Skidsemester i Landeck

Landeck (Österrike)

Resebyråer till Landeck: Snowtrex

I västra Österrike nära den populära skidorten St. Anton am Arlberg gömmer sig det lilla skidområdet Venet vid staden Landeck.En destination som bjuder på överskådliga 22 kilometer nedfarter och sju liftar i naturparken Kaunergrat. Här finns det både bra nybörjarbackar, men det finns framförallt även bra skidåkning för de mer erfarna skidåkarna.Massor av röd skidåkning15 av områdets i allt 22 kilometer på Venet-massivet är röda pister. Från toppen av området i 2212 meters höjd, där gondolen slutar, är det röda pister och en svart pist ned til Talstation Rifenal i 972 meters höjd till de mer vana skidåkarna. Därmed finns det hela 1200 höjdmeter att kasta sig ut... Läs mer.

Pistkarta
Webbkameror
Snörapporter och väder
Resebyråer

Fakta om Landeck
Skidområdet: 780-2212 m.ö.h
Staden/byn: 820 m.ö.h

22 Pister i allt
6 km blå
15 km röd
1 km svart

Lifter: 8 stk.

Släpliftar: 3
Tåg: 1
Sittliftar: 3
Kabinliftar: 1
Mer information om Landeck under bannern
I västra Österrike nära den populära skidorten St. Anton am Arlberg gömmer sig det lilla skidområdet Venet vid staden Landeck.

En destination som bjuder på överskådliga 22 kilometer nedfarter och sju liftar i naturparken Kaunergrat. Här finns det både bra nybörjarbackar, men det finns framförallt även bra skidåkning för de mer erfarna skidåkarna.

Massor av röd skidåkning

15 av områdets i allt 22 kilometer på Venet-massivet är röda pister. Från toppen av området i 2212 meters höjd, där gondolen slutar, är det röda pister och en svart pist ned til Talstation Rifenal i 972 meters höjd till de mer vana skidåkarna.

Därmed finns det hela 1200 höjdmeter att kasta sig ut i. Och är snöförhållandena okej är det möjligt att åka hela vägen ner till stan.

I samma område är det också möjligt för freeride-åkare att hitta deras helt personliga spår i off-pisten. Dessutom finns det en skidrutt ned från toppen.

Luftkudde och rails

Följer man pisterna ned från toppen, kommer man även förbi en funpark vid ankarliften Hüttenlift. Här är det stora dragplåstret en stor luftkudde där man kan testa nya trick utan att slå sig.

Barnlland på toppen

Till skillnad från många andra områden ligger barnområdet inte längst ner på berget utan i 2212 meters höjd ligger barnens område, där det bland annat finns ett transportband, så att de första liftupplevelserna blir överkomliga.
Häruppe ligger det också en restaurang med panoramautsikt över området

Rodelbana och vandringsturer

Det är dock inte bara pister som pryder berget. Från Mittelstation i 1700 meters höjd går det en rodelbana som 730 höjdmeter senare rammar Talstation Rifenal.

På samma sätt blir den blå pisten ”Panorama-Abfahrt” på kvällen pulkabacke. I allt finns det 11 kilometer rodelbanor i Österrike.

Slutligen finns en vandringsled från Landeck och till Talstation Rifenal. I allt finns det 30 kilometer vintervandringsleder.

Tycker du bättre om en mer actrionpräglad aktivitet, kan du komma med på en tandem–paraglidingtur i det natursköna området.

Idyllisk tyrolerby

Den lilla orten Landeck med 7600 invånare ligger i den österrikiska delstaten Tyrol. Tre små byar är anknutna till skidområdet Venet. Förutom Landeck ligger staden Fliess i 1100 meters höjd. Härifrån kan man ta en buss upp i terrängen. Staden Zams ligger i 780 meters höjd. Härifrån går gondolen Venet Seilbahn upp i området.

Landeck ligger i idylliska omgivningar omgiven av slott och borgar. Det finns rika möjligheter för både bra matupplevelser, shopping och besök på barer i staden. Det finns också möjlighet för att få en wellness-upplevelse i staden.

Utvalda skidresor från Landeck

Sök efter skidresa

Hotel Mozart

Stilfulla och 4-stjärniga Hotel Mozart är beläget i Landecks centrum, ca 1,5 km från familjeskidområdet Venet. Den kostnadsfria skidbussen till Venets dalstation stannar ca 300 meter från hotellet. Till hotellets bekvämligheter hör entréområde med reception, Wi-Fi, modern lounge med öppen spis, hiss, frukostrum, restaurang, bar, sällskapsrum, kaminrum, lekrum för barn, inomhuslekområde (ca 60 m²) och terrass. Ett skidrum med pjäxtorkar samt parkeringsplatser och ett garage finns till kostnadsfritt förfogande vid hotellet, i mån av plats. Simhallen (kl 07?22) Läs mer

Hotel Tramser Hof

Traditionsrika och 4-stjärniga Hotel Tramser Hof i Landeck ligger i ett lugnt läge på en höjd med härlig panoramautsikt. Centrum och närmste skidbusshållplats finns ca 1,5 km bort. Till Venet-gondolbanan i Zams är det ca 2 km. Till det idylliska hotellet hör reception med entréområde, en rustik lobby, hiss, Wi-Fi, frukostrum och matsal, vinterträdgård och à-la-carte-restaurang, "Jägerstüberl"-sällskapsrum, bar, terrass samt skidrum med uppvärmda pjäxställ. Kostnadsfria parkeringsplatser och ett avgiftsbelagt garage finns till förfogande beroende på tillgång. Wellnessområde med med Läs mer

Bilder och video från Landeck


Användaromdömen om Landeck

Det finns inte tillräckligt många recensioner för att visa ett tillförlitligt betyg.
Mer information om Landeck under bannern

Snörapporter och väder

Søndag
Kraftig regn
Kraftig regn
14ºC
9ºC
1,8 mm
1,4 m/s
nord
Mandag
Lette regnbyger
Lette regnbyger
15ºC
9ºC
1,1 mm
1,3 m/s
sydvest
Tirsdag
Regn
Regn
8ºC
7ºC
16,2 mm
1,0 m/s
nord-nordvest
Onsdag
Skyet
Skyet
10ºC
6ºC
2,8 mm
1,1 m/s
vest-sydvest

Karta över Landeck

Blå nålar visar hotell - lägenheter - stugor och andra boenden i Landeck. Klicka på nålarna för mer info. .

Hitta erbjudanden på skidresor