Skidsemester i Abtenau

Abtenau (Österrike)

Resebyråer till Abtenau: Snowtrex

Abtenau ligger i centrala Österrike i Dachstein-West-regionen. I själva Abtenau finder finns 12 pistkm. Söker man fler utmaningar kan man från Annaberg få tillgång till Dachstein-West-regionen med 142 pistkm, fördelades på områdena Annaberg, Russbach och Gosau.Sonnleiten och Abtenau är barnvänliga skidområdenAbtenau bjuder på ett familjevänligt skidområde och en trevlig by med flera restauranger och butiker. Det finns 2 skidområden i Abenau: Sonnleiten med pister som går ned till stadens centrum. Sonnleiten är ett bra område för nybörjare. I utkanten af byn ligger skidområdet Karkogel med Abtenauer Bergbahn med kombinerad stol/kabinlift och flera pister. I Abtenau finns en skidskola för alpin- och längdskidåkare. Det är också möjligt att på din... Läs mer.

Pistkarta
Webbkameror
Snörapporter och väder
Resebyråer

Fakta om Abtenau
Skidområdet: 712-1186 m.ö.h
Staden/byn: 480 m.ö.h

12 Pister i allt
6 km blå
4 km röd
2 km svart

Lifter: 7 stk.

Släpliftar: 6
Tåg: 1
Mer information om Abtenau under bannern
Abtenau ligger i centrala Österrike i Dachstein-West-regionen. I själva Abtenau finder finns 12 pistkm. Söker man fler utmaningar kan man från Annaberg få tillgång till Dachstein-West-regionen med 142 pistkm, fördelades på områdena Annaberg, Russbach och Gosau.

Sonnleiten och Abtenau är barnvänliga skidområden

Abtenau bjuder på ett familjevänligt skidområde och en trevlig by med flera restauranger och butiker. Det finns 2 skidområden i Abenau: Sonnleiten med pister som går ned till stadens centrum. Sonnleiten är ett bra område för nybörjare. I utkanten af byn ligger skidområdet Karkogel med Abtenauer Bergbahn med kombinerad stol/kabinlift och flera pister. I Abtenau finns en skidskola för alpin- och längdskidåkare. Det är också möjligt att på din skidsemester i Abtenau använda dig av den kostnadsfria skidbussen som går från Abtenau till Annaberg och så kan du också njuta av det stora skidområdet Dachstein-West. Bussturen varar ca. 15 minuter.

Fler liftar och snowboardpark i Dachstein-West

I Dachstein-West finns 65 liftar och 142 km pister, snowboardpark och barnpassning för de minsta, så skulle du tröttna på pisterna i Abtenau är det inte långt till nya och spännande utmaningar även om din semester spenderas i den mindre orten Abtenau.

Utvalda skidresor från Abtenau

Sök efter skidresa

Hotel Der Abtenauer

Hotel Der Abtenauer renoverades 2017 och ligger vid gågatorna i Abtenaus centrum, ca 1,5 km från skidområdet Karkogel, samt ca 50 meter från hållplatsen för skidbussen. Skidområdet Dachstein West ligger ungefär 12 km bort och ett längdskidspår ligger ca 500 meter bort. Till det traditionella boendets bekvämligheter hör reception, hiss, Wi-Fi, frukostrum, restaurang, bar, sällskapsrum, diskotek och skidrum. Kostnadsfria parkeringsplatser (i mån av plats) finns 150 meter från hotellet (möjligt att åka fram till hotellet för ur- och inlastning) Läs mer

Hotel Goldener Stern

4-stjärniga Hotel Goldener Stern renoverades 2020 och ligger i centrum av Abtenau. En skidbuss stannar ca 100 meter bort och sköter den bekväma transporten till skidområdet Dachstein West (insteget i Rußbach), ca 11 km bort. Liften Sonnleitn finns bara ca 400 meter bort, och till skidområdet Karkogel är det ca 1,3 km. Ca 500 meter bort finns ett längdskidspår och till en kälkbana är det ca 700 meter. Till det moderna hotellets bekvämligheter hör reception, hiss, Wi-Fi, sällskapsrum, restaurang Läs mer

Bilder och video från Abtenau


Användaromdömen om Abtenau

Skidterräng
3,60
Liftsystem
3,60
Afterski
3,69
Staden
3,93
Barnvänlig
4,00
Nybörjarvänlig
4,00
Prisnivå
3,50
Offpist
3,00
Abtenau har en totalpoäng på 3,66 stjärnor av 5. Baserat på. 42 recensioner.
Mer information om Abtenau under bannern

Snörapporter och väder

Torsdag
Let skyet
Let skyet
19ºC
9ºC
27,9 mm
1,6 m/s
nord
Fredag
Sol og klart vejr
Sol og klart vejr
22ºC
8ºC
0,0 mm
0,5 m/s
nord-nordvest
Lørdag
Lette regnbyger
Lette regnbyger
18ºC
10ºC
6,5 mm
1,8 m/s
nordvest
Søndag
Sol og klart vejr
Sol og klart vejr
18ºC
10ºC
0,1 mm
1,4 m/s
øst-nordøst

Karta över Abtenau

Blå nålar visar hotell - lägenheter - stugor och andra boenden i Abtenau. Klicka på nålarna för mer info. .

Hitta erbjudanden på skidresor