Kombinera storstadssemestern med skidsemester

Kombinera storstadssemestern med skidsemester

Är familjen oense om var vintersemestern ska tillbringas i år? I Salzburg är det möjligt att kombinera en storstadssemester med en skidsemester.

Online: 24/11 2011

Kulturupplevelser och skidåkning är en sällsynt mix när svenskarna ska planera sin semester. Men nu behöver ingen i familjen att gå på kompromiss.

En timma i bil från Salzburg ligger skidorten Flachau. Varje morgon klockan åtta åker en buss mot pisterna och klockan 16 hämtar den skidåkarna och åker tillbaka till staden där Mozart föddes .
Salzburg Flachau Ski Shuttle är gratis och hämtar upp skidentusiaster på tre olika platser i staden.

Snö eller shopping?
Man behöver inte planera dagarna hemifrån. Man ska bara informera en guide i Salzburg om när man vill åka skidor så ordnar de med liftkort med mera. Flachau har skiduthyrning och 110 välpreparerade pistkilometer samt de mest moderna liftarna och traditionella restauranger och barer.

En dag i staden kan ägnas åt shopping, om man nu inte vill utnyttja något av Salzburgs många kulturerbjudanden. Särskilt musikupplevelser finns det många av, eftersom Mozart har satt sina fotspår på stadens gator.
Salzburgs gamla stadsdel är på UNESCOs världsarvslista och är en kulturmetropol i världsklass.

Så familjen behöver alltså inte diskutera så mycket om det bara är tid och råd till en semester i år. Salzburg och Flachau gör det möjligt att hålla två semestrar i en.


Kombinera storstadssemestern med skidsemester - Billede 941

Publicerad av:

Hitta erbjudanden på skidresor

Gå til toppen