Ryggskölden som inte gör dig till en sköldpadda

Ryggskölden som inte gör dig till en sköldpadda

Utbudet av säkerhetsutrustning till skidsemestern blir större och större och antalet av skidåkare som använder skidhjälm och ryggsköld är i stark växt.

Online: 22/10 2010

ôkad efterfrågan gör också att utvecklingen i material och användarens komfort är riktigt stor. Resultatet av denna utveckling är spännande nyheter till nytta för skidåkare och snowboardåkare.

En av årets absolut speciella nyheter är en ryggsköld utvecklad genom användning av materialet d3o. En ryggsköld med detta material är isolerat sett inte en världsnyhet, det intressanta är att ryggskölden nu har nått en prisnivå där de flesta kan vara med. Faktiskt är ryggskölden nu billigare än många av de traditionella ryggsköldarna.

d3o-materialets egenskaper förklaras bäst i bilder. När materialet är inaktivt är det mjukt och rörligt, det vill säga det kan böjas och anpassar sig kroppens former, det ger maximal komfort. När materialet får ett slag/stöt blir det stenhårt och motverkar det slag man får från sin störtdykning eller krock med förhindringar i snowparken.

Det är tyska Bliss som har skickat ut denna ryggsköld på marknaden och utöver ryggskölden, kan det också köpas crash pants i samma material. Vägledande priser på ryggskölden är 1.050:- och på Crash Pants är 650:-.

Så är du trött på de traditionella sköldpaddesköldarna så ta en titt på ryggskölden i d3o.


Ryggskölden som inte gör dig till en sköldpadda - Billede 654
Ryggskölden som inte gör dig till en sköldpadda - Billede 655

Publicerad av:

Hitta erbjudanden på skidresor

Gå til toppen