Kommer det bli svensk medalj i Branäs skicross World Cup?

Kommer det bli svensk medalj i Branäs skicross World Cup?

För tredje året i rad är det dags för världseliten att göra upp i skicrossbanan igen. Åkare från 15 länder är anmälda till årets världscuptävlingar i Branäs.

Online: 10/03 2011

Banan är häftigare, har större hopp och fler tekniska utmaningar. Sveriges före detta landslagsåkare Erik Iljans har varit i Branäs och designat banan tillsammans med tävlingsledningen. Event manager Mats Andersson berättar att de har gjort banan ännu häftigare i år och att de även lagt mycket tid på själva organisationen runt omkring tävlingen.

Sveriges stora medaljhopp Anna Holmlund deltar såklart i tävlingen. Anna har tidigare under vintern tagit VM-medalj. Hon möter dock ett starkt motstånd i Branäs. Anna ligger rankad fyra i världscupen just nu mot Heidi Zachner (GER), Kelsey Serwa (CAN) och Fanny Smith (SUI) som alla ligger i topp. De kommer också att delta i världscupen i Branäs 2011.

På herrsidan deltar Mikael Forslund för Sverige. Mikael tävlar mot ett starkt startfält med åkare med toppranking i världscupen.

- Vi hoppas naturligtvis på medaljer till våra svenskar, stora publiksiffror både på plats och via direktsändning i SVT. Jag tror att det kommer att bli succé i år igen, säger Mats Andersson. Förutom världscupbanan har Branäs två till banor som kan nyttjas av övriga gäster i anläggningen.



Kommer det bli svensk medalj i Branäs skicross World Cup? - Billede 754

Publicerad av:

Hitta erbjudanden på skidresor

Gå til toppen