Ny Funslope i Wagrain – 600 meter störtskön pist

Ny Funslope i Wagrain – 600 meter störtskön pist

På Grafenberg i Wagrain öppnar en helt ny funslope till vintern 2014/15. Den är placerad på Sonntagskogel i riktning mot St. Johann im Pongau / Alpendorf. Se video här.

Online: 04/12 2014

30 olika hinder i Funslopen

SOKO Funslope består av mer än 30 olika hinder och designad på ett sätt så att alla kan åka i backen – ung som äldre. Nyheten var kanske inte oväntad efter förra vinterns jättestora investering i G-link-liften som förbinder bergen Grafenberg och Griessenkareck på var sin sida av staden.

Området är ett av svenskarnas favoriter i Österrike och med den nya Funslope är det ännu mer att komma efter i området. Pisten är 600 meter lång och kombinerar det bästa från en traditionell snowpark med hopp och rails och en boardercross-bana som man säkert sett under OS, där man tävlar mot varandra 4 och 4.
Vid foten av backen finns sittliften Sonntagskogel 1 som snabbt tar dig upp på toppen igen.



Wagrain om vad det är som gör området så bra

Vi har frågat en av de skidresebyråer som varje år skickar iväg tusentals skidgäster till Wagrain om vad det är som gör området så bra. Andreas Holmander från Slopetrotter Skitours säger: ” Wagrain är det perfekta valet om du ska åka på skidresa med familjen. Skidparadiset bjuder på varierande skidåkning som passar hela familjen, så oavsett om du är helt ny på skidor eller har åkt en hel del tidigare så har Wagrain något att erbjuda. Här kan barnen få en raketstart på skidkarriären i skandinavisk skidskola där de samtidigt får chansen att träffa andra barn. Åker man inte utför så finns det även fina längdåkningsspår som går strax utanför Wagrain.”

Och fortsätter:”I pisterna finns det många mysiga alpstugor där man kan få något varmt att dricka och någon god matbit under tiden som man njuter av den österrikiska hemtrevnaden. Om det skulle vara lite energi kvar i kroppen efter en dag i backen eller om man vill ha en dag utanför backen, så har Wagrain även ett trevligt äventyrsbadhus som är väl värt ett besök.”

Flera parker i Ski amadé-området

I det stora Ski amadé-området finns flera parker och här ser man freeriders demonstrera deras skicklighet – hopp, 360 graders rotationer och andra svåra och utmanande trick. Men en särskild park, Absolut Park i Flachauwinkl-Kleinarl, har en alldeles speciell status, och den fungerar som en magnet på freeriders som vallfärdar hit från hela Europa.

Med en längd på en och halv kilometer hör Absolut Park till bland Alpernas längsta och den kan bland annat skryta med en 160 meter lång super–pipe med sex meter höga väggar samt en 100 meter lång half–pipe. Super–pipen är så populär att den i denna säsong har fått sin egen lift.

Freerides-experter har mycket att se fram emot, förutom de två pipes hittar man både en Jib Park, en Railline samt två Kickerlines och här kan man både hoppa, träna skruvar och saltomortaler samt köra sidledes på de olika hindren. Knappt så erfarna freeriders är också välkomna för man har etablerat en Beginners Line, där de enskilda hindren är lägre och mer överkomliga. Här kan nybörjare träna, innan de kastar sig över större utmaningar.

Parken har sitt eget team, och profiler som amerikanske Nicky Keefer, Lisa Zimmermann från Tyskland samt den olympiska deltagaren från Österrike, Adrian Krainer, reser alla runt och deltar i internationella tävlingar. Och när de är i Absolut Park, är de med och utformar nya hopp och hinder i parken.



Ny Funslope i Wagrain – 600 meter störtskön pist - Billede 1979
Ny Funslope i Wagrain – 600 meter störtskön pist - Billede 1980
Ny Funslope i Wagrain – 600 meter störtskön pist - Billede 1981

Publicerad av: Rasmus Skov

Hitta erbjudanden på skidresor

Gå til toppen