Konstsnö gör sig bättre än natursnö i pisten i vårvädret

Konstsnö gör sig bättre än natursnö i pisten i vårvädret

Konstsnö och ett nätverk av rör under pisterna gör att snön är säkrad i Hemsedal i påsken och till ”1-majfestivalen”. På så sätt är ca. 50 % av nedfarterna i Hemsedal Skicenter täckta av konstsnö.

Online: 14/04 2011

Konstsnön är betydligt starkare än natursnön eftersom den innehåller mindre luft och är mer kompakt. På så sätt är konstnön mycket mindre utsatt för yttre påverkningar eftersom värmen tränger in långsammare och vattnet får därmed större problem med att tränga ned genom snön. Detta gör att backar som är täckta av konstsnö är hårdare än backar som är täckta av natursnö.

Hemsedal har förberett sig på våren sedan det började snöa i oktober – man har alltså lagt ned rör för att leda bort vattnet från pisterna. Skulle det ändå rinna vatten under själva pisten som rören inte leder bort, kommer man lägga ned fler rör och på det sättet försöka optimera förhållandena helt fram till säsongsavslutningen.

Är detta inte tillräckligt för att hålla en hög snöstandard kommer man att hämta snö från andra platser – eller från andra backar.

Det är alltså målet att hålla skidanläggningen öppen fram tills säsongen slutar söndagen den 1 maj kl. 16:30!


Konstsnö gör sig bättre än natursnö i pisten i vårvädret - Billede 777

Publicerad av:

Hitta erbjudanden på skidresor

Gå til toppen