Skidsemester i Ramsau am Dachstein (Österrike)

Resebyråer till Ramsau am Dachstein: Snowtrex

Med 12 liftar och 25 pistkilometer, varav hälften är blå, är Ramsau am Dachstein en perfekt destination för familjer och nybörjare. Och så bjuder området på Österrikes bästa före för längdskidsentusiaster.Dessutom ligger Ramsau am Dachstein vid foten av Dachstein-glaciären som erbjude skidåkning ända uppe i 2700 meters höjd med massor av utmaningar för de rutinerade skidåkarna. Läs mer

Pistkarta
Webbkameror
Snörapporter och väder
Resebyråer

Fakta om Ramsau am Dachstein
Skidområdet: 1300-1600 m.ö.h
Staden/byn: 1200 m.ö.h

25 pister i allt
14 km blå
10 km röd
1 km svart

Lifter: 11 stk. / 10.815 pers/time

Släpliftar: 10
Sittliftar: 1

Sol hela dagen lång

Med sitt sydvända läge är det möjligt att bli knallröd om näsan om man besöker Ramsau am Dachstein.

Med 14 kilometer blå pister fördelade på åtta nedfarter är Ramsau am Dachstein mycket attraktivt för barnfamiljer och nybörjare.

Framförallt barnen har högsta prioritet i området.

Sagovärld till de små

I botten av liftarna ligger barnområdet ”Kalis Vintervärld” där dinosaurien Kali hjälper de små med de första slalomsvängarna.
Här finns de så kallade magiska mattorna som gör de första mötena med skidliftarna mer överkomliga för barnen.
Dessutom har området flera ”sagopister”, där barnen stimuleras med ljud och sagoväsen på väg nedför berget.
Dessutom anordnas diverse barnfester under säsongens gång. Se tidpunkterna för arrangemangen på http://www.skiregion-ramsau.at.

Action på glaciären

I och med att området primärt erbjuder blå och röda pister, ska man söka mot Dachstein-glaciären i 2700 meters höjd om man vill ha mer utmanande skidåkning.

Här finns det massor av brant skidåkning och den stora funparken ”Burton Dachstein Superpark” ger massor av utmaningar även till den rutinerade freeride-åkaren.

Här är det, om vädret tillåter det, skidåkning året runt.

Om du gärna vill ha fler möjligheter finns det 760 pistkilometer och 270 liftar att utforska. Ramsau am Dachstein är nämligen med i Ski Amadé, som är Österrikes största skidområde. Områdena är med ett giltigt liftkort i handen förbundna av en gratis skidbuss.

Österrikes centrum för längdskidor

Ramsau am Dachstein är ett mecka för längdskidåkare. 1999 hölls världsmästerskapen i de nordiska skiddisciplinerna i Ramsau am Dachstein och sedan dess har området varit ett dragplåster för längdskidåkare. Terrängen bjuder på många höjdmeter och totalt 22 mil längdskidspår, som sträcker sig över tre platåer.
Det längsta spåret är 4,2 mil medan dem högst belägna ligger i 2700 meters höjd på Ramsau Dachstein glaciären.

Dessutom finns det två elljusspår ”Ramsauer” och ”Gatschen/Aigen-Irdning”.

Av de 22 milen är 7 mil skejtingspår.

Skidsemester utan stress med massor av barnaktiviteter

Området omtalar själva en skidsemester i Ramsau am Dachstein som stressfri. Här finns ingen massturism och överfyllda pister.

Om man ändå tycker bättre om action efter att skidliftarna stänger lockar ett 3,5 kilometer långt "pulkaåk" på en belyst pist kanske. Den börjar i 1500 meters höjd vid Rittesberg.

Står den på avkoppling är Badeparadies Ramsau platsen att besöka. Här finns det bland annat ett 600 kvadratmeter stort bastuområde.

Om sommaren förvandlas skiområdet till ett paradis för vandrare. Det finns 50 mil markerade vandringsleder mellan 1100 och upp till 3000 meters höjd. Går man upp vid Dachstein-glaciären kan man gå genom is och sten till ”Dachsteinwartehütte” i 2700 meters höjd.

Utvalda skidresor från Ramsau am Dachstein

Sök efter skidresa

Berghotel Dachstein

Gemytliga och 3-stjärniga Berghotel Dachstein ligger i skidområdet, precis vid Adlerliften, vid foten av Dachsteinbergen på 1 800 meters höjd. Till centrum av Ramsau är det ca 9 km. Precis vid hotellet finns en hållplats för skidbussen. Berghotel Dachstein består av en huvudbyggnad och ett grannhus som ligger mittemot hotellet. Till dess bekvämligheter hör reception och Wi-Fi (endast i restaurangen), bar, sällskapsrum, restaurang, solterrass och skidkällare. Mot föranmälan kan den hotellegna bastun användas. Hotellet har dessutom kostnadsfria parkeringsplatser. Rum De Läs mer

Hotel Post

Det i alpin stil inredda Hotel Post ligger centralt och lugn beläget i Ramsau, ca 4 km från skidområdet Ramsau och ungefär 6 km från skidområdet Schladming. Dachsteinglaciären ligger ca 10 km bort. Ett stopp för skidbussen och ett insteg till längdskidspåret ligger i hotellets omedelbara närhet. Det familjedrivna hotellet består av en huvud- och en sidobyggnad, som ligger ca 10 meter ifrån varandra. Till husets allmänna bekvämligheter hör reception med hotellsafe (mot avgift), lobby, Wi-Fi, hiss (i huvudbyggnaden), sällskapsrum Läs mer

Bilder och video från Ramsau am Dachstein


Användaromdömen om Ramsau am Dachstein

Det finns inte tillräckligt många recensioner för att visa ett tillförlitligt betyg.

Snörapporter och väder

Mandag
Lette regnbyger
Lette regnbyger
26ºC
12ºC
6,3 mm
3,1 m/s
syd-sydøst
Tirsdag
Let regn
Let regn
19ºC
15ºC
2,2 mm
2,1 m/s
vest
Onsdag
Lette regnbyger
Lette regnbyger
21ºC
16ºC
0,5 mm
1,7 m/s
nord
Torsdag
Kraftig regn
Kraftig regn
25ºC
15ºC
6,8 mm
0,7 m/s
nord-nordvest

Karta över Ramsau am Dachstein

Blå nålar visar hotell - lägenheter - stugor och andra boenden i Ramsau am Dachstein. Klicka på nålarna för mer info. .

Hitta erbjudanden på skidresor

Gå til toppen