« Till översikten

Trendiga Stockholmare åker skidor i Italien.

Skidsäsongen närmar sig och Nordens största researrangör till Alperna, STS Alpresor, vet vad svenskarna letar efter när de bokar skidresan.

- Högre tryck än någonsin på skidresor till Alperna

- Italien på stark uppgång – speciellt bland Stockholmarna

- Österrike fortfarande populärast

- 2 parallella trender - All-inclusive eller boka allt själv

Skidsäsongen 2016/2017 närmar sig och Nordens största researrangör till Alperna, STS Alpresor, har summerat de tydligaste trenderna och tendenserna. 

Klart är att svenskarnas ressug håller i sig. STS Alpresors försäljning av skidresor har ökat varje år de senaste 3 åren. Trycket på vinterns resor är högre än någonsin och de mest attraktiva veckorna börjar redan bli fullbokade. 

– Vi ser en enorm efterfrågan och under till exempel sportlovsveckorna börjar det redan bli svårt att hitta platser. De som åker på populära veckor bokar tidigare och tidigare och vi har, precis som resten av branschen, under hela högkonjunkturen med låga räntor sett en ökning i resandet, säger Peter Johnson, vd på STS Alpresor. 

Österrike med klassiska svenskorter som Bad Gastein och Saalbach har länge toppat listan över svenskarnas favoriter och Österrike ligger fortfarande i bokningstoppen sett till samtliga avgångar men Italien ökar mycket starkt. Framförallt syns också tydliga geografiska skillnader bland resenärerna. Stockholmarna har verkligen hakat på den Italienska trenden och från Arlanda åker snart lika många till de Italienska Alperna. Främst är det de Italienska orterna Cervinia och Val Gardena som lockar svenskarna. 

– Italien verkar locka oss svenskar med kombinationen stora skidsystem med mycket välpreparerade pister, mysiga orter med gästvänlig lokalbefolkning och inte minst det fantastiska Italienska köket. Alltihopa förpackat i en underbart vacker miljö och med ett behagligt klimat, säger Peter Johnson, vd på STS Alpresor. 

Kring paketeringen ser STS Alpresor två tydliga trender. En är de som söker den billigaste resan och gärna lägger mycket tid på att hitta den själva. Men man ser också allt fler som vill ha allt inkluderat med mycket service. STS försäljning av all-inclusive resor har ökat med 12 procentenheter och idag bokar 83 procent av alla resenärer STS Alpresors Alp Inclusive-paket. 

– I en tid när vi ställs inför många valmöjligheter står bekvämlighet högt i kurs. Man prioriterar smidigheten i att i ett svep få direktflyg, liftnära boende, transfer, liftkort, frukost och middag. En upplevelse med gedigen kvalitet och det där lilla extra innebär helt enkelt att vi får mycket valuta för pengarna utan att nämnvärt behöva lyfta ett finger, förutom för att greppa stavarna i långa, sköna åk säger Peter Johnson, vd på STS Alpresor.


Nästa »« Förra

Se alla nyheter