Skidsemester i Bregenzerwald (Österrike)

Resebyråer till Bregenzerwald: Snowtrex

Den österrikiska dalen, Bregenzerwald, verkar ännu inte ha upptäckts av de skandinaviska skidturisterna. Orten ligger i rimligt bilavstånd från (södra) Sverige och består av flera orter/skidområden där den största är Mellau/Damüls med 109 kilometer pist och 29 liftar. Dessutom bjuder området Warth-Schröcken på 66 kilometer pist medan ett par mindre områden med namnen Diedamskopf, Alpenarena Hochhäderich och Bödele-Schwarzenberg gör att dalen samlat sett har 17 skidområden..Bregenzerwald har många bra pisterBregenzerwald bjuder på massor av bra backar och de har snabba stolsliftar av nyare modell. Ett bra område för lätt-övade skidåkare, men det finns även många möjligheter för nybörjaren samt den rutinerade skidåkaren. Området är ett populärt weekendresmål för tyskar... Läs mer.

Pistkarta
Webbkameror
Snörapporter och väder
Resebyråer

Fakta om Bregenzerwald
Skidområdet: 700-2060 m.ö.h
259 pister i allt
96 km blå
131 km röd
32 km svart

Lifter: 89 stk.

Släpliftar: 57
Sittliftar: 31
Kabinliftar: 1
Mer information om Bregenzerwald under bannern
Den österrikiska dalen, Bregenzerwald, verkar ännu inte ha upptäckts av de skandinaviska skidturisterna. Orten ligger i rimligt bilavstånd från (södra) Sverige och består av flera orter/skidområden där den största är Mellau/Damüls med 109 kilometer pist och 29 liftar.
Dessutom bjuder området Warth-Schröcken på 66 kilometer pist medan ett par mindre områden med namnen Diedamskopf, Alpenarena Hochhäderich och Bödele-Schwarzenberg gör att dalen samlat sett har 17 skidområden..

Bregenzerwald har många bra pister

Bregenzerwald bjuder på massor av bra backar och de har snabba stolsliftar av nyare modell. Ett bra område för lätt-övade skidåkare, men det finns även många möjligheter för nybörjaren samt den rutinerade skidåkaren.

Området är ett populärt weekendresmål för tyskar och det betyder att du under veckorna kommer att få uppleva massor av plats i pisterna och ingen liftkö.

Damüls/Mellau-området är familjevänligt

Damüls/Mellau-området kan karaktäriseras med beskrivningen: ”bra pister, mysiga restauranger och perfekt för barnfamiljer”. Warth-Schröcken-området är känt för en lite mer rå terräng med många off-pistmöjligheter.

Damüls har cirka 350 invånare. En ort, som naturligvis bjuder skidturismen välkommen, men som också gärna inbjuder till andra arrangemang, till exempel stadsvandring med lyktor.

Bilder och video från Bregenzerwald


Användaromdömen om Bregenzerwald

Skidterräng
4,00
Liftsystem
4,00
Afterski
3,00
Staden
2,00
Barnvänlig
2,00
Nybörjarvänlig
2,00
Prisnivå
3,00
Offpist
4,00
Bregenzerwald har en totalpoäng på 3,00 stjärnor av 5. Baserat på 1 recensioner.
Mer information om Bregenzerwald under bannern

Snörapporter och väder

Mandag
Let sne
Let sne
-1ºC
-2ºC
0,6 mm
1,6 m/s
vest-sydvest
Tirsdag
Delvist skyet
Delvist skyet
0ºC
-8ºC
0,0 mm
1,3 m/s
vest-nordvest
Onsdag
Sol og klart vejr
Sol og klart vejr
0ºC
-6ºC
0,0 mm
1,2 m/s
nordvest
Torsdag
Delvist skyet
Delvist skyet
3ºC
-7ºC
0,0 mm
0,8 m/s
vest

Karta över Bregenzerwald

Blå nålar visar hotell - lägenheter - stugor och andra boenden i Bregenzerwald. Klicka på nålarna för mer info. .

Hitta erbjudanden på skidresor