Pistkarta från Wagrain

Klicka på pistkartan för att öppna upp den i helskärmsläge

Skidområdet i Wagrain består av två berg, där det finns pister för alla oavsett ålder och nivå. Det ena berget heter Grafenberg, och är förbundet med Alpendorf, och det andra heter Griessenkareck, och det är förbundet med Flachau.

Det är flera vägar upp till områdena, och du kan välja bland gondolliftarna Grafenbergbahn, Grafenberg Express 1 och 2, samt Flying Mozart.

Grafenbergbahn transporterar dig upp på Grafenberg, som är områdets familjesida, då det är här du hittar flest blå och röda pister, samt de mindre barnområdena med transportband. Det är även här de flesta skidskolor möts och startar på dagen. Om man når ned till botten av Grafenbergliften omkring lunchtid, så ska ni ta en tur förbi Kühberg Alm som serverar en riktigt god hamburgare tillsammans med ett glas Schiwasser. Om eftermiddagen så är det även bra fart på afterskin på almen.

Flying Mozart transporterar dig upp på Griessenkareck-berget, som är ett område med breda och långa pister, samt moderna stolliftar och gondoler. Området hänger samman med området Flachau, och här kan du mäta krafterna i den berömda Hermann Maier-pisten, där World Cup för både herrar och damer fortfarande avhålls varje år. På den röda pisten 33, som snurrar sig under Flying Mozart-liften, hittar du den urtypiska österrikiska restaurangen Almstadl, som serverar en klassisk stor wienerschnitzel med pommes, som är väl värt ett besök. Om vädret är bra så har restaurangen en stor terrass, där du kan njuta av utsikten och få lite sol.

Om du har hamnat på ena berget, och under dagens lopp även gärna vill prova på det andra berget, så kan du ta G-link. G-link är en stor kabin med plats för 130 personer, som svävar genom luften mellan de två mellanstationerna på varje berg, och turen tar endast 6 minuter.

Skidområdet hänger ihop med städerna/byarna: Alpendorf, Flachau och St. Johann in Pongau

Läs mer om skidsemester i Wagrain här

Skidsemester förslag i Wagrain

Sporthotel Wagrain Sporthotel Wagrain Bil fra 11.869:-/pers.
Hotel Tatzlwurm Hotel Tatzlwurm Bus fra 6.553:-/pers.
Grafenberg Resort - Wi... Grafenberg Resort - Wi... Fly fra 6.553:-/pers.
Hotel Wagrainerhof Hotel Wagrainerhof Bil fra 4.279:-/pers.
Nollställ   Utökad sökning

Foton och video

Användarna om Wagrain

Här kan du se användarnas betyg för Wagrain

Skidterräng:
4,34
Liftsystem:
4,34
Afterski:
3,69
Staden/byn:
3,83
Barnvänligt:
4,33
Nybörjarvänligt:
4,50
Prisnivå:
3,33
Off-pist:
2,67
Totala poäng är 3,88 / 5 utifrån 267 recensioner.
Skriv en kommentar