🎒 Bli redo inför sommaren med Douchebags Desert Khaki - Se de bästa erbjudanden här
« Till översikten

Säsongen blir lång i Ischgl

Snön har vräkt ned i Ischgl, som benämns som ett av världens bästa skidområden. De är redo för en lång säsong med flera nyheter och spännande konserter …

I Ischgl har de ett av världens bästa skidområden, men de kan inte bara sitta och rulla tummarna och njuta av framgången. För om man vill förbli bland de bästa, så måste man kunna konsten att förnya sig så att gästerna återvänder och att nya tillkommer. Det är de medvetna om i Ischgl, så till denna vinter har de investerat hela 25 miljoner euro – eller mer än 260 miljoner kronor – i området!

Världsrekord i Ischgl

En av de största och mest spännande nyheterna är uppförandet av den nya sexpersonersliften Gampen E4, som ersätter den tidigare fyrapersoners Gampen-liften. När Gampen byggdes år 1988 var den faktiskt Österrikes längsta lift, men efter 30 vintrar och miljoner av turer upp och ned, så var det nog på tiden att göra en uppgradering. Och den nya liften kommer inte göra dig besviken! Höjdskillnaden på hela 924 meter är det inga andra sexpersonersliftar i världen som kan slå. På så sätt kan de skryta med ett världsrekord i Ischgl. Designen och komforten är naturligtvis toppenbra och med en kapacitet på 2 800 skidåkare i timmen borde risken för liftköer vara begränsad. Turen upp tar knappt åtta minuter, men även när det är kallt är liftturen upp ett sant nöje eftersom sätena naturligtvis är uppvärmda. 

Foto: Ischgl.com

En stor uppgradering av Gampen som år 1988, när den byggdes, var den längsta liften i Österrike


Se den nya liften i Ischgl här


Är du hungrig?

Börjar magen att kurra så har de bredvid den nya Gampen E4 byggt en ny self-service-restaurang. Idén bakom designen är att skidåkning och restaurang ska smälta ihop till ett – så testa till exempel att äta i en stol från en sittlift eller sitt tillsammans med vännerna i en gondol!

Foto. Ischgl.com

Du beställer direkt från två gondoler och här har man har tänkt på varenda liten innovativ detalj

Ny pist i Ischgl

Är du en av dem som känner till varenda slalomsväng i Ischgl, så har vi även gott nytt till dig denna vinter: En helt ny pist som är cirka en kilometer lång och har en höjdskillnad på 250 meter. Längs pisten har det såklart satts upp snökanoner så att man kan hjälpa naturen lite på traven, om det vita guldet skulle lysa med sin frånvaro eller om det skulle saknas lite snö i slutet av säsongen. 


Från Mullerbahn M2 till Alp Trida hittar du den nya 68b-pisten

Top of the Mountain

Med tanke på all den snö som har kommit till Alperna hittills, så är det stora förväntningar till resten av vintern. Och det är inte otänkbart att det ligger kvar snö långt fram i april. Så varför inte avsluta en formidabel vinter med en riktig brakfest i Ischgl? Traditionen trogen avslutas säsongen med en konsert mitt på berget. I år är det med ingen mindre än Lenny Kravitz som den 30 april stänger och släcker ned området för säsongen. Men skynda dig – det är stor efterfrågan på biljetterna!

Foto: TVB Paznaun - Ischgl

Det är fullt ös när Ischgl bjuder in till "Top of the Mountains"

Läs mer om skidsemester i Ischgl här


Nästa »« Förra

Se alla nyheter