Nu är vintern igång på riktigt i Branäs

Nu är vintern igång på riktigt i Branäs

Snökanonerna har sprutat för fullt i Branäs hela förra veckan och det är fortfarande kallt! Snösystemet körs på max kapacitet och pistmaskinerna är ute i backarna.

Online: 18/11 2010

-Vi har sprutat snö hela förra veckan med undantag för helgen som var. I måndags kom kylan åter och nu sprutar vi snö för fullt igen, berättar Lars Karlstam ansvarig för snöläggningen i Branäs. Temperaturen ligger runt -10 grader i Branäs, perfekt väder för snöläggning.

Det ser lovande ut inför säsongstart. Pistmaskinerna har redan varit ute i backarna och schaktat ut snö. Just nu sprutar Branäs ut ca 9 kubikmeter vatten per minut runt om i anläggningen, vilket är max av vad snösystemet klarar av. Just nu väljer Branäs att lägga all kraft på Storbacken, Amundsbacken och Björnbacken för att säkra snögarantin till säsongstart.

- Nya barnbacken, Grönland, uppe på Branäsberget står nu så gott som klart. Snösystemet är på plats och liften står där den ska, berättar Lars och tillägger även att den nya pistmaskinen har anlänt till Branäs.

Pistmaskinen är av modell Prinoth Leitwolf. Branäs har haft en likadan förut och den här modellen är den som har fungerat bäst under alla år. Den kan köras över hela berget även i parken och i skicrossbanorna. Branäs har valt en speciell fräs, en powerfräs, som skall passa bra för Branäs terräng. Fräsen ser till att snön blir finfördelad i backen.

Branäs bokar bra, bättre än fjolåret
-Vi har hittills bokat 54% av allt boende för hela säsongen. Vissa områden är redan fullbokade. Med den här farten är vi snart uppe i fjolårets beläggning på 87%, berättar Anders Kjällström VD i Branäs.


Nu är vintern igång på riktigt i Branäs - Billede 674

Publicerad av:

Hitta erbjudanden på skidresor

Gå til toppen