Här är Alpernas 6 dyraste skidhotell

Här är Alpernas 6 dyraste skidhotell

Har du råd att ge 7 000 kronor och mer för en hotellövernattning på skidsemestern? Bli då inspirerad av den här listan. Eller kolla in den och dröm dig bort.

De flesta av oss tänker nog att en skidsemester är så dyr att det gäller att spara där man kan. Meeen har du någon gång gått förbi de otroligt fina skidhotellen och tänkt: Den som ändå hade råd att bo där?
Då ska du inte missa denna avundsjuk-lista med de sex dyraste skidhotellen i Alperna. Och har du tillräckligt mycket pengar så använd listan till inspiration.

6. Gasthof Post, Lech-Arlberg, Österrike

Lägg 8500 kr på disken och inkvartera dig på ett 75 år gammalt familjehotell i Österrikes mest förnäma skidområde, Lech. Hotellet är både gammeldags rustikt och modernt minimalistiskt. Det sprudlar av historia och är i dag utbyggt med både spa-område och ett kök som har vunnit åtskilliga priser och där kockar flygs in från hela världen för att tillfredsställa gästernas kulinariska önskemål.

Se video från hotellet, där du kan få se hur ett familjehotell i så hög klass fungerar

Och med gäster menas bland andra den nu avdöda prinsessan Diana samt den norska kungafamiljen. Räkna med att du får väldigt uppmärksamma ögon på dig – inte för att de tror att du vill stjäla inventariet, utan för att de gärna vill göra din vistelse så bra som möjligt. Att bo här sägs vara som att bo i en del av paradiset.
I detta paradis ingår frukost självklart i priset. Och glöm inte att eftermiddagsteet serveras klockan 17 prick.

5. Suvretta House, St. Moritz, Schweiz

Överväg om du överhuvudtaget behöver ett liftkort, om du inlogerar dig på det gamla och överdådiga Suvretta House i 1850 meters höjd lite utanför den schweiziska high-end-skidstaden, St.Moritz. Här kostar ett dubbelrum runt 10 000 kr. för en natt. För det priset får du inte bara känna av att bo på ett slott. Du får också en utsikt från sagornas värld.
Som taget ur en film

Här kan frun få håret ordnat medan herrn köper senaste utrustningen. Äter man i den stora restaurangen så kom ihåg att herrarna klär sig i mörk kostym och slips varje kväll. Kvinnorna har fri dresscode, vilket i regel betyder fina klänningar.

En av de enorma matsalarna där herrarna har fina kläder på sig

Suvretta House har fått kritik för att vara lite väl snobbiga. Men helt ärligt, är det inte vad man förväntar på ett sådant hotell?

Med en sådan utsikt kan det vara svårt, att lämna hotellrummet

4. Almhof Schneider, Lech-Arlberg, Österrike

För den nätta summan av ca 10 500 kr får du inte bara en lyxövernattning i Österrikes mest fashionabla skidområde. Du får också tillgång till ett av Alpernas allra finaste kök. Eftersom du måste betala vistelsen i förväg är även gourmetmaten med i priset för rummet. Men kolla in menyn för säkerhets skull. Det sägs nämligen att många gäster på Almhof Schneider får en smärre chock när de ser notan för hotellets berömda kaviar – som INTE ingår i priset för vistelsen. Så är du förvarnad.
Fin österrikisk inredning i trä

Behöver du lite pistrundvisning på skidorna så erbjuder hotellet skidguider som en del av servicen.

3. Carlton Hotel, St. Moritz, Schweiz

Langa fram 11 000 kronor i receptionen på denna pärla till hotell från år 1913 och du får ett 35 kvadratmeter stort hotellrum – till och med i högsäsongen. Behöver du mer plats kommer du dock lätt upp på minst 18 500 kr.

Så kan en lägenhet i Val Thorens med 4 våningssängar dra dit pepparn växer

Från hotellet kan du sitta i en fåtölj och titta ut över Lake St. Moritz och Alperna i bakgrunden. Och så kan du äta frukosten i hotellets Da Vittorio-restaurang. Den ägs av två Michelin-vinnande italienska kockar.

Utsikten över Alperna tröttnar man aldrig på

Som svensk är det skönt att veta att det är fri minibar samt fritt inträde till det 1200 kvm stora spa-området. Nå ja och så har du tillgång till hotellets 24 timmars Bentley limousine-service i St. Moritz

Winter Wonderland

2. Les Suites de la Pointière, Courchevel, Frankrig

För ca 17500 kr. kan du köpa en “standardsvit” på detta praktfulla hotell i den förnäma franska skidstaden, Courchevel. Stilen är enkel, ljus och nästan nordisk. Och så ska du inte vara nervös för om det är tillräckligt med plats. För sviterna är mellan 55 och 110 kvadratmeter.

Bara en av de enorma sviterna där braskaminen tänds på kvällen

Allt här osar av femstjärnigt hotell – allt från rummen till restaurangerna och spa-området. Så kanske du inte alls har lust att bege dig ut och åka skidor när du bor här. Det sägs att personalen vet vad du tänker, innan du själv vet det. Har du lite morgonhosta, eller nämner du något om förkylning, står det en kopp skållhett te med citron och väntar på dig på rummet.

Efter en lång skiddag är det alltid trevligt att sätta sig i baren, antingen om man campar eller bor på 5-stjärnigt hotell.

Från de översta – och dyraste – rummen är det en av de bästa utsikterna man kan få i ett franskt skidområde. Pointière var länge världens dyraste hotell och det bär fortfarande titeln som världens mest lyxiga.

Ett av de fantastiska rummen

1. Aurelio Lech, Lech-Arlberg, Österrike

Här kan du för den nätta summan av 20 500 kr. köpa en natt i et dubbelrum på världens dyraste skidhotell som (naturligtvis) ligger i det förnäma, österrikiska skidområdet Lech Arlberg. Alla rum på Aurelio Lech är unikt designade i stilarter från olika världsdelar. Du kan vara säker på, att här behöver du inte dras med vanligt folk, eftersom hotellet – ja hela skidområdet – lockar folk med mycket tjocka plånböcker.

Känslan av att lägga upp benen och njuta en kall gin tonic medan braskaminen sprakar, vem gillar inte det?

Behöver du åka någonstans (vilket du inte nödvändigtvis behöver), har hotellet en bil man gratis kan låna. För övrigt är alla övriga utgifter också betalade så att du inte ska krångla med pengar hela tiden. Det sägs att det enda som skulle kunna göra stället mer lyxigt, vore om skidliften startade inne i själva hotellet och inte utanför!

Tips: Är ni ett gäng kan ni hyra hotellets Club-chalet med plats till 16 personer. Det kostar inte mer än sisådär 210 000 kr. Och vet du vad, ni får halvpension allihop.

Fin pool, med simtränare, skiftande ljus och mycket mer

Bonus: Två av de bästa från USA

The Sebastian, Vail, Colorado, USA

Vi har medvetet valt en ranglista på hotell i Alperna. Men vi kan inte låta bli att nämna ett par skidhotell i USA. Det ena är The Sebastian i Vail, Colorado. Här kan du – om inte förvänta – så dock ha turen att springa på kändisar som fru Obama, eller musikerna från One Direction. Det är nämligen här de väljer att bo när de är i Vail.


När du hyr ett rum på detta överdådiga lyxhotell och betalar från 6500 kr och upp kan du alltid sätta dig in i en Chevrolet Suburban, som står till gratis disposition framför hotellet. Och här står alltid folk redo att på dina önskningar att slå in – eller skaffa dig vad du behöver. Ett sådant hotell har självklart även sitt eget bibliotek. Vi behöver knappt nämna att det är en inbyggd TV i spegeln på ditt badrum så att du inte missar något under din morgon- och kvällstoalett.

Stein Eriksen Lodge, Deer Valley, Utah, USA

Här är hotellet som vann World Ski Awards förstapris som världens bästa skidhotell år 2015. Det har fått sitt namn efter en berömd norsk slalomåkare och olympisk guldmedaljör från 50-talet. Inte så konstigt att hotellets gourmetrestaurang heter “Glitretind” (Norges näst högsta berg, Glittertind). Här är det lyx i överflöd, som till exempel en 7 000 kvm pool- och spa-område. Alla rum är specialdesignade och -inredda. Här är det 24 timmars rumservice. Och runt omkring på det rustik-förnäma hotellet kan du värma dig vid inte mindre än 145 braskaminer. Hotellet är Utahs enda femstjärniga hotell på Forbes-listan.

Hitta skidsemester här.

Publicerad av: Rasmus Skov

Hitta erbjudanden på skidresor