Skicross World Cup 4-6 mars

Succén fortsätter, för andra året i rad arrangerar Branäs tillsammans med FIS världscupen i skicross. Tillsammans med sponsorer genomför Mats Andersson, eventchef, Jan Karlstam, tävlingsledare och

Online: 03/03 2010

Succén fortsätter, för andra året i rad arrangerar Branäs tillsammans med FIS världscupen i skicross. Tillsammans med sponsorer genomför Mats Andersson, eventchef, Jan Karlstam, tävlingsledare och Branäs alpina en tävling i världsklass.

- Fjolårets tävling var oerhört uppskattad av både åkare och åskådare. Ledningen i FIS åkte härifrån med ett leende på läpparna och berömde alla funktionärer för ett väl genomfört arrangemang som höll hög klass. Redan då bestämdes att det skulle bli ett fortsatt samarbete med Branäs, berättar Mats Andersson.

I år kommer ca 100 deltagare att göra upp i backen. Det kommer team från Australien, Österrike, Kanada, Finland, Storbritannien, Tyskland, Japan, Ryssland, Spanien, Sverige, USA, Norge, Schweiz, Frankrike, Tjeckien och Polen. Sverige ställer upp med Lars Lewén, Eric Iljans, Tommy Eliasson, Mikael Forslund, och Anna Holmlund mm Världscupen sänds direkt i SVT och bevakas av media världen över.

- Svenskarna har stor chans att ta hem medalj både på dam- och herrsidan. Förra året vann Lars Lewén i Branäs och jag tror på honom i år igen. På damsidan tror jag att Anna Holmlund kan bli ett farligt motstånd för tjejerna, säger Mats.

Skicross är en växande sport, publikvänlig och kul även för Branäs gäster. Planen är att arrangera fler världscuper framöver, utvecklas och bli ännu bättre.

Publicerad av:

Hitta erbjudanden på skidresor

Gå til toppen