Lech & Zürs (Österrike)

Resebyråer till Lech & Zürs: Sunweb

Är bland de bästa av förstaklassens skidområden i Europa och finns ofta med på listerna över de mest trendiga skidorterna i Europa. Här finns en perfekt skidåkning både på och utanför pisterna. Hela området osar av prestige och exklusivitet. Området bjuder på många spännande pister och till skillnad från en del andra skidorter utmärker sig Lech Zürs-området med att pisterna är bra utspridda i området, de ligger med andra ord inte tätt packade bredvid varandra och man får inte känslan att vara inklämd bland pister. Skidresor.coms redaktionen tycker inte att du ska gå miste om ett åk på pist 10A, en pist som börjar med en brant del men... Läs mer.

Pistkarta
Webbkameror
Snörapporter och väder
Resebyråer

Fakta om Lech & Zürs
Skidområdet: 1450-2450 m.ö.h
Staden/byn: 1445 m.ö.h

110 Pister i allt
44 km blå
44 km röd
22 km svart

Lifter: 34 stk. / 45.000 pers/time

Släpliftar: 11
Tåg: 5
Sittliftar: 18
Mer information om Lech & Zürs under bannern
Är bland de bästa av förstaklassens skidområden i Europa och finns ofta med på listerna över de mest trendiga skidorterna i Europa. Här finns en perfekt skidåkning både på och utanför pisterna. Hela området osar av prestige och exklusivitet.

Området bjuder på många spännande pister och till skillnad från en del andra skidorter utmärker sig Lech Zürs-området med att pisterna är bra utspridda i området, de ligger med andra ord inte tätt packade bredvid varandra och man får inte känslan att vara inklämd bland pister. Skidresor.coms redaktionen tycker inte att du ska gå miste om ett åk på pist 10A, en pist som börjar med en brant del men sedan slingrar sig ned för berget kilometer efter kilometer med fantastisk utsikt och med behov för en paus eller två for de flesta.

Förbundet med Warth-Schröcken

Från säsongen 2013/14 blev Lech & Zürs via den två km långa liften “Auenfeldtjet” förbundet med det mindre kända Warth Schröcken. Med 190 pistkilometer och 47 liftar är de två områdena tillsammans Vorarlbergs största sammanhängande skidområde.

Lech och Zürs delar liftkort med det ännu mer kända St. Anton. Räknar man med områdena St. Anton, St. Christoph, Stuben och Sonnenkopf kommer man upp på imponerande 340 pistkilometer och 94 liftanläggningar på hela liftkortet.

Utvalda skidresor från Lech & Zürs

Sök efter skidresa

Hotel Omesberg

Stämningsfulla Hotel Omesberg ligger strax utanför Lechs centrum. Skidliften, butikerna och restaurangerna ligger bara 400 meter bort. Alla rum är mycket rymliga och har förutom en skön säng även en trevlig sittgrupp med TV och ett modernt badrum.Spafaciliteterna inkluderar bastu, turkiskt bad, infraröd kabin, bubbelpool, gym och ett relaxrum. Restaurangen Omesbergstube serverar traditionella österrikiska specialiteter och internationella rätter. Det finns dessutom en bar i lantlig stil med en autentisk kakelugn, där du kan njuta av en utsökt drink.

Hotel Anthony's Alpin

På ett perfekt läge i vackra Lech ligger det fina Anthony's Alpin Hotel. På bara 2 minuters promenad hittar du skidliften Schlosskopf. Alla rum är rymliga och bekvämt inredda i elegant alpstil. I wellnessområdet på Anthony's Alpin Hotel kan du koppla av efter en aktiv dag. Njut av den finska bastun, ångbadet eller massageduscharna. Dessutom kan du boka massage mot en extra avgift.

Hotel Gotthard

Hotel Gotthard ligger i hjärtat av Lech am Arlberg, en världsberömd plats som trots sin lyxiga image har behållit en bykaraktär. Skidområdet, som är känt för sin mångfald och goda förhållanden, är lättillgängligt från hotellet via Rüfikopfs skidlift. Med över 300 kilometer pister finns det mycket att upptäcka här, för den erfarna och mindre erfarna vintersportentusiasten.Det charmiga hotellet har drivits av familjen Walch i över 75 år, men det är verkligen inte gammaldags. Nej, här går tradition och innovation Läs mer

Bilder och video från Lech & Zürs


Användaromdömen om Lech & Zürs

Skidterräng
4,17
Liftsystem
4,11
Afterski
3,00
Staden
3,83
Barnvänlig
0,00
Nybörjarvänlig
0,00
Prisnivå
0,00
Offpist
0,00
Totalpoängen är 3,78 stjärnor av 5 . Baserat på. 18 recensioner.
Mer information om Lech & Zürs under bannern

Snörapporter och väder

Søndag
Delvist skyet
Delvist skyet
7ºC
1ºC
0,2 mm
1,5 m/s
vest
Mandag
Delvist skyet
Delvist skyet
7ºC
2ºC
0,4 mm
2,3 m/s
vest-sydvest
Tirsdag
Kraftig sne
Kraftig sne
1ºC
1ºC
33,7 mm
2,8 m/s
vest-nordvest
Onsdag
Regn
Regn
4ºC
-1ºC
9,1 mm
2,1 m/s
vest-sydvest

Karta över Lech & Zürs

Blå nålar visar hotell - lägenheter - stugor och andra boenden i Lech & Zürs. Klicka på nålarna för mer info. .

Hitta erbjudanden på skidresor