Funparks & snowparks – de finns också i Österrike

Funparks & snowparks – de finns också i Österrike

Det har under många år varit särdeles utbrett i Italien och Frankrike. Tendensen har nu också spridit sig till Österrike där fun- og snowparks har gjort sitt intåg med stor succé.

Online: 15/12 2010

Österrike har med de senaste årens utveckling, kommit med längst fram bland de länder som har något att erbjuda den adrenalinsökande skidåkaren och snowboardåkaren.

Exempelvis ligger en av de östliga Alpernas allra bästa funparks på Dachsteinglaciären i Österrike, den så kallade Burton Superpark , som både under försommaren och om hösten gästas av professionella freestylare som tränar till säsongens viktiga tävlingar.
Vill man uppleva hela freestyle-kulturen i full vigör, kan man här deltaga i några av de östliga Alpernas största freestyle-event med extrema skidstunts, snowboardutställningar, fester och konserter.

Dachstein är bara en av de många freestyle-mekkan runt omkring i Österrike och många av dess karaktäristiska drag gäller för största delen av Österrikes skidorter med funparks och freestylekultur.

Överallt där man kommer fram på kickers, rails och halfpipes i Österrike, kommer man därför inte minst möta samma alpina möjligheter, men också den äkta, coola och tillbakalutande freestyle-atmosfären som är helt unik i Österrike. Särskilt eftersom den särskilda österrikiska "gemütlichkeit" – trivsamhet och idyll – verkar lyfta stämningen i solen och i vilostolarna framför funparken en nivå högre.



Funparks & snowparks – de finns också i Österrike - Billede 685

Publicerad av:

Hitta erbjudanden på skidresor

Gå til toppen