Skidsemester i Billingens Vasaloppscenter (Sverige)


Billingen är ett Vasaloppscenter med flera kilometers längdskidspår, slalombacker, isbad under öppen himmel och Sveriges bästa vattenland. Utförsåkningen:Med fin utsikt över hela Skövde ger Billingebacken en 400 meter lång pist med en total fallhöjd på 100 meter. Här finns snowpark både för skidåkare och snowboardåkare. Toppen av backen kommer man till via ploppliften eller ankarliften. Lite speciellt för backen är att det är möjligt att parkera på toppen och i botten av backen.LängdskidsmöjligheternaBillingens fritidsområde är också ett officiellt Vasaloppscenter för längdskidåkning. Detta innebär att anläggningen har genomgått Vasaloppets genomgående kvalitetskontroll. Här finns 4 mil preparerade längdskidsspår varav 4 km. är elljusspår där man kan göra konstnö.Längdskidspår:Runt om Hållsdammen... Läs mer.


Webbkameror
Snörapporter och väder

Fakta om Billingens Vasaloppscenter
1 Pister i allt
1 km blå

Lifter: 2 stk.

Släpliftar: 2
Mer information om Billingens Vasaloppscenter under bannern
Billingen är ett Vasaloppscenter med flera kilometers längdskidspår, slalombacker, isbad under öppen himmel och Sveriges bästa vattenland.

Utförsåkningen:

Med fin utsikt över hela Skövde ger Billingebacken en 400 meter lång pist med en total fallhöjd på 100 meter. Här finns snowpark både för skidåkare och snowboardåkare. Toppen av backen kommer man till via ploppliften eller ankarliften. Lite speciellt för backen är att det är möjligt att parkera på toppen och i botten av backen.

Längdskidsmöjligheterna

Billingens fritidsområde är också ett officiellt Vasaloppscenter för längdskidåkning. Detta innebär att anläggningen har genomgått Vasaloppets genomgående kvalitetskontroll. Här finns 4 mil preparerade längdskidsspår varav 4 km. är elljusspår där man kan göra konstnö.

Längdskidspår:
Runt om Hållsdammen 2,5 km. (med belysning)
Maja-rutten 3,5 km.
Konstsnö-rutten 4 km. (med belysning)
Lasse-turen: 5 km.
Blängsmossen-rutten 8 km.
Hellner-rutten 10 km.
Vildmarksrutten 16 km.

Aktivitetsmöjligheter för barn

I Skövde finns ”Arena Skövde” som är ett vattenland, som utsetts till att vara det bästa i Sverige 4 år i rad. Med mer än 370 meter vattenrutschbanor finns det här något för alla. Ett annat populärt besöksmål för familjen är Balthazar Science Center. Här kan hela familjen uppleva och lära sig mer om naturvetenskapen.

Bo vid pisten:

I Skövde finns det ett stort urval av övernattningsmöjligheter. här finns både hotell, stugbyar som har direkt tillgång till fritidsområdet.

Bilder och video från Billingens Vasaloppscenter


Användaromdömen om Billingens Vasaloppscenter

Det finns inte tillräckligt många recensioner för att visa ett tillförlitligt betyg.

Mer information om Billingens Vasaloppscenter under bannern

Snörapporter och väder

Torsdag
Delvist skyet
Delvist skyet
15ºC
8ºC
0,4 mm
5,2 m/s
vest-sydvest
Fredag
Skyet
Skyet
13ºC
11ºC
0,0 mm
5,2 m/s
syd-sydvest
Lørdag
Sol og klart vejr
Sol og klart vejr
13ºC
11ºC
0,0 mm
3,7 m/s
vest-sydvest
Søndag
Let skyet
Let skyet
12ºC
7ºC
0,0 mm
3,4 m/s
vest-sydvest

Karta över Billingens Vasaloppscenter

Blå nålar visar hotell - lägenheter - stugor och andra boenden i Billingens Vasaloppscenter. Klicka på nålarna för mer info. .

Hitta erbjudanden på skidresor