Ramsau am Dachstein

Hitta skidresor till Ramsau am Dachstein här: Snowtrex

Med 12 liftar och 25 pistkilometer, varav hälften är blå, är Ramsau am Dachstein en perfekt destination för familjer och nybörjare. Och så bjuder området på Österrikes bästa före för längdskidsentusiaster.
Dessutom ligger Ramsau am Dachstein vid foten av Dachstein-glaciären som erbjude skidåkning ända uppe i 2700 meters höjd med massor av utmaningar för de rutinerade skidåkarna.

Sol hela dagen lång

Med sitt sydvända läge är det möjligt att bli knallröd om näsan om man besöker Ramsau am Dachstein.

Med 14 kilometer blå pister fördelade på åtta nedfarter är Ramsau am Dachstein mycket attraktivt för barnfamiljer och nybörjare.

Framförallt barnen har högsta prioritet i området.

Sagovärld till de små

I botten av liftarna ligger barnområdet ”Kalis Vintervärld” där dinosaurien Kali hjälper de små med de första slalomsvängarna.
Här finns de så kallade magiska mattorna som gör de första mötena med skidliftarna mer överkomliga för barnen.
Dessutom har området flera ”sagopister”, där barnen stimuleras med ljud och sagoväsen på väg nedför berget.
Dessutom anordnas diverse barnfester under säsongens gång. Se tidpunkterna för arrangemangen på http://www.skiregion-ramsau.at.

Action på glaciären

I och med att området primärt erbjuder blå och röda pister, ska man söka mot Dachstein-glaciären i 2700 meters höjd om man vill ha mer utmanande skidåkning.

Här finns det massor av brant skidåkning och den stora funparken ”Burton Dachstein Superpark” ger massor av utmaningar även till den rutinerade freeride-åkaren.

Här är det, om vädret tillåter det, skidåkning året runt.

Om du gärna vill ha fler möjligheter finns det 760 pistkilometer och 270 liftar att utforska. Ramsau am Dachstein är nämligen med i Ski Amadé, som är Österrikes största skidområde. Områdena är med ett giltigt liftkort i handen förbundna av en gratis skidbuss.

Österrikes centrum för längdskidor

Ramsau am Dachstein är ett mecka för längdskidåkare. 1999 hölls världsmästerskapen i de nordiska skiddisciplinerna i Ramsau am Dachstein och sedan dess har området varit ett dragplåster för längdskidåkare. Terrängen bjuder på många höjdmeter och totalt 22 mil längdskidspår, som sträcker sig över tre platåer.
Det längsta spåret är 4,2 mil medan dem högst belägna ligger i 2700 meters höjd på Ramsau Dachstein glaciären.

Dessutom finns det två elljusspår ”Ramsauer” och ”Gatschen/Aigen-Irdning”.

Av de 22 milen är 7 mil skejtingspår.

Skidsemester utan stress med massor av barnaktiviteter

Området omtalar själva en skidsemester i Ramsau am Dachstein som stressfri. Här finns ingen massturism och överfyllda pister.

Om man ändå tycker bättre om action efter att skidliftarna stänger lockar ett 3,5 kilometer långt "pulkaåk" på en belyst pist kanske. Den börjar i 1500 meters höjd vid Rittesberg.

Står den på avkoppling är Badeparadies Ramsau platsen att besöka. Här finns det bland annat ett 600 kvadratmeter stort bastuområde.

Om sommaren förvandlas skiområdet till ett paradis för vandrare. Det finns 50 mil markerade vandringsleder mellan 1100 och upp till 3000 meters höjd. Går man upp vid Dachstein-glaciären kan man gå genom is och sten till ”Dachsteinwartehütte” i 2700 meters höjd.

Skidsemester förslag i Ramsau am Dachstein

Berghotel Dachstein Berghotel Dachstein Bil fra 2.695:-/pers.
Nollställ   Utökad sökning

Foton och video

Användarna om Ramsau am Dachstein

Det finns inte tillräckligt många röster för att visa ett trovärdigt betyg
 

Skriv en kommentar

Vart hittar jag den bästa skidresan till Ramsau am Dachstein?

Hos Skidresor.com samlar vi alla skidresor från de bästa svenska resebyråer. Därför hittar du det största utbud av skidresor till Ramsau am Dachstein hos oss. Klicka här för att hitta din skidresa ⇒

Vart hittar jag pistkarta och webcams över Ramsau am Dachstein?

Om du ska på skidsemester till Ramsau am Dachstein är det en god idé att ha ett bra överblick över området med en pistkarta. Hitta pistkarta för Ramsau am Dachstein här. Om du vill veta hur det ser ut i Ramsau am Dachstein just nu kan du följa våra live webcams Hitta webcams här ⇒

Vart hittar jag hotell i Ramsau am Dachstein?

Du ska inte leta länge! Vi har samlat hoteller i Ramsau am Dachstein i en översikt så du lätt kan välja vart du ska bo under din skidsemester. Se hotellerne her ⇒