Skidsemester i Lindvallen

Lindvallen (Sverige)


Lindvallen är en del av skidanläggningen Sälen, som är en av Sveriges mest populära skidorter där Lindvallen är den största av byarna. Har du ett liftkort till Lindvallen, har du automatiskt även tillgång till liftarna på Högfjället. Skidåkning för alla nivåer Skidområdet i Lindvallen utgår från fyra torg - Experiumtorget, Söderåstorget, Gustavtorget och Sälfjällstorget. Härifrån kan man ta sig ner på 41 pister fördelade över alla svårighetsgrader där den längsta är på hela 1800 meter. Det finns mest av de gröna och röda pisterna som gör det lätt för hela familjen att åka tillsammans. Det blir bara lättare att få med hela familjen då det finns 27 liftar. Till toppen... Läs mer.

Pistkarta
Webbkameror
Snörapporter och väder

Fakta om Lindvallen
Skidområdet: 557-860 m.ö.h
Staden/byn: 550 m.ö.h

56 pister i allt
29 stk.
9 stk.
15 stk.
3 stk.

Lifter: 54 stk. / 42.500 pers/time

Släpliftar: 44
Tåg: 6
Sittliftar: 4
Lindvallen är en del av skidanläggningen Sälen, som är en av Sveriges mest populära skidorter där Lindvallen är den största av byarna. Har du ett liftkort till Lindvallen, har du automatiskt även tillgång till liftarna på Högfjället.

Skidåkning för alla nivåer

Skidområdet i Lindvallen utgår från fyra torg - Experiumtorget, Söderåstorget, Gustavtorget och Sälfjällstorget. Härifrån kan man ta sig ner på 41 pister fördelade över alla svårighetsgrader där den längsta är på hela 1800 meter. Det finns mest av de gröna och röda pisterna som gör det lätt för hela familjen att åka tillsammans. Det blir bara lättare att få med hela familjen då det finns 27 liftar. Till toppen finns det både stollift och ankarlift allt efter vad som föredras. Förutom Lindvallens pister så kan man från toppen av Gustav expressen åka skidor över till Högfjället där det finns ytterligare 9 pister.

ahr man inte fått nog på kvällen så är alla barnområden och flera pister från toppen belysta.

Skidsemester i Barnhöjd

Även om Lindvallen är ett bra område för alla i familjen så är det något särskilt till de yngsta i familjen. Lindvallen kan skryta med att de har Valleberget vid Experiumtorget som är ett av Europas största sammanhängande barnområden där vuxna och nybörjare också är välkomna. Det finns ytterliga ett barnområde, Sydpolen vid Söderåsen. Det finns möjlighet att delta i skidskolornas undervisningar för alla nivåer på som grupp och privatlektioner.

Är man modigare så finns det i området också fun slopes som äör pister med bland annat hopp och rails som man kan utmana sig med. Det finns även äventyrspister med möjligheter för skicross till hela familjen.

Massor av aktiviteter efter skidåkningen

Centralt i Lindvallen ligger Experium som är en dröm för barn och lekfulla själar. När skiddagen är över kan man åka till äventyrsbadet, slappna av i spa eller bowla. Gillar man istället att kolla i butiker eller äta god mat så finns det möjligheter till det också.

Kom snabbt på skidor

En av Lindvallens fördelar är att de ligger endast ca 480 km från Göteborg. Det går även att flyga till flygplatsen Scandinavian Mountains Airport som ligger 25 minuter körning från Lindvallen.

Bilder och video från Lindvallen


Användaromdömen om Lindvallen

Skidterräng
4,13
Liftsystem
4,28
Afterski
3,48
Staden
3,54
Barnvänlig
5,00
Nybörjarvänlig
5,00
Prisnivå
4,25
Offpist
3,50
Lindvallen har en totalpoäng på 4,15 stjärnor av 5. Baserat på 110 recensioner.
Inte som förväntas - Recenserat den 27/01 2022 20:15 - Skapad av Emma

Vet inte vad ja ska säga, var första gången jag var här och är lite av besviken. varit i kläppen innan o tycker dem är mycket bättre. bättre pris klass. Mycket bättre service o trevlig personal! Här i sälen hade vi fulla gubbar redan kl 15 på dagen bland barn som åker I backen. Dåligt skyltat så man vet inte Läs mer

Berusade människor på backen - Recenserat den 20/01 2022 18:30 - Skapad av Anja

Jag och min familj har årligen åkt till olika skidanläggningar men aldrig har vi varit med om något liknande som det som inträffade idag. Berusade människor som får ta liften och åka på backar där små barn åker. Det är under all kritik. En av de berusade lyckades välta två barn, det ena barnet ramlade av liften och den andra Läs mer

Tacksam - Recenserat den 11/01 2021 09:46 - Skapad av Mats Nilsson

Bra backar och område framförallt för nybörjaren. Båda mina barn har gått i skidskola, och lärt sig åka i Lindvallen. 4 år har vi varit där. Denna säsongen v.1 hade vi dessutom kanonväder.

Snörapporter och väder

Mandag
Skyet
Skyet
18ºC
14ºC
1,4 mm
2,5 m/s
syd-sydøst
Tirsdag
Skyet
Skyet
18ºC
13ºC
0,0 mm
1,7 m/s
syd-sydøst
Onsdag
Regn
Regn
14ºC
14ºC
6,3 mm
0,5 m/s
øst-nordøst
Torsdag
Delvist skyet
Delvist skyet
19ºC
14ºC
3,4 mm
2,7 m/s
nord-nordvest

Karta över Lindvallen

Blå nålar visar hotell - lägenheter - stugor och andra boenden i Lindvallen. Klicka på nålarna för mer info. .

Hitta erbjudanden på skidresor

Gå til toppen