« Till översikten

Populärt barnvänligt skidområde blir ännu bättre

Maria Lam förbättrar ännu en gång sitt skidsystem och uppgraderar en 2-personers stollift till en 10-personers gondollift. Det är den sista delen av det gamla liftsystemet som nu blir uppgraderat.

Endast en tredjedel av den tidigare tiden

Med den nya liften blir det möjligt att kunna klara av turen på endast blygsamma 4.40 minuter, vilket nästan är bara en tredjedel av den tid som det tog med den gamla 2-personers stolliften. Därutöver så dubblas kapaciteten, vilket medför mindre köer och ger mer plats på området, och den minskade transporttiden ger mer tid i pisten.

Gabühelbahn har en hastighet på 6 m/s, vilket är en tredubbling av hastigheten av den gamla stolliften. Maria Alm gör verkligen vad de kan för att reducera transporttider, och har gett sig in i kampen, som ett av de bättre österrikiska skidområdena med ett modernt liftsystem. De har nämligen uppgraderat många utav sina liftar de senaste åren, och håller nu äntligen på att komma i mål.

Gabühelbahn ligger där den gamla liften låg, och kommer inte att flyttas mycket, men toppstationen kommer dock att ändra lokation.


De är redo för att hänga upp kabinerna på kabeln


Königstour - Legenden och myten

Föreställ dig en tur designad för att ge dig mjölksyra i låren, samtidigt som du får en helt fantastisk utsikt och dag. Du beger dig ut på den legendariska Königstour (“Kungaturen”), som består av 35 kilometers skidåkning. Turen går från Maria Alm till Mühlback, och den kommer att ta dig igenom en del fantastisk natur, härliga pister, och till slut till en fatöl/läsk som kommer att smaka helt fantastiskt.

Om du vill bli en av de legendariska “kungar” som klarat turen, så ska du starta tidigt, då det är en lång dagstur som tar dig upp på hela 7.500 höjdmeter, trots att turen endast är 35 km lång. Med den nya Gabühelbahn blir turen dock lite snabbare och smidigare, då du inte behöver vänta så länge. Nedan kan du se en video där hela rutten visas på en 3D modell, och rutten är även markerad på de flesta pistkartor som du hittar online.Hårda fakta om Gabühelbahn:


Dalstation:b
Toppstation:1.620 m
Höjdmeter:560 m
Hastighet:6 m/s
Restid i gondol:4.40 minuter
Kapacitet:3.000 personer/timmeLäs mer om skidsemester i Maria Alm här:


Nästa »« Förra

Se alla nyheter