Destination funäsdalen döps om till Funäsfjällen

Destination funäsdalen döps om till Funäsfjällen

Ni som känner funäsdalen sen tidigare kommer kanske inte riktigt känna igen er. Nu byter en av Sveriges mest populära fjälldestinationer namn.

Online: 09/11 2010

Funäsfjällen är samma goa destination som tidigare. Att vi har ändrat namnet från funäsdalen till Funäsfjällen och utvecklat vår profil är för att bli tydligare och lättare att kunna nå för alla som älskar riktiga fjällupplevelser.

Vi har liksom satt på oss en ny jacka men är fortfarande samma person. Vi är hoppfullt förvissade om att namnbytet kommer att öka tydligheten om att här ingår även Ramundberget, Ljusnedal, Funäsdalen, Tännäs, Messlingen, Fjällnäs, Bruksvallarna och Tänndalen.

Funäsfjällen är den nya förpackningen på godispåsen, där du väljer dina egna godbitar. Kanske Ramundberget, kanske Bruksvallarna eller Tänndalen. Ett självplock av Funäsdalen, Fjällnäs och Ljusnedal.
Eller är Tännäs och Messlingen den bästa kombinationen?

Glada och stolta slår vi nu upp portarna till Funäsfjällen och ännu en snörik säsong- varmt välkomna till oss och de höga fjällen, den djupa snön och de gästvänliga människorna.
Här är allting på riktigt och här bor och verkar de flesta på helårsbasis. På riktigt.

Nyheter i urval i Funäsfjällen vinter 2010/2011
Direktflyg från ArlandaVi fortsätter succén med direktflyg från Direktflyglinje från Stockholm till Funäsfjällen via Röros. Snabbaste vägen till svenska fjällen – till bra pris! På drygt 2 timmar är man på plats i Funäsfjällen.Torsdagar och söndagar i bägge riktningarna från 3 februari till 24 april 2011. 1995 kr t.o.r. från Arlanda med Skyways. Möjlighet till taxfreeinköp, då planet landar i Röros på norska sidan gränsen,45 km från skidåkning och boende. Bokas hos Destination Funäsfjällen AB, www.funasfjallen.se eller tel 0684-155 80.

Världens bästa längdspårsystem blir ännu bättre- och är dessutom öppet i Bruksvallarna
Nästa helg går det WCseedande Bruksvallsloppet av stapeln när hela den svenska eliten och en stor del av Värdseliten testar formen under två dagar.
Stora investeringar har gjorts i Nordic ski och längdspårsystemet; utökning av snökanonkapacitet/spår i Bruksvallarna, ny skidskyttestadium i Ramundberget, nyutvecklad spårinformation för spårpreparering (en världsnyhet - alla spårmaskiner är kopplade on-line och ger prognos när pistmaskinen passerar valfri punkt), spårvärdar ute i spårsystemet och obligatoriskt spårkort.

Mycket nytt i Tänndalen - som har öppnat backarna
I Blåbärsklubben drar barnen iväg på egna upptåg. Våra populära skidskoleledare tar av sig skidorna och leder ligan mot nya äventyr. Med maximal kompetens och gästfokus storsatsar man i Sportboden Svansjöliften.

Liftarna har barnanpassats så att även de minsta skidåkarna skall få ut så mycket som möjligt av sin skiddag. Dessutom har skiduthyrningarna i Svansjön och Tännporten slagits ihop.
Vill barnen vila från skidåkningen innan resten av familjen är redo att ge sig för dagen? I nybyggda Krokstugan vid Tännporten väntar roliga aktiviteter och barnpassning.
Det byggs för fullt i Tänndalen det nya huset Hjortronet i Hamra med nya bäddar, 10 fräscha lägenheter på 45-58 kvm med nya bäddar - alla med bastu och gångavstånd till backar och all annan service.

Ramundberget fyller 75 år 2011
75-årsjubileet firas med en bok som med en bred nostalgisk återblick av skid-Sverige lyfter fram bilder och händelser från dåtid och nutid.
Dessutom får Lillramis ett nytt rullband för de minsta skidåkarna samt ett ännu roligare lekområde. Osthangsbanan får startband vilket ökar bekvämlighet och snabbheten upp på berget.

300 nya bäddar i Funäsdalsberget som blev bland de första i Sverige att öppna backarna Funäsdalsberget bygger 300 nya bäddar på Röstberget. Garanterat ski in - ski out!

Ny lift, nya nedfarter och ny maskot i Tännäskröket En tvåsitsig stolslift öppnar på Norrsidan i Tännäskröket.
Samtidigt öppnar fem nya nedfarter, varav en anses vara en av de bästa och mest spännande i hela Funäsdalen. Dessutom debuterar Tännäskrökets egen maskot
Matte Myskoxe vid barnaktiviteter och i skidskolan för de mindre.Nya bäddar och aktiviteter i Tännäskröket 50 nya bäddar i arkitektritat boende byggs i Tännäskröket.
Här satsas även på en mängd nya aktiviteter, framförallt för barn. Bl a ett fäboland med lekstugor och skogsbanor för barnen att åka skidor på.

Funäsfjällen är skidområdena Tänndalen, Ramundberget, Funäsdalsberget och Tännäskröket. Totalt 35 liftar och 126 nedfarter på ett skidpass, vilket är flest nedfarter på ett skidpass i Sverige.
Längd i Funäsfjällen är kanske världens bästa längdområde; 300 km pistade längdspår och många mil fina högfjällsleder. Skoter i Funäsfjällen är Europas bästa skoterledsystem; 450 km pistade skoterleder i ett högfjällsområde med obligatoriskt ledkort och skoterförbud vid sidan av lederna. Antalet gästbäddar är 25.000, varav ca 500 är nya till vintern.Funäsfjällen har ca. 1.000 000 övernattningar per år.


Foto: Erik Westberg


Destination funäsdalen döps om till Funäsfjällen - Billede 666

Publicerad av:

Hitta erbjudanden på skidresor

Gå til toppen