Det investeras för 215 miljoner kronor i Branäs Gruppens skidanläggningar

Det investeras för 215 miljoner kronor i Branäs Gruppens skidanläggningar

Det investeras för 215 miljoner kronor i Branäs Gruppens skidanläggningar Igår gick SLAO ut med att Svenska skidanläggningar totalt investerar 900 miljoner kronor inför vintersäsongen. 20% av

Online: 19/09 2011

- Branäsgruppen är Sveriges största privatägda skidanläggningskoncern, det märker vi inte minst när dessa siffror läggs fram. Och i år blir ett historiskt år både för Branäs och Kungsberget då Branäs får en ny sittlift och Kungsberget en ny Ski Lodge, berättar Anders Kjällström, VD Branäs Gruppen AB.

Branäs bygger en ny sittlift och ökar liftkapaciteten från 700 till 2700 personer per timme i det populära ovansjöområdet, längst norr ut i anläggningen. Dessutom blir det förbättringar av snösystem, vindskydd för gondolen, infrastruktur och IT. Ett nytt infocenter byggs i Branäs by och även en ny sportshop. Ca 400 bäddar byggs i stugbyarna på Branäsberget och bredvid södra liftarna. Gästerna kan framöver även åka Branäs nya mini-tåg till och från backarna i Branäs by. Den totala investeringen hamnar på ca 110 miljoner kronor.

Kungsberget bygger en ny Ski Lodge och flera nya lägenheter, totalt blir det 350 bäddar. Det blir enklare för Stockholmare att åka på kortsemester till snön. Restaurangen byggs ihop med Ski Lodgen och får dubbelt så många sittplatser. Projektet medför byggandet av en ny fjärrvärmeanläggning, nya vägar och en ny bro samt VA-system. Den totala summan slutar på ca 105 miljoner kronor.


Det investeras för 215 miljoner kronor i Branäs Gruppens skidanläggningar - Billede 870

Publicerad av:

Hitta erbjudanden på skidresor

Gå til toppen