Temperaturchock kan bli slutet för din elektronik

Temperaturchock kan bli slutet för din elektronik

De flesta vet att vatten i en elektronisk produkt ofta betyder att produkten går sönder. Få vet nog att en mobiltelefon på pisten kan resultera i samma fuktskada.

Online: 14/02 2011

Det beror på att ändringen från kyla till värme kan skapa kondensvatten i din elektronikutrustning och på det sättet kan en fuktskada uppstå utan att du egentligen har spillt något. Just fukt ger dig problem när du vill klaga över en produkt hos konsumentverket – även om du inte har tappat telefonen i snön eller spillt ett glas vatten över elektroniken!

Det danska konsumentverket har precis avgjort en sak där ett Nintendo hade slutat fungera på grund av en fuktskada. Konsumenten berättade att Nintendot hade legat i bilen över natten vilket kan have varit orsaken till att fukt hade trängt in. Sådana fuktskador är man själv ansvarig för – och man vill nog förlora ett reklamtionsärende.

Därför är det bäst att vara förutseende med dessa problem – nedan kan du se fyra sätt att undgå fukt i elektroniken på:

  • Undgå att sätta på elektroniska produkter innan de har samma temperatur som omgivningarna och att kondensvattnet har förångats.
  • Undgå att lägga elektroniska produkter tillsammans med våta eller fuktiga kläder.
  • Undgå att förvara elektroniska produkter i fickor som blir fuktiga av snö eller regn.
  • Undgå att förvara elektroniska produkter nära kroppen där de även kan bli utsatta för fukt på grund av svett – till exempel från skidunderstället.



Temperaturchock kan bli slutet för din elektronik - Billede 730

Publicerad av:

Hitta erbjudanden på skidresor

Gå til toppen