Ny lift ger nytt hopp om skidåkning i Schweiz från Frankrike

Ny lift ger nytt hopp om skidåkning i Schweiz från Frankrike

Om du har besökt Avoriaz, så är det inte helt säkert att du har några minnen av schweizisk skidåkning. För lång kö till liften över till Schweiz, var vanligt förekommande.

Nu har Avoriaz fått två nya välkomna uppgraderingar, då liften över till Schweiz har blivit uppdaterad. En härlig och glad nyhet, då man inte längre behöver överväga om det är värt turen över, för att liften ibland stoppar 20 gånger på vägen över, eller om den kör överhuvudtaget på grund av dåligt väder.

Den ena liften har ersatt den gamla 3-personers liften Léchère, som tog skidåkare från Lindarets Bowl och upp till botten av sittliftarna Mossettes och Brocheaux. Därifrån finns det nu en ny 6-personers sittlift, som ger en helt ny sammankoppling till Champéry - Les Crosets på den schweiziska sidan av Portes du Soleil.Förbindelsen är nu förbättrad helt ner från bowlen och över till Schweiz (den röda pilen)


Ökad liftkapacitet ger kortare liftköer

Liftarna stod klara till årets säsong, och bägge liftarna kan ta upp till 2.700 personer i timmen. Det betyder att liftköerna kommer att reduceras väsentligt, och ge mer tid över till själva skidåkningen.

Allt som allt en fantastisk förbättring, som kommer att göra destinationer mer attraktiv för de flesta skidfamiljer. Det är helt klart den lättaste och smidigaste lösningen, om man även vill kunna ta med sig nybörjarna i sällskapet med över till Schweiz, för annars ska man bege sig ner för den legendariska “schweiziska väggen”, även kallad “Muren”, vilket inte direkt är något som man vill ta med nybörjarna på.

Det har även kommit en ny röd pist som heter “Les Cases” som är 2,5 km med en fallhöjd på 445 m. Morzine-området har också fått två nya pister, en röd och en blå.

Foto: Avoriaz.com


Det finns få bergsbyar med lika vackra omgivningar som Avoriaz


Avoriaz kan så mycket

Det är inte bara besöket över till Schweiz som gör Avoriaz så attraktivt. Byn är bilfri, och därför är hela byn mer eller mindre Ski-in/Ski-out. Den mysiga atmosfären som skapas av den bilfria miljön, kan delvis liknas med vissa norska skidområden, med fokus på mysig stämning och idyll.


Läs mer här om skidsemester i Avoriaz

Publicerad av: Patrick Berndt Pedersen

Hitta erbjudanden på skidresor