Cyber Monday - Allt är nedsatt!

Pistkarta från Wagrain

Resebyråer till Wagrain: Nortlander, SKILINK, Slopestar, Slopetrotter, Snowtrex, Sunweb

Sök skidresor till Wagrain

Hitta mer information om Wagrain: Webbkameror - Snörapporter - Hotell - Stugor - Lägenheter - Pension


Skidområdet i Wagrain består av två berg, där det finns pister för alla oavsett ålder och nivå. Det ena berget heter Grafenberg, och är förbundet med Alpendorf, och det andra heter Griessenkareck, och det är förbundet med Flachau.

Det är flera vägar upp till områdena, och du kan välja bland gondolliftarna Grafenbergbahn, Grafenberg Express 1 och 2, samt Flying Mozart.

Grafenbergbahn transporterar dig upp på Grafenberg, som är områdets familjesida, då det är här du hittar flest blå och röda pister, samt de mindre barnområdena med transportband. Det är även här de flesta skidskolor möts och startar på dagen. Om man når ned till botten av Grafenbergliften omkring lunchtid, så ska ni ta en tur förbi Kühberg Alm som serverar en riktigt god hamburgare tillsammans med ett glas Schiwasser. Om eftermiddagen så är det även bra fart på afterskin på almen.

Flying Mozart transporterar dig upp på Griessenkareck-berget, som är ett område med breda och långa pister, samt moderna stolliftar och gondoler. Området hänger samman med området Flachau, och här kan du mäta krafterna i den berömda Hermann Maier-pisten, där World Cup för både herrar och damer fortfarande avhålls varje år. På den röda pisten 33, som snurrar sig under Flying Mozart-liften, hittar du den urtypiska österrikiska restaurangen Almstadl, som serverar en klassisk stor wienerschnitzel med pommes, som är väl värt ett besök. Om vädret är bra så har restaurangen en stor terrass, där du kan njuta av utsikten och få lite sol.

Om du har hamnat på ena berget, och under dagens lopp även gärna vill prova på det andra berget, så kan du ta G-link. G-link är en stor kabin med plats för 130 personer, som svävar genom luften mellan de två mellanstationerna på varje berg, och turen tar endast 6 minuter.


Skinetworks Hotel Himmelberg

Bo på Nortlanders charmiga familjehotell med halvpension, österrikisk wellness och ett perfekt läge mitt i hjärtat av Wagrain.

Alpenleben Apartments

Lägenheter i olika storlekar som passar just din grupp Alpenleben erbjuder en rad lägenheter, från 75 till 100 m2, av hög standard. Alla 21 lägenheter är utformade för att passa alla sorters semester, vare sig du åker skidor, kör mountainbike eller bara vill ha en aktiv familjesemester. Dessa mycket populära boendealternativen i Wagrain ger dig den perfekta basen och rymmer från 4 till 10 vänner eller familjemedlemmar. Nära till liften Lägenheterna har ett helt unikt läge i Wagrain precis vid Läs mer

Hotel "Sporthotel Wagrain"

Här har du ett av de mest populära hotellen i Wagrain, Varje år har hotellet många återkommande gäster och anledningen till det är det perfekta läget några få meter ifrån Grafenberg liften, men också alla härliga faciliteter som hotellet bjuder på. Sporthotel Wagrain är väl värd sina 4 stjärnor. Här finns ett 1000 m2 stort wellnessområde med bland annat pool, flera olika typer av bastur och ångbastu. Dessutom finns det ett 550 m2 stort gym och fitnessområde att besöka om Läs mer


Användaromdömen om Wagrain

Skidterräng
4,34
Liftsystem
4,34
Afterski
3,69
Staden
3,83
Barnvänlig
4,33
Nybörjarvänlig
4,50
Prisnivå
3,33
Offpist
2,67
Wagrain har en totalpoäng på 3,88 stjärnor av 5. Baserat på 267 recensioner.

Karta över Wagrain

Hitta erbjudanden på skidresor