Skidsemester i Hintertux

Hintertux (Österrike)


Snösäkert – 365 dagar om åretDjupt inne i Tuxertal, en dal bredvid den berömda Zillertal, ligger Hintertux-glaciären. Och det är inte vilken glaciär som helst. Den bildar ramen runt Österrikes högst belägna skidområde (1500 – 3250 m.ö.h.)

Här är det, som enda platsen i Österrike, skidåkning året runt och det är inte ovanligt att man har turen att få ett lager nysnö långt utanför den ordinarie skidsäsongen.

18 pistkilometer året runtHintertux-glaciären är ett populärt besöksmål av både skidentusiaster och professionella på grund av möjligheterna att träna året runt. Bland annat har du möjlighet att korsa skidor med det österrikiska landslaget.

I sommarmånaderna är det öppet för skidåkning... Läs mer.

Pistkarta
Webbkameror
Snörapporter och väder
Resebyråer

Fakta om Hintertux
Skidområdet: 1500-3250 m.ö.h
Staden/byn: 1500 m.ö.h

52 Pister i allt
15 km blå
35 km röd
2 km svart

Lifter: 21 stk.

Släpliftar: 7
Tåg: 3
Sittliftar: 5
Kabinliftar: 6
Mer information om Hintertux under bannern

Snösäkert – 365 dagar om året

Djupt inne i Tuxertal, en dal bredvid den berömda Zillertal, ligger Hintertux-glaciären. Och det är inte vilken glaciär som helst. Den bildar ramen runt Österrikes högst belägna skidområde (1500 – 3250 m.ö.h.)

Här är det, som enda platsen i Österrike, skidåkning året runt och det är inte ovanligt att man har turen att få ett lager nysnö långt utanför den ordinarie skidsäsongen.

18 pistkilometer året runt

Hintertux-glaciären är ett populärt besöksmål av både skidentusiaster och professionella på grund av möjligheterna att träna året runt. Bland annat har du möjlighet att korsa skidor med det österrikiska landslaget.

I sommarmånaderna är det öppet för skidåkning mellan 2600-3250 meters höjd och här finns 18 pistkilometer.

Det finns primärt röda och blå pister på Hintertux-glaciären, men terrängen bjuder också på två svarta. På vintern, när snön når de lägre bergen, blir de 18 kilometer nedfarterna dock tredubblade. Här finns det i allt 60 pistkilometer att åka ned för vid glaciären.

Tre kabinliftar (Glaciärbuss 1,2 & 3) tar skidåkarna från dalstationen i 1500 meters höjd och upp till fascinerande 3250 meter vid Gefrorene Wand.

Eftersom själva skidåkningen äger rum på själva glaciären är det farligt att bege sig utanför pisterna på grund av glaciärspalter.

Både fär freerideåkare, nybörjare och parkjunkies

Glaciären kan tillfredsställa de flestas behov. Vid Lärmstange finns det djupsnö till freerideåkaren och i Betterpark Hintertux i 3200 meters höjd kan man kasta sig ut i en stor park med massor av hopp och rails. Hit kommer erfarna freestyle-åkare från hela världen – bland annat för att åka på glaciärens World Cup-halfpipe.

Och familjen och nybörjaren har deras eget område i Familypark Hintertux, som ligger i slutet av Glaciärbuss 1 vid Sommerberg i 2100 meters höjd.

Nästan 500 kilometer skidåkning i allt

Besöker man Hintertux-glaciären under vintermånaderna har man med ett ”Zillertaler Superskipass” möjlighet att åka skidor på sammanlagt 487 pistkilometer och 177 liftar.

Liftkortet ger nämligen tillgång till Hochfügen, Spieljoch, Hochzillertal, Zillertal Arena (Zell, Gerlos, Königsleiten, Wald, Krimml og Gerlosstein), Penken, Ahorn, Horberg och Ski- och Gletscherwelt Zillertal 3000 (Finkenberg, Eggalm, Rastkogel, Hintertux-glaciären). Alla områdena är förbundna med varandra med gratis skidbussar.

Gå på upptäcktsfärd i det blå-vita ishavet på sommaren

Hintertux-glaciären är dock inte bara skidåkning. Från juli till september arrangeras det dessutom turer på glaciären där man med en guide kan uppleva utsikten och den gamla vita och turkosblå glaciären på nära håll. Dessutom finns det 350 kilometer markerade vandringsleder och 70 kilometer mountainbikerutter i området på sommaren.

Det är också möjligt att testa isklättring och bestiga det 3476 meter höga Olperer där det är en storslagen utsikt över det österrikiska bergen.

Bilder och video från Hintertux


Användaromdömen om Hintertux

Det finns inte tillräckligt många recensioner för att visa ett tillförlitligt betyg.
Mer information om Hintertux under bannern

Snörapporter och väder

Søndag
Let regn
Let regn
9ºC
6ºC
1,7 mm
0,7 m/s
vest-sydvest
Mandag
Delvist skyet
Delvist skyet
10ºC
4ºC
0,1 mm
2,0 m/s
syd-sydvest
Tirsdag
Kraftig regn
Kraftig regn
5ºC
2ºC
33,1 mm
2,5 m/s
nord-nordvest
Onsdag
Let skyet
Let skyet
6ºC
2ºC
5,4 mm
0,9 m/s
vest-sydvest

Karta över Hintertux

Blå nålar visar hotell - lägenheter - stugor och andra boenden i Hintertux. Klicka på nålarna för mer info. .

Hitta erbjudanden på skidresor