Eastern Snow
Nyhet från Eastern Snow. Se översikt över nyheter från Eastern Snow här
« Till översikten

Safety First

Här på Eastern Snow sätter vi alltid din säkerhet först. Vi har många olika initiativ som säkerställer att säkerheten alltid är i toppklass, så att du kan njuta av ditt äventyr i snön. Här kan du läsa hur vi tar hand om dig och varandra på våra turer i pulvret.


Säkerhetsutrustning och rutiner
Först och främst måste du som deltagare alltid ta med säkerhetsutrustning. Detta inkluderar en ryggsäck med spade, sond och ljudsignal. Denna säkerhetsutrustning kan dock lånas från oss. På några av destinationerna krävs det vidare att du tar med en luftkudde, men vi kommer att ha detta åt dig om det blir nödvändigt. Innan vi ger oss ut och åker skidor första gången kommer vi att gå igenom användningen av spade, sond och ljudsignal så att alla deltagare är bekanta med utrustningen. Varje morgon kontrollerar vi att ljudsignalen fungerar som den ska, inklusive både dess funktion och batterinivå.


Den första kvällen på destinationen får vi en liten introduktion i god praxis samt skidåkning offpist och i lavinfarlig terräng. Detta säkerställer att alla deltagare har de bästa förutsättningarna för att vara säkra och bekanta med den vilda terrängen.


Varje morgon kommer väderförhållandena att granskas tillsammans med deltagarna. Detta gör att vi kan bedöma och kartlägga var det finns de bästa möjligheterna för djupt pulver och även var vi måste ägna särskild uppmärksamhet. De olika destinationerna har olika parametrar som måste beaktas.
Skickliga och erfarna guider är med dig hela vägen
Precis som vi inte vill kompromissa med säkerheten, kompromissar vi inte heller med våra guider. Vi använder både våra egna europeiska certifierade guider och lokalguider. Våra egna mogna och erfarna guider tar hand om allt det praktiska och ser till att du får en trevlig resa med de andra gästerna. Förutom att våra egna guider vill ha kul tillsammans med dig, är de också alla mycket erfarna skidåkare och flera av dem har vanligtvis arbetat flera säsonger i Alperna som antingen skidinstruktörer eller skidguider. De har tusentals freeride-timmar bakom sig.


Det kommer alltid att finnas en guide som går först och utforskar förhållandena samt en co-guide som bildar den bakre truppen så att alla kommer säkert nerför berget.


Om du vill ha mer information om våra säkerhetsrutiner, säkerhetsutrustning, guider eller något annat, är du alltid välkommen att kontakta oss.Nästa »« Förra

Se flera nyheter från Eastern Snow - Se alla nyheter