Lindvallen

Lindvallen är en del av skidanläggningen Sälen, som är en av Sveriges mest populära skidorter där Lindvallen är den största av byarna. Har du ett liftkort till Lindvallen, har du automatiskt även tillgång till liftarna på Högfjället.

Skidåkning för alla nivåer

Skidområdet i Lindvallen utgår från fyra torg - Experiumtorget, Söderåstorget, Gustavtorget och Sälfjällstorget. Härifrån kan man ta sig ner på 41 pister fördelade över alla svårighetsgrader där den längsta är på hela 1800 meter. Det finns mest av de gröna och röda pisterna som gör det lätt för hela familjen att åka tillsammans. Det blir bara lättare att få med hela familjen då det finns 27 liftar. Till toppen finns det både stollift och ankarlift allt efter vad som föredras. Förutom Lindvallens pister så kan man från toppen av Gustav expressen åka skidor över till Högfjället där det finns ytterligare 9 pister.

ahr man inte fått nog på kvällen så är alla barnområden och flera pister från toppen belysta.

Skidsemester i Barnhöjd

Även om Lindvallen är ett bra område för alla i familjen så är det något särskilt till de yngsta i familjen. Lindvallen kan skryta med att de har Valleberget vid Experiumtorget som är ett av Europas största sammanhängande barnområden där vuxna och nybörjare också är välkomna. Det finns ytterliga ett barnområde, Sydpolen vid Söderåsen. Det finns möjlighet att delta i skidskolornas undervisningar för alla nivåer på som grupp och privatlektioner.

Är man modigare så finns det i området också fun slopes som äör pister med bland annat hopp och rails som man kan utmana sig med. Det finns även äventyrspister med möjligheter för skicross till hela familjen.

Massor av aktiviteter efter skidåkningen

Centralt i Lindvallen ligger Experium som är en dröm för barn och lekfulla själar. När skiddagen är över kan man åka till äventyrsbadet, slappna av i spa eller bowla. Gillar man istället att kolla i butiker eller äta god mat så finns det möjligheter till det också.

Kom snabbt på skidor

En av Lindvallens fördelar är att de ligger endast ca 480 km från Göteborg. Det går även att flyga till flygplatsen Scandinavian Mountains Airport som ligger 25 minuter körning från Lindvallen.


Skidområdet hänger ihop med städerna/byarna: Högfjället och Sälen

Foton och video

Användarna om Lindvallen

Här kan du se användarnas betyg för Lindvallen

Skidterräng:
4,13
Liftsystem:
4,28
Afterski:
3,48
Staden/byn:
3,54
Barnvänligt:
5,00
Nybörjarvänligt:
5,00
Prisnivå:
4,25
Off-pist:
3,50
Totala poäng är 4,15 / 5 utifrån 110 recensioner.

Inte som förväntas | Skrivit den 27/01 2022

Oprettet af Emma

Vet inte vad ja ska säga, var första gången jag var här och är lite av besviken. varit i kläppen innan o tycker dem är mycket bättre. bättre pris klass. Mycket bättre service o trevlig personal!
<...
br>Här i sälen hade vi fulla gubbar redan kl 15 på dagen bland barn som åker I backen. Dåligt skyltat så man vet inte vart man är eller vilken backe som man närmar sig. Corona tänker ingen på då alla står så nära man kan i kön känns det som. Trotts den dyra stugan kostar alla aktiviteter mycket och den maten dyrt. Tycker att personalen här borde ha my let pengar i företaget så man åtminstone kan ha hela köksredskap och skotta terrassen med snöhögar på eller salta gångarna som är som isbanor utanför börren! inte nöjd alls. !
Läs mera

Berusade människor på backen | Skrivit den 20/01 2022

Oprettet af Anja

Jag och min familj har årligen åkt till olika skidanläggningar men aldrig har vi varit med om något liknande som det som inträffade idag. Berusade människor som får ta liften och åka på backar där små...
barn åker. Det är under all kritik. En av de berusade lyckades välta två barn, det ena barnet ramlade av liften och den andra blev träffad av snowboarden som han tappade. När frågan ställdes till liftvärden fick jag svar ”så länge man kan stå på bena får man åka” utan att ta hänsyn till att små barn precis blivit skadade.Detta måste skärpas, är man berusad ska man inte kunna åka skidor/snowboard!
Läs mera
Se alla Skriv en kommentar

Vart hittar jag den bästa skidresan till Lindvallen?

Hos Skidresor.com samlar vi alla skidresor från de bästa svenska resebyråer. Därför hittar du det största utbud av skidresor till Lindvallen hos oss. Klicka här för att hitta din skidresa ⇒

Hur är snörapporten i Lindvallen?

På nuvarande tidspunkt ligger det 60 cm snö i dalen och 60 cm snö på toppen. Det senaste snöfall blev registrerat den 4/4 2022. Se den nyaste 6 dagars väderprognos för Lindvallen här ⇒

Vart hittar jag pistkarta och webcams över Lindvallen?

Om du ska på skidsemester till Lindvallen är det en god idé att ha ett bra överblick över området med en pistkarta. Hitta pistkarta för Lindvallen här. Om du vill veta hur det ser ut i Lindvallen just nu kan du följa våra live webcams Hitta webcams här ⇒

Är Lindvallen ett bra skidområde?

Våra medlemmar har givit Lindvallen 4,15 stjärnor utav 5 möjliga. Lindvallen med flest stjärnor på Nybörjarvänligt och Barnvänligt, medans området med minst stjärnor på Afterski. Det är baserat på 110 omdömen. Läs omdömena här ⇒

‍Vilka skidområden hör Lindvallen ihop med?

Lindvallen hör ihop med skidområdena Högfjället och Sälen.