Zauchensee

Hitta skidresor till Zauchensee här: Lion Alpin

Zauchensee – litet samhälle med fantastisk snö

Zauchensee är en så liten ort att man knappt kan kalla det samhälle. Med däremot ligger den som en liten snöficka mitt i det gigantiska skidområdet, Ski Amadé, som med städer som Wagrain och Flachau tillsammans har 760 pistkilometer och 270 liftar.

Zauchensee ligger ca två timmar från München och ca. en timme i bil söder om Salzburg. Det är motorväg hela vägen förutom de sista 2,5 milen fram till samhället.

Det Zauchensee inte har i storlek, afterski och nattliv, har det däremot i snökvalitet. Orten ligger i 1 350 meters höjd.

Pisterna i Zauchensee är också ovanligt välpreparerade.

Så även om skidåkarna bara har 15 liftar och under femtio pistkilometer att skryta med bjuder Zauchensee/Flachauwinkl på ganska enastående skidåkning. Offpist i den lite lättare versionen är fantastisk i Zauchensee, ja den påminner nästan om Kanada.

World cup-pist

Många skidklubbar och tävlingsåkare kommer för att träna i Zauchensee. Dels bjuder orten på en World cup-pist. Dels gör orten mycket för att erbjuda bra träningsförhållande för tävlingsåkare. Det är som om det smittar av på skidförhållandena i hela området.

För att få World cup-pisten till att leva upp till kraven i det internationella skidförbundet, FIS, var man tvungen att förlänga bergen en aning uppåt. Det har kommit alla till godo för toppen har blivit en välbesökt utkikspunkt.

Moderna liftar och bra övernattningsställen

Liftarna är toppmoderna. Och det är inga rykten om problem med liftköer. Antagligen eftersom det är bra förhållanden mellan storleken på skidområdet och antal rum på orten.

Det saknas inte restauranger, varken i samhället eller på berget. Till barnen finns det ett fint område med rullband. Snowboard- och skidåkare som gillar funparks hittar ingen i Zauchensee.
Det hittar de däremot i Flachauwinkel/Kleinarl.

Skidsemester förslag i Zauchensee

Nollställ   Utökad sökning

Foton och video

Användarna om Zauchensee

Det finns inte tillräckligt många röster för att visa ett trovärdigt betyg
 

Skriv en kommentar

Vart hittar jag den bästa skidresan till Zauchensee?

Hos Skidresor.com samlar vi alla skidresor från de bästa svenska resebyråer. Därför hittar du det största utbud av skidresor till Zauchensee hos oss. Klicka här för att hitta din skidresa ⇒

Hur är snörapporten i Zauchensee?

På nuvarande tidspunkt ligger det 100 cm snö i dalen och 165 cm snö på toppen. Det senaste snöfall blev registrerat den 4/4 2022. Se den nyaste 6 dagars väderprognos för Zauchensee här ⇒

Vart hittar jag pistkarta och webcams över Zauchensee?

Om du ska på skidsemester till Zauchensee är det en god idé att ha ett bra överblick över området med en pistkarta. Hitta pistkarta för Zauchensee här. Om du vill veta hur det ser ut i Zauchensee just nu kan du följa våra live webcams Hitta webcams här ⇒

Vart hittar jag hotell i Zauchensee?

Du ska inte leta länge! Vi har samlat hoteller i Zauchensee i en översikt så du lätt kan välja vart du ska bo under din skidsemester. Se hotellerne her ⇒