Pistkarta från Wagrain

Resebyråer till Wagrain: Nortlander, SKILINK, Slopestar, Slopetrotter, Snowtrex, Sunweb

Sök skidresor till Wagrain

Hitta mer information om Wagrain: Webbkameror - Snörapporter - Hotell - Lägenheter - Pension


Skidområdet i Wagrain består av två berg, där det finns pister för alla oavsett ålder och nivå. Det ena berget heter Grafenberg, och är förbundet med Alpendorf, och det andra heter Griessenkareck, och det är förbundet med Flachau.

Det är flera vägar upp till områdena, och du kan välja bland gondolliftarna Grafenbergbahn, Grafenberg Express 1 och 2, samt Flying Mozart.

Grafenbergbahn transporterar dig upp på Grafenberg, som är områdets familjesida, då det är här du hittar flest blå och röda pister, samt de mindre barnområdena med transportband. Det är även här de flesta skidskolor möts och startar på dagen. Om man når ned till botten av Grafenbergliften omkring lunchtid, så ska ni ta en tur förbi Kühberg Alm som serverar en riktigt god hamburgare tillsammans med ett glas Schiwasser. Om eftermiddagen så är det även bra fart på afterskin på almen.

Flying Mozart transporterar dig upp på Griessenkareck-berget, som är ett område med breda och långa pister, samt moderna stolliftar och gondoler. Området hänger samman med området Flachau, och här kan du mäta krafterna i den berömda Hermann Maier-pisten, där World Cup för både herrar och damer fortfarande avhålls varje år. På den röda pisten 33, som snurrar sig under Flying Mozart-liften, hittar du den urtypiska österrikiska restaurangen Almstadl, som serverar en klassisk stor wienerschnitzel med pommes, som är väl värt ett besök. Om vädret är bra så har restaurangen en stor terrass, där du kan njuta av utsikten och få lite sol.

Om du har hamnat på ena berget, och under dagens lopp även gärna vill prova på det andra berget, så kan du ta G-link. G-link är en stor kabin med plats för 130 personer, som svävar genom luften mellan de två mellanstationerna på varje berg, och turen tar endast 6 minuter.


Primo Hotel Himmelberg

Bo på Nortlanders charmiga familjehotell med halvpension, österrikisk wellness och ett perfekt läge mitt i hjärtat av Wagrain.

Haus Ortsblick

Charmiga lägenheter med underbar utsikt Haus Ortsblick är ett charmigt rhus som ligger på solsidan i pittoreska Wagrain. Det utmärker sig genom att ligga i en otroligt lugn miljö, vilket gör det till den perfekta platsen för avkoppling, men samtidigt är det bara en kort 5-minuters promenad från stadens centrum. Nära till skidåkning och Wagrains centrum Om du är här för att åka skidor eller snowboard kommer du att uppskatta att skidbusshållplatsen ligger bara 3 minuters promenad från boendet. Den Läs mer

Hotel Adapura

Hotel Adapura är ett nytt boende med en unik plats i Wagrain, bara 130 meter från kabinliften Wagrain. Denna lyxiga adress kommer att öppna sina dörrar denna vintersäsong och förutom vackra rum i alpin stil och en stor wellness-avdelning, hittar du även ett unikt middagskoncept i de fyra tillhörande restaurangerna. Med andra ord - ett stilrent och fullt tillgodosett koncept. Inredningen av rummen är inspirerad av Alperna och är minimalistisk chic. Du kommer känna dig som hemma här tack vare Läs mer


Användaromdömen om Wagrain

Skidterräng
4,34
Liftsystem
4,34
Afterski
3,69
Staden
3,83
Barnvänlig
4,33
Nybörjarvänlig
4,50
Prisnivå
3,33
Offpist
2,67
Wagrain har en totalpoäng på 3,88 stjärnor av 5. Baserat på 267 recensioner.

Karta över Wagrain

Hitta erbjudanden på skidresor

Gå til toppen