Billingens Vasaloppscenter

Billingen är ett Vasaloppscenter med flera kilometers längdskidspår, slalombacker, isbad under öppen himmel och Sveriges bästa vattenland.

Utförsåkningen:

Med fin utsikt över hela Skövde ger Billingebacken en 400 meter lång pist med en total fallhöjd på 100 meter. Här finns snowpark både för skidåkare och snowboardåkare. Toppen av backen kommer man till via ploppliften eller ankarliften. Lite speciellt för backen är att det är möjligt att parkera på toppen och i botten av backen.

Längdskidsmöjligheterna

Billingens fritidsområde är också ett officiellt Vasaloppscenter för längdskidåkning. Detta innebär att anläggningen har genomgått Vasaloppets genomgående kvalitetskontroll. Här finns 4 mil preparerade längdskidsspår varav 4 km. är elljusspår där man kan göra konstnö.

Längdskidspår:
Runt om Hållsdammen 2,5 km. (med belysning)
Maja-rutten 3,5 km.
Konstsnö-rutten 4 km. (med belysning)
Lasse-turen: 5 km.
Blängsmossen-rutten 8 km.
Hellner-rutten 10 km.
Vildmarksrutten 16 km.

Aktivitetsmöjligheter för barn

I Skövde finns ”Arena Skövde” som är ett vattenland, som utsetts till att vara det bästa i Sverige 4 år i rad. Med mer än 370 meter vattenrutschbanor finns det här något för alla. Ett annat populärt besöksmål för familjen är Balthazar Science Center. Här kan hela familjen uppleva och lära sig mer om naturvetenskapen.

Bo vid pisten:

I Skövde finns det ett stort urval av övernattningsmöjligheter. här finns både hotell, stugbyar som har direkt tillgång till fritidsområdet.

Foton och video

Användarna om Billingens Vasaloppscenter

Det finns inte tillräckligt många röster för att visa ett trovärdigt betyg
 

Skriv en kommentar

Vart hittar jag den bästa skidresan till Billingens Vasaloppscenter?

Hos Skidresor.com samlar vi alla skidresor från de bästa svenska resebyråer. Därför hittar du det största utbud av skidresor till Billingens Vasaloppscenter hos oss. Klicka här för att hitta din skidresa ⇒

Vart hittar jag pistkarta och webcams över Billingens Vasaloppscenter?

Om du ska på skidsemester till Billingens Vasaloppscenter är det en god idé att ha ett bra överblick över området med en pistkarta. Hitta pistkarta för Billingens Vasaloppscenter här. Om du vill veta hur det ser ut i Billingens Vasaloppscenter just nu kan du följa våra live webcams Hitta webcams här ⇒