Skidsäsongen i Ischgl öppnas av Roxette

Skidsäsongen i Ischgl öppnas av Roxette

Traditionen trogen öppnar skidsäsongen i österrikiska Ischgl med en brakfest. I år är det en konsert med ett av rockscenens heta namn – nämligen Roxette, som står bakom åtskilliga globala hits och

Online: 09/09 2011

Öppningskonsert
Traditionen trogen öppnar skidsäsongen i österrikiska Ischgl med en brakfest. I år är det en konsert med ett av rockscenens heta namn – nämligen Roxette, som står bakom åtskilliga globala hits och som är ett av våra största och mest kända svenska band genom tiderna.

Duon kan nu ansluta sig till andra kända namn som har uppträtt i Ischgl och här kan bl.a. nämnas Elton John, Katy Perry, Kylie Minogue, Rhianna, Alicia Keys, Pink och Gossip. Det är därför inte vem som helst som bjuds in för att uppträda till Ischgls ”Top of the Mountain Opening Concert”.

Listan över Roxettes kända låtar är lång. Vem har inte fått blanka ögon till scenen i Pretty Woman, där Julia Roberts åker bort i taxin till tonerna av ”It must have been love”? Och vem har inte nynnat med på ”Joyride”, ”The look”, ”Listen to your heart” och ”Dangerous”?

Roxette bildades år 1986 och kan faktisk fira ett sorts silverbröllop i år. Redan tre år senare slog duon igenom världen över med sången ”The look”. Roxette skrev i perioden från slutet av 80-talet till mitten av 90-talet inte mindre än 19 hits, som kom på UK Topp 40-listan och fyra gånger har Roxette legat som nummer ett i USA. Listan över globala hits är lång och det anslås att duon har sålt över 70 miljoner skivor under deras 25 år långa karriär.

Tillsammans med ABBA räknas Roxette för att vara Sveriges största musikaliska exportsuccé. Frontfiguren är den kortklippta och ljushåriga Marie Fredriksson. Hon har utsetts hela tre gånger som Sveriges bästa kvinnliga artist. Per Gessle har en lite mer nedtonad roll i Roxette, men i gengäld är det primärt han som står bakom duons musik och text.

Rojal gest
Kungaparet har tilldelat Roxette en speciell medalj för duons betydelse för svensk musik och en av höjdpunkterna vid hyllningskonserten innan Kronprinsessan Victoria och Daniels bröllop var när Roxette rockade loss med ”The Look”.

Säsongsöppningen äger rum lördag den 26 november 2011 och traditionellt sett strömmar runt 20 000 gäster till den stora ”Top of the Mountain Opening Concert” som hålls mitt i staden. Alla med liftkort har gratis entré och turistkontoret i Ischgl lockar med frestande paketerbjudanden.

Ett paket kan fås från 199 Euro och den innehåller tre övernattningar inklusive frukost samt tre dagars liftkort till skidområdena i Ischgl och Samnaun. Dessutom har man – som nämns ovan – tillgång till konserten med Roxette.


Skidsäsongen i Ischgl öppnas av Roxette - Billede 862
Skidsäsongen i Ischgl öppnas av Roxette - Billede 863

Publicerad av:

Hitta erbjudanden på skidresor

Gå til toppen