Beaver Creek

Rulltrappor, lyx och massor av svart skidåkning

Beaver Creek bjuder på gott om svarta pister, men det är också ett mycket exklusivt och lyxigt skidområde där det bland annat finns rulltrappor som tar dig upp för sluttningarna till pisterna och så finns det uppvärmda trottoarer. Lyx är i fokus och solen skiner de flesta dagarna över pisterna.

World Cup-besök och åtta meter snö

Mitt i Rocky Mountains och i hjärtat av USA ligger Beaver Creek Resort i Colorado. Som många andre skidorter i USA, är Beaver Creek välsignat med stora mängder snö, och det snöar i genomsnitt åtta meter snö om året.
Det är inte bara turister som åker till det amerikanska skidmekkat. World Cupen besöker området regelbundet – oftast i början av december.

Massor av svart skidåkning och breda pister

Det finns massor av utmaningar för den rutinerade skidåkaren i Beaver Creek. 38 procent av pisterna är svarta och dessutom är det bra möjligheter att kunna kasta sig ut i offpist, pucklar och freestyle i ett av områdets tre parker.
Men det är också plats till familjen och den mer försiktige skidåkaren. 43 procent av pisterna är breda och välpreparerade blå pister. När du blir hungrig har området 33 restauranger att erbjuda och varje dag klockan 15 delas det ut gratis cookies till skidåkarna.
Med en ”Colorado Ticket” har man dessutom möjlighet att njuta i allt 647 pistkilometer. Med ”Colorado Ticket” kan skidåkare nämligen också åka skidor i Vail, Breckenridge, Keystone och Arapahoe Basin. Områderna är förbundna med varandra av skidbussar.

Luyx sett från luftballong

Beaver Creek består av de tre samhällena Beaver Creek Village, Bachelor Culch Village och Arrowhead Village i väster. Här är det helt klart Beaver Creek Village, som är den tonangivande orten och det är möjligt att hitta bra gastronomiska upplevelser, gå på teater och exklusiv shopping.

Behöver du en dag utan skidåkning är det bland annat möjligt att få en tur i en varmluftsballong, prova isklättring, eller du kan besöka de varma naturliga källorna hos The Glenwood Hot Springs.


Foton och video

Bilder från Skidresor.coms användare och instagram

Användarna om Beaver Creek

Det finns inte tillräckligt många röster för att visa ett trovärdigt betyg
 

Skriv en kommentar