterna i det populära området. Men den ökade snömängden på de nedersta pistkilometerna ger alltså helt ny plats.

”Det har varit väldigt efterfrågat av gästerna att det skulle komma en lösning på problemet från mellanstation till botten. Nu kan man alltså få ett enormt långt åk helt från toppen ända ner till botten på bra snö”, låter det från Peter Jørgensen.

De nya snökanonerna står redo inför den kommande säsongen.
Foto: Copyright @Gastein Tourismus

Läs mer om skidsemester i Bad Gastein



Bad Gastein ökar möjligheterna ner mot dalen - Billede 1475

Publicerad av: Morten Sand

Hitta erbjudanden på skidresor

Gå til toppen