Skidsemester i Keystone (USA)


Framförallt barn- och familjevänligt, bra offpist-möjligheter och en av Nordamerikas allra bästa funparker är rätt ord att beskriva skidområdet Keystone i västra delen av Colorado i Rocky Mountains.Särskilt fokus på barnenDet kräver inte många timmar bakom ratten från metropolen Denver, innan Keystone Ski Resort uppenbarar sig.Skidområdet fördelar sig över tre berg och 131 nedfarter och bjuder på skidåkning ända upp till dryga 3700 meters höjd.Även om Keystone Ski Resort bjuder på rikliga mängder av det berömda nordamerikanska ”Champagnepowder”, har området lagt särskilt fokus på att tillfredsställa barnfamiljerna med åtskilliga nybörjarområden och gratis skidåkning för barn under 12 år. Ett helt berg till barn och nybörjareTar man River... Läs mer.

Pistkarta
Webbkameror
Snörapporter och väder

Fakta om Keystone
Skidområdet: 2829-3782 m.ö.h
131 Pister i allt
18 km grön
38 km blå
75 km svart

Lifter: 20 stk. / 32.175 pers/time

Sittliftar: 12
Kabinliftar: 2
Mer information om Keystone under bannern
Framförallt barn- och familjevänligt, bra offpist-möjligheter och en av Nordamerikas allra bästa funparker är rätt ord att beskriva skidområdet Keystone i västra delen av Colorado i Rocky Mountains.

Särskilt fokus på barnen

Det kräver inte många timmar bakom ratten från metropolen Denver, innan Keystone Ski Resort uppenbarar sig.
Skidområdet fördelar sig över tre berg och 131 nedfarter och bjuder på skidåkning ända upp till dryga 3700 meters höjd.
Även om Keystone Ski Resort bjuder på rikliga mängder av det berömda nordamerikanska ”Champagnepowder”, har området lagt särskilt fokus på att tillfredsställa barnfamiljerna med åtskilliga nybörjarområden och gratis skidåkning för barn under 12 år.

Ett helt berg till barn och nybörjare

Tar man River Run Gondola upp från botten till Dercum Mountain, öppnar det sig från toppen massor av gröna och blå möjligheter för nybörjare, barn och mer ovana skidåkare. Stort sett alla pister har skog på båda sidor som ger lä när det blåser
På toppen av Dercum Mountain hittar du dessutom det stora snöslottet ”Snow Fort” där det finns massor av tunnlar, grottor och rutschkanor i snön, som barnen kan tumla runt i.
Och det serveras gratis cookies varje eftermiddag klockan 16.

Offpist och Snowcat skiing

Även om det finns många aktiviteter för barnen passar Keystone även till skidåkare som gillar rails, hopp och offpist.

Bakom Dercum Mountain visar North Peak sig från sin bästa sida. Här är det möjligt att kasta sig ut för pucklarna på långa blå och svarta poster.

Längst bort gömmer sig ”The Outback”. Det är den högsta punkten i det etablerade området med sina 3657 meter över havet. När den berömda nordamerikanska snön fallit över området, är det möjligt att få kanonbra offpiståkning mellan träden.

Om man vill längre ut i terrängen finns en fem dollars möjlighet att ta på Snowcat Skiing härifrån. Här skjutsas man upp till ”Wapiti Peak” i dryga 3800 meters höjd. Här är det möjligt att välja mellan olika offpist-rutter mellan träden nerför North- eller South Bowl.

En av Nordamerikas bästa funparker

Mitt i skidområdets över 12 kvadratkilometer, på den västra delen av Dercum Mountain, ligger terrängparken A51.
Den välpolerade funparken bjuder på olika nedfarter, som både lockar nybörjaren, den mer vane och den rutinerade skidåkaren att kasta sig över rails, pipes, hopp och boxar.

Colorados största kvällsskidåkning

Skidåkningen i Keystone begränsar sig dock inte till dagtimmarna. Hela säsongen är det möjligt att åka skidor i lyktornas sken på Dercum Mountain. Med i allt 15 blå och gröna nedfarter är det Colorados största kvällsskidåkning.

Spa, skridskor och shopping

Nedanför själva skidområdet ligger River Run Village og Lakeside Conference Village.

Här finns både restauranger i alla prisklasser och shoppingmöjligheter. Dessutom kan man krypa ner i varmt vatten på en spa, åka skridskor eller åka häst och vagn och varje lördag är det värt att vara vaken lite längre och uppleva fyrverkeri.

Bilder och video från Keystone


Användaromdömen om Keystone

Det finns inte tillräckligt många recensioner för att visa ett tillförlitligt betyg.

Mer information om Keystone under bannern

Snörapporter och väder

Torsdag
Sol og klart vejr
Sol og klart vejr
-1ºC
10ºC
12,1 mm
0,7 m/s
øst
Fredag
Sol og klart vejr
Sol og klart vejr
0ºC
10ºC
0,0 mm
0,6 m/s
øst-sydøst
Lørdag
Tåge
Tåge
1ºC
9ºC
0,4 mm
0,6 m/s
øst
Søndag
Let skyet
Let skyet
-2ºC
7ºC
0,0 mm
1,0 m/s
øst-nordøst

Karta över Keystone

Blå nålar visar hotell - lägenheter - stugor och andra boenden i Keystone. Klicka på nålarna för mer info. .

Hitta erbjudanden på skidresor