Hintertux

Snösäkert – 365 dagar om året

Djupt inne i Tuxertal, en dal bredvid den berömda Zillertal, ligger Hintertux-glaciären. Och det är inte vilken glaciär som helst. Den bildar ramen runt Österrikes högst belägna skidområde (1500 – 3250 m.ö.h.)

Här är det, som enda platsen i Österrike, skidåkning året runt och det är inte ovanligt att man har turen att få ett lager nysnö långt utanför den ordinarie skidsäsongen.

18 pistkilometer året runt

Hintertux-glaciären är ett populärt besöksmål av både skidentusiaster och professionella på grund av möjligheterna att träna året runt. Bland annat har du möjlighet att korsa skidor med det österrikiska landslaget.

I sommarmånaderna är det öppet för skidåkning mellan 2600-3250 meters höjd och här finns 18 pistkilometer.

Det finns primärt röda och blå pister på Hintertux-glaciären, men terrängen bjuder också på två svarta. På vintern, när snön når de lägre bergen, blir de 18 kilometer nedfarterna dock tredubblade. Här finns det i allt 60 pistkilometer att åka ned för vid glaciären.

Tre kabinliftar (Glaciärbuss 1,2 & 3) tar skidåkarna från dalstationen i 1500 meters höjd och upp till fascinerande 3250 meter vid Gefrorene Wand.

Eftersom själva skidåkningen äger rum på själva glaciären är det farligt att bege sig utanför pisterna på grund av glaciärspalter.

Både fär freerideåkare, nybörjare och parkjunkies

Glaciären kan tillfredsställa de flestas behov. Vid Lärmstange finns det djupsnö till freerideåkaren och i Betterpark Hintertux i 3200 meters höjd kan man kasta sig ut i en stor park med massor av hopp och rails. Hit kommer erfarna freestyle-åkare från hela världen – bland annat för att åka på glaciärens World Cup-halfpipe.

Och familjen och nybörjaren har deras eget område i Familypark Hintertux, som ligger i slutet av Glaciärbuss 1 vid Sommerberg i 2100 meters höjd.

Nästan 500 kilometer skidåkning i allt

Besöker man Hintertux-glaciären under vintermånaderna har man med ett ”Zillertaler Superskipass” möjlighet att åka skidor på sammanlagt 487 pistkilometer och 177 liftar.

Liftkortet ger nämligen tillgång till Hochfügen, Spieljoch, Hochzillertal, Zillertal Arena (Zell, Gerlos, Königsleiten, Wald, Krimml og Gerlosstein), Penken, Ahorn, Horberg och Ski- och Gletscherwelt Zillertal 3000 (Finkenberg, Eggalm, Rastkogel, Hintertux-glaciären). Alla områdena är förbundna med varandra med gratis skidbussar.

Gå på upptäcktsfärd i det blå-vita ishavet på sommaren

Hintertux-glaciären är dock inte bara skidåkning. Från juli till september arrangeras det dessutom turer på glaciären där man med en guide kan uppleva utsikten och den gamla vita och turkosblå glaciären på nära håll. Dessutom finns det 350 kilometer markerade vandringsleder och 70 kilometer mountainbikerutter i området på sommaren.

Det är också möjligt att testa isklättring och bestiga det 3476 meter höga Olperer där det är en storslagen utsikt över det österrikiska bergen.

Foton och video

Bilder från Skidresor.coms användare och instagram

Användarna om Hintertux

Det finns inte tillräckligt många röster för att visa ett trovärdigt betyg
 

Skriv en kommentar

💰 Vart hittar jag den bästa skidresan till Hintertux?

Hos Skidresor.com samlar vi alla skidresor från de bästa svenska resebyråer. Därför hittar du det största utbud av skidresor till Hintertux hos oss. Klicka här för att hitta din skidresa ⇒

❓ Vart hittar jag pistkarta och webcams över Hintertux?

Om du ska på skidsemester till Hintertux är det en god idé att ha ett bra överblick över området med en pistkarta. Hitta pistkarta för Hintertux här. Om du vill veta hur det ser ut i Hintertux just nu kan du följa våra live webcams Hitta webcams här ⇒

🏨 Vart hittar jag hotell i Hintertux?

Du ska inte leta länge! Vi har samlat hoteller i Hintertux i en översikt så du lätt kan välja vart du ska bo under din skidsemester. Se hotellerne her ⇒

⭐ Är Hintertux ett bra skidområde?

Våra medlemmar har givit Hintertux nan stjärnor utav 5 möjliga. Hintertux med flest stjärnor på Off-pist och Prisnivå, medans området med minst stjärnor på Skidterräng. Det är baserat på 0 omdömen. Läs omdömena här ⇒