Skidsemester i Storstenshöjden / Annaboda (Sverige)


Mitt i Bergslagen ligger skidområdet Ånnaboda/Storstenshöjden. Området är känt för sin vackra natur och här är det möjligt att ha ett aktivt friluftsliv. Bergsslagsleden slingrar sig genom området och här finns det alltså friluftsaktiviteter året runt - allt från utförsåkning, längdskidor, skridskor och vandring.Endast 20 minuter från ÖrebroÅnnaboda Storstenshöjden ligger bara 20 minuter i bil från Örebro och många av traktens skidåkare använder anläggningen till att slipa lite på tekniken inför skidsemestern, ta några åk efter jobbet eller spendera helgen på de nio nedfarterna. Här är det alltså nära till utförsåkning och tillbringar man en weekend i Örebro som turist, så kan man dra sig upp till de natursköna... Läs mer.

Pistkarta
Webbkameror
Snörapporter och väder

Fakta om Storstenshöjden / Annaboda
12 pister i allt
6 stk.
3 stk.
2 stk.
1 stk.

Lifter: 6 stk.

Släpliftar: 6
Mer information om Storstenshöjden / Annaboda under bannern
Mitt i Bergslagen ligger skidområdet Ånnaboda/Storstenshöjden. Området är känt för sin vackra natur och här är det möjligt att ha ett aktivt friluftsliv. Bergsslagsleden slingrar sig genom området och här finns det alltså friluftsaktiviteter året runt - allt från utförsåkning, längdskidor, skridskor och vandring.

Endast 20 minuter från Örebro

Ånnaboda Storstenshöjden ligger bara 20 minuter i bil från Örebro och många av traktens skidåkare använder anläggningen till att slipa lite på tekniken inför skidsemestern, ta några åk efter jobbet eller spendera helgen på de nio nedfarterna. Här är det alltså nära till utförsåkning och tillbringar man en weekend i Örebro som turist, så kan man dra sig upp till de natursköna bergen och åka skidor några timmar.

Området har nio nedfarter i två olika väderstreck, den norra backen och den södra. Backarna har namn efter vilda djur och Björnen, en röd pist med en fallhöjd på 100 meter, är den längsta pisten på 600 meter. Området har både värmestuga och kafé.

Perfekt för nybörjare

Vid södra backen finns det ett rullband för de allra yngsta och den lätt sluttande backen är perfekt för nybörjare. Något annat positivt är att man köpa liftkort per timme, dock minst två timmar, och det är bra möjligheter att hyra utrustning i skiduthyrningen som ligger vid södra Storstenshöjden.

Funpark för de som älskar utmaningar

Vill du ha lite större utmaningar och älskar du att trixa med skidorna/snowboarden så ta dig till norra Storstenshöjden, här ligger nämligen Höjdarparken. Det är ett område som skapats av hängivna parkåkare och här finns både rails, boxar och hopp.

Längdskidåkning i Ånnaboda

Tycker man om att åka längdskidor finns det många möjligheter i Ånnaboda. Runt Ånnabodasjön finns ett elbelyst naturspår på 2,5 km och nere vid sjön finns även värmestuga och möjligheter att grilla. I Ånnaboda finns det även ett kanonspår som är 3,3 km långt när hela spåret är öppet. Spåret är dock avgiftsbelagt.

Bilder och video från Storstenshöjden / Annaboda


Användaromdömen om Storstenshöjden / Annaboda

Det finns inte tillräckligt många recensioner för att visa ett tillförlitligt betyg.

Mer information om Storstenshöjden / Annaboda under bannern

Snörapporter och väder

Mandag
Skyet
Skyet
-4ºC
-5ºC
0,0 mm
0,4 m/s
syd-sydvest
Tirsdag
Skyet
Skyet
-2ºC
-4ºC
0,0 mm
2,1 m/s
vest-nordvest
Onsdag
Sol og klart vejr
Sol og klart vejr
-4ºC
-2ºC
0,0 mm
2,1 m/s
vest-nordvest
Torsdag
Skyet
Skyet
-3ºC
-3ºC
0,0 mm
2,3 m/s
vest

Karta över Storstenshöjden / Annaboda

Blå nålar visar hotell - lägenheter - stugor och andra boenden i Storstenshöjden / Annaboda. Klicka på nålarna för mer info. .

Hitta erbjudanden på skidresor