Över trädtopparna med 130 kilometer i timmen

Över trädtopparna med 130 kilometer i timmen

I Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang finns det pister så långt ögat kan nå. Men det finns även andra utmaningar på skidsemestern – om man törs!

Online: 26/10 2011

En av de senaste attraktionerna på den österrikiska skidanläggningen Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang är en så kallad Flying Fox XXL. Den kan, för vissa, påminna om en skräckinjagande och svindlande helvetesmaskin, för med en hastighet på upp till 143 km i timmen skickar den dig som en superhjälte rakt över trädtopparna och får Lisebergs galnaste åkattraktion att likna en barnkarusell.

Flying Fox XXL är en av de längsta och snabbaste av sin art i världen. Den är den perfekta kicken för våghalsar och andra som tror att de är det. Om man törs titta upp och ut mot horisonten medan man hänger där, får man – förutom adrenalinkicken – en vacker utsikt över de snöklädda bergen.

Vandra i 40 meters höjd
Cirka 100 meter under Flying Fox XXL har man i Saalbach Hinterglemm Leogang också precis invigt trädtoppsvandringsleden Baumzipfelweg. Vintervandringsleden ligger vid ut-/infarten till dalen och ger en skön utsikt över trädtopparna.

Turen runt är en kilometer lång, vilket är ganska överkomligt. Utmaningen ligger i höjden: På flera ställen ligger leden 40 meter över marken, till exempel när man passerar över en 200 meter lång hängbro.

När man har hämtat sig från svävturen och hängbron, kan man hoppa tillbaka på skidorna och njuta av Saalbach Hinterglemm Leogangs i allt 200 kilometer preparerad pist. På vägen upp kan man få värma bakdelen i en av de nya lifterna, Reiterkogel, som har värme i sitsarna.


Över trädtopparna med 130 kilometer i timmen - Billede 902

Publicerad av:

Hitta erbjudanden på skidresor

Gå til toppen