Pistkarta från Bad Gastein

Klicka på pistkartan för att öppna upp den i helskärmsläge

Området Bad Gastein bjuder på massor av oförglömliga skidturer. Oavsett om det är tillsammans med familj, vänner eller en grupp med ungdomar, så har Bad Gastein massor att erbjuda.

När man köper liftkort till Bad Gastein, så öppnar det upp för hela Ski Amadé-området med 760 kilometer pist. Här finns det flera bussar, som ger god förbindelse mellan områdena. En morgontur upp till Sportgastein kan helt klart rekommenderas. Ofta är det lite färre gäster här, och en massa härlig skidåkning då området ligger lite högre.

När man varit igång hela förmiddagen, och fått en massa feta åk däruppe, så kan det rekommenderas att ta tillbaka till Bad Gastein igen. Så tar man gondolen upp till toppen av Stubnerkogel, där det finns en fin restaurang där man kan avnjuta lite mat. När det är gjort, så rekommenderas det vidare en tur ned mot SkiCenter Angretal, här finns det massor av möjligheter för mer skidåkning, både i Bad Gastein-området, men även helt över till Bad Hofgastein. Man kan lätt spendera en hel dag med att åka på bägge sidorna.

När man tar till Bad Gastein/Ski Amadé-området, så kan man ganska enkelt dela upp området efter nivå. Sportgastein och Granzkogel är för lite mer avancerade skidåkare, de som gärna vill ha möjlighet för lite offpist, eller lite mer krävande pister. Områdena Bad Gastein och Bad Hofgastein är lite mer familjevänliga pister, men kan även bjuda på en fin och ofta välformad park med rails, boxar och kickers för alla nivåer.

Om man gärna vill ta en heldagstur med familjen eller vännerna, så är Dorfgastein värt ett besök. Här finns det en massa pistkilometer, mysig stämning på diverse restauranger omkring i området, samt skidåkning för alla nivåer. Detta området är ett självklart utflyktsmål, och det vore synd att inte använda en hel dag i Dorfgastein. Det tar lite tid att komma upp med liftarna, men när man väl är där uppe, så fungerar systemet oklanderligt, och får dig runt snabbt, så som bara österrikarna kan göra det.

Området bjuder på nåt för alla nivåer, men man ska dock vara uppmärksam på att Dorfgastein och Bad Hofgastein är belägna lite lägre. Så om det ser ut till att bli en varm dag, så kan en heldag uppe i Sportgastein verkligen rekommenderas. Det finns trots allt nog med underhållning för en hel dag, när snön är så mycket bättre än helt nere i dalen.

Om man skulle råka avsluta dagen i ett av de områden som inte är Bad Gastein, så kan man enkelt ta en av bussarna, som fortsätter att köra en stund efter det att liftarna stängt. Tänk dock på att kontrollera detta, när ni stiger av bussen, då det kan förekomma ändringar.

Skidområdet hänger ihop med städerna/byarna: Bad Hofgastein och Grossarl

Läs mer om skidsemester i Bad Gastein här

Skidsemester förslag i Bad Gastein

Hotel Lindenhof Hotel Lindenhof Bus fra 6.553:-/pers.
Hotel Elisabethpark Hotel Elisabethpark Fly fra 12.424:-/pers.
Hotel Elisabethpark Hotel Elisabethpark Bil fra 3.839:-/pers.
Nollställ   Utökad sökning

Foton och video

Användarna om Bad Gastein

Här kan du se användarnas betyg för Bad Gastein

Skidterräng:
4,00
Liftsystem:
3,87
Afterski:
3,74
Staden/byn:
3,91
Barnvänligt:
3,00
Nybörjarvänligt:
3,25
Prisnivå:
3,33
Off-pist:
3,73
Totala poäng är 3,60 / 5 utifrån 140 recensioner.
Skriv en kommentar