Saalfelden (Österrike)


Saalfelden am Steinernen Meer ligger i den österrikiska provinsen Salzburg inte långt från kända skidområden som exempelvis Zell am See, Saalbach-Hinterglemm och Maria Alm. En stad med ca 16 000 invånare och därmed den största i Pinzgau-regionen.Det är inte möjligt att utgå på skidor från själva staden med i gengäld bjuder Saalfelden på över 140 butiker och bland annat också Pinzgau-regionens största galleria. Dessutom finns det massor av specialbutiker samt wellness i staden.Man har dessutom de senaste 35 åren arrangerat en internationell jazz-festival i staden.Och så ligger Saalfelden nära de båda skidområdena Leogang och Maria Alm.Skicirkus ett stenkast bortBara en mil västerut hittar man ”Skicircus Saalbach... Läs mer.


Snörapporter och väder
Resebyråer

Fakta om Saalfelden

Mer information om Saalfelden under bannern
Saalfelden am Steinernen Meer ligger i den österrikiska provinsen Salzburg inte långt från kända skidområden som exempelvis Zell am See, Saalbach-Hinterglemm och Maria Alm. En stad med ca 16 000 invånare och därmed den största i Pinzgau-regionen.

Det är inte möjligt att utgå på skidor från själva staden med i gengäld bjuder Saalfelden på över 140 butiker och bland annat också Pinzgau-regionens största galleria. Dessutom finns det massor av specialbutiker samt wellness i staden.

Man har dessutom de senaste 35 åren arrangerat en internationell jazz-festival i staden.

Och så ligger Saalfelden nära de båda skidområdena Leogang och Maria Alm.

Skicirkus ett stenkast bort

Bara en mil västerut hittar man ”Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang”. Här ligger staden Leogang som med Leogang Asitzbahnen fraktar skidentusiaster upp i området, där det finns mer än 200 pistkilometer och 55 liftar. Och det har blivit lättare att ta sig till området. Man håller nämligen på att bygga liften Steinbergbahn i Leogang.

Därmed är det två liftar som tar gästerna upp i området från Leogang. Liften är 3,8 kilometer lång och kommer att boosta liftkapaciteten markant.

Dessutom finns det 15 mil längdskidspår runt Saalfelden och Leogang, och när snön har smält blir spåren mountainbikerutter, allt som allt 72 mil.

Barn-mecka i öster

Bar sex kilometer mot öster från Saalfelden ligger skidområdet Maria Alm, som är mycket populärt bland skandinaver. Ett område som framförallt utmärker sig genom att vara barn- och familjevänligt. Dessutom finns det alltid skidinstruktörer från Skandinavien här.

I de lugna omgivningarna där afterskiing spelar en markant större roll än skidåkningen finns 150 pistkilometer att kasta sig ut för.

Maria Alm är dessutom en del av Ski Amadé, som ger tillgång till 760 kilometer nedfarter fördelade på 270 liftar.

Bilder och video från Saalfelden


Användaromdömen om Saalfelden

Det finns inte tillräckligt många recensioner för att visa ett tillförlitligt betyg.
Mer information om Saalfelden under bannern

Snörapporter och väder

Søndag
Lette regnbyger
Lette regnbyger
15ºC
10ºC
1,5 mm
0,2 m/s
øst-nordøst
Mandag
Delvist skyet
Delvist skyet
14ºC
9ºC
0,7 mm
0,9 m/s
nord
Tirsdag
Kraftig regn
Kraftig regn
6ºC
7ºC
20,9 mm
1,9 m/s
vest-nordvest
Onsdag
Delvist skyet
Delvist skyet
9ºC
4ºC
4,8 mm
1,5 m/s
nordvest

Karta över Saalfelden

Blå nålar visar hotell - lägenheter - stugor och andra boenden i Saalfelden. Klicka på nålarna för mer info. .

Hitta erbjudanden på skidresor