En av Europas mest spektakulära liftar restaurerad

En av Europas mest spektakulära liftar restaurerad

20 november slås dörrarna upp för skidåkning från Europas högst belägna skidort Val Thorens. Området bjuder på flera nyheter till den kommande vintern.

Online: 13/10 2010

20 november slås dörrarna upp för skidåkning från Europas högst belägna skidort Val Thorens. Området bjuder på flera nyheter till den kommande vintern.

En av de klassiska bergtopparna som också delar namn med liften på samma bergstopp, nämligen Cime Caron-gondolen har genomgått ett större "facelift" till den kommande vintern.

Liften byggdes 1982 och var då världens största gondollift med plats för 150 personer, som togs 2,1 km. uppför berget till 3200 meters höjd där det är utsikt till mer än 1000 omkringliggande bergstoppar. Höjdskillnaden är 900 meter och med en hastighet på 10 meter i sekunden är det här tal om en lift med enorm kapacitet.

Liften är renoverad i flera omgångar, senast 2007 där lifthuset blev redesignat och ombyggt till klassiska Savoyard-stilen med trä och sten och en lång rad nya tilltag som rulltrappor och möjlighet för att ta med rullstolar.

Nu har liften ännu en gång uppdaterats. Den här gången med topptoppmoderna kabiner som ger ännu bättre utsikt och bättre komfort än de tidigare. Pris ca 5,5 miljoner svenska kronor.

Nybörjar-områden förberedda
Omkring Val Thorens är nybörjarområdet förbättrat ytterligare med etableringen av ytterligare 2 gröna pister. Den ena nästan helt platt och den andra med lite mer lutning, men helt klart nybörjarvänliga skidbackar båda två.

Dessutom har man gjort en ny blå pist L’Eterlou, där nybörjare lättare kan nå över till gondolliften Grand Fond som ger möjlighet för att komma upp på toppen av Col de Rosaël i en höjd av 3000 meter där utsikten över hela Bellevilledalen kan njutas med Les Menuires och St. Martin 1,5 mil längre bort i dalen.

Se video från Val Thorens här




En av Europas mest spektakulära liftar restaurerad - Billede 639

Publicerad av:

Hitta erbjudanden på skidresor

Gå til toppen