« Till översikten

Flera stora nyheter i Alpe d’Huez

När man pratar om att tillverka konstsnö har franska Alpe d’Huez i flera år varit bland de bästa franska destinationerna på området och till denna vinter blir snösäkerheten ännu större!

I franska Alpe d’Huez är de kända för deras förmåga att tillverka konstgjord snö. Men de nöjs inte med det, för till denna vinter har de optimerat och byggt ut deras anläggning så att de kan tillverka ännu mer konstgjord snö – till och med vid högre temperaturer än tidigare – så att de kan säkerställa att det finns tillräckligt med snö när säsongen börjar.

68 nya snökanoner

Efter två vintrar, där de har testat olika lösningar, har de till denna vinter investerat i 68 snökanoner från italienska TechnoAlpin. Med detta tillägg av nya snökanoner hör Alpe d’Huez inte bara till bland de bästa på att tillverka snön, de är också ett av de franska skidområden som har flest snökanoner.

Två nya pister

Till vintern som kommer kan turister i Alpe d’Huez se fram emot två helt nya pister – som nog framförallt kommer nybörjare och ovana skidåkare till godo. Den gröna pisten, Roger le berger, och den blå, Jacques le bûcheron, får var deras specifika tema, som går igen på hela pistens längd. På båda pisterna träffar man dessutom på fler olika hinder på vägen, bland annat små hopp, pucklar, spår, slalomportar och tunnlar. Även om de två pisterna hör till i den lättare avdelningen, finns det massor av underhållning för hela familjen.

Kälkåkning som går som på räls

En annan nyhet till denna vinter är en kälkbana på skenor. Det kan bäst beskrivas som en rutschkana där den sluttande terrängen har utnyttjats till att göra en cirka 1 kilometer lång bana med skarpa svängar och små ”hopp”. Banan kan provas av både vuxna och barn och priserna börjar vid 7 euro.

Läs mer om skidsemester i Alpe D'Huez här


Nästa »« Förra

Se alla nyheter