Kvällsskidåkning i Japan - se video

Kvällsskidåkning i Japan - se video

Era utsända har gett sig iväg till den djupa pudersnöns hemstad Niseko i Japan. Kort tid efter att vi landade stängdes flygplatsen på grund av en vanlig snöstorm.

Online: 20/01 2015

Ett bra tecken när man har åkt på pudersnö-resa.

Vi valde att bo i Niseko Annupuri – den lugnaste (för att inte säga döda) delen av Niseko-området. Det klassiska valet är Niseko Grand Hirafu. Här hittar man det mest utbyggda liftsystemet och ett stadsliv med afterski och krogliv precis som på de europeiska skidorterna. Men naturligtvis även mycket mer folk att kämpa om den orörda snön med.

I Annupuri händer det helt enkelt inte ett sk… – däremot finns det massor av det vi åkte hit för – snö, snö och massor av snö. Och stora chanser för ”first tracks”.

Det är ganska ovanligt för Niseko, men det hade inte snöat på fem dagar innan vi kom. Det var första gången på 20 år som det var en så lång snöpaus i januari. De tackade oss för att vi tog med oss snön och vi blir därför behandlade som gudar på den mysiga Mokoro Lodge där vi bor.

Sedan dessa har det bara snöat och snöat. Ja, det har faktiskt snöat hela tiden sedan vi kom. Vi kan inte annat än att se det som ett tecken.

Så den korta statusuppdateringen kan efter ett par dagars skidåkning låta såhär:

First tracks: check
Face shots: check
Bottenlöst: check

Det är tre fakta som påverkar vårt mentala tillstånd. Så efter en bra och lång standard-puderdag i söndags blev vi på afterskin (bestående av två clementiner och en grön japansk läsk med outtalbart namn) överens om att trötta ut våra kroppar till max med lite kvällsskidåkning. Det filmade vi en liten video av – kvällsskidåkning behöver inte nödvändigtvis vara på hårda och isiga pister.



De få av er, som eventuellt inte helt diggar kvalitetsmusiken i videon, väljer vi att se som historielösa eller mycket unga. Worst case en kombination av de två.

Vi lovar att vi håller er uppdaterade om hur det är i Japan dagarna som kommer – men vi kan inte garantera att kroppen orkar 11 timmars daglig pudersnö.



Kvällsskidåkning i Japan - se video - Billede 2027

Publicerad av: Thomas Jensen

Hitta erbjudanden på skidresor

Gå til toppen