Keystone

Framförallt barn- och familjevänligt, bra offpist-möjligheter och en av Nordamerikas allra bästa funparker är rätt ord att beskriva skidområdet Keystone i västra delen av Colorado i Rocky Mountains.

Särskilt fokus på barnen

Det kräver inte många timmar bakom ratten från metropolen Denver, innan Keystone Ski Resort uppenbarar sig.
Skidområdet fördelar sig över tre berg och 131 nedfarter och bjuder på skidåkning ända upp till dryga 3700 meters höjd.
Även om Keystone Ski Resort bjuder på rikliga mängder av det berömda nordamerikanska ”Champagnepowder”, har området lagt särskilt fokus på att tillfredsställa barnfamiljerna med åtskilliga nybörjarområden och gratis skidåkning för barn under 12 år.

Ett helt berg till barn och nybörjare

Tar man River Run Gondola upp från botten till Dercum Mountain, öppnar det sig från toppen massor av gröna och blå möjligheter för nybörjare, barn och mer ovana skidåkare. Stort sett alla pister har skog på båda sidor som ger lä när det blåser
På toppen av Dercum Mountain hittar du dessutom det stora snöslottet ”Snow Fort” där det finns massor av tunnlar, grottor och rutschkanor i snön, som barnen kan tumla runt i.
Och det serveras gratis cookies varje eftermiddag klockan 16.

Offpist och Snowcat skiing

Även om det finns många aktiviteter för barnen passar Keystone även till skidåkare som gillar rails, hopp och offpist.

Bakom Dercum Mountain visar North Peak sig från sin bästa sida. Här är det möjligt att kasta sig ut för pucklarna på långa blå och svarta poster.

Längst bort gömmer sig ”The Outback”. Det är den högsta punkten i det etablerade området med sina 3657 meter över havet. När den berömda nordamerikanska snön fallit över området, är det möjligt att få kanonbra offpiståkning mellan träden.

Om man vill längre ut i terrängen finns en fem dollars möjlighet att ta på Snowcat Skiing härifrån. Här skjutsas man upp till ”Wapiti Peak” i dryga 3800 meters höjd. Här är det möjligt att välja mellan olika offpist-rutter mellan träden nerför North- eller South Bowl.

En av Nordamerikas bästa funparker

Mitt i skidområdets över 12 kvadratkilometer, på den västra delen av Dercum Mountain, ligger terrängparken A51.
Den välpolerade funparken bjuder på olika nedfarter, som både lockar nybörjaren, den mer vane och den rutinerade skidåkaren att kasta sig över rails, pipes, hopp och boxar.

Colorados största kvällsskidåkning

Skidåkningen i Keystone begränsar sig dock inte till dagtimmarna. Hela säsongen är det möjligt att åka skidor i lyktornas sken på Dercum Mountain. Med i allt 15 blå och gröna nedfarter är det Colorados största kvällsskidåkning.

Spa, skridskor och shopping

Nedanför själva skidområdet ligger River Run Village og Lakeside Conference Village.

Här finns både restauranger i alla prisklasser och shoppingmöjligheter. Dessutom kan man krypa ner i varmt vatten på en spa, åka skridskor eller åka häst och vagn och varje lördag är det värt att vara vaken lite längre och uppleva fyrverkeri.

Foton och video

Bilder från Skidresor.coms användare och instagram

Användarna om Keystone

Det finns inte tillräckligt många röster för att visa ett trovärdigt betyg
 

Skriv en kommentar

Vart hittar jag den bästa skidresan till Keystone?

Hos Skidresor.com samlar vi alla skidresor från de bästa svenska resebyråer. Därför hittar du det största utbud av skidresor till Keystone hos oss. Klicka här för att hitta din skidresa ⇒

Vart hittar jag pistkarta och webcams över Keystone?

Om du ska på skidsemester till Keystone är det en god idé att ha ett bra överblick över området med en pistkarta. Hitta pistkarta för Keystone här. Om du vill veta hur det ser ut i Keystone just nu kan du följa våra live webcams Hitta webcams här ⇒