Skidsemester i Courchevel (Frankrike)

Resebyråer till Courchevel: Snowtrex, Sunweb

Courchevel är en skidort i de franska alperna i Tarentaise-dalen. Staden är indelad i fyra olika områden efter var de ligger. Lägst ligger Courchevel 1300, Courchevel 1550, Courchevel 1650 och Courchevel 1850. De har fått namnen efter hur många meter över havet de ligger. Destinationen är den största av områdena i Les Trois Vallées. En skidsemester i Courchevel kommer bland annat att bjuda på jetsettarna från Paris, som dock primärt befinner sig i Courchevel 1850.Skillnaden på de fyra områdena i CourchevelCourchevel 1300 är den billigaste av anläggningarna och du kommer uppleva att många turister åker hit på deras skidsemester. Åker man till Courchevel 1550 kommer man uppleva att det... Läs mer.

Pistkarta
Webbkameror
Snörapporter och väder
Resebyråer

Fakta om Courchevel
Skidområdet: 1300-2700 m.ö.h
Staden/byn: 1550 m.ö.h

600 pister i allt
200 km blå
250 km röd
150 km svart

Lifter: 195 stk. / 230.000 pers/time

Släpliftar: 86
Tåg: 1
Sittliftar: 66
Kabinliftar: 37
Courchevel är en skidort i de franska alperna i Tarentaise-dalen. Staden är indelad i fyra olika områden efter var de ligger. Lägst ligger Courchevel 1300, Courchevel 1550, Courchevel 1650 och Courchevel 1850. De har fått namnen efter hur många meter över havet de ligger. Destinationen är den största av områdena i Les Trois Vallées. En skidsemester i Courchevel kommer bland annat att bjuda på jetsettarna från Paris, som dock primärt befinner sig i Courchevel 1850.

Skillnaden på de fyra områdena i Courchevel

Courchevel 1300 är den billigaste av anläggningarna och du kommer uppleva att många turister åker hit på deras skidsemester. Åker man till Courchevel 1550 kommer man uppleva att det är den lugnaste av de fyra orterna – här vistas många franska familjer vilket gör det till ett lugnt område. På Courchevel 1650 är det primärt aktivitet runt fransmännens julledighet och sportlov medan skidsemester i Courchevel 1850 är för Paris jetsetliv – och här kan du därför uppleva en hög prisnivå.

På pisterna i De Tre Dalarna

En skidsemester i Courchevel är en upplevelse för skidåkaren – man kan således åka skidor på de i allt 600 pistmkm i De Tre Dalarna som förutom Courchevel även täcker Mèribel och Val Thorens/Les Menuires. Alla dalarna är sammanlänkade genom toppmoderna liftsystem och du kommer alltså uppleva att en skidsemester i De Tre Dalarna bjuder på massor av olika pistkilometer. Det kommer vara utmaningar för de flesta nivåer men skidterrängen riktar sig mest till de skidåkare som är nybörjare eller i mellanklassen, medan de mer vana skidåkarna inte kommer att ha de helt stora utmaningarna under en skidsemester i Courchevel. Det finns istället massor av utmaningar för de erfarna om man istället beger sig vidare ut i de tre dalarna.

Skidåkning för de erfarna

Beger man sig mot Val Thorens på skidor så hittar du många utmaningar även för de bästa skidåkarna. Förutom vanlig piståkning så kan man inte missa snowparken eller offpiståkningen. Man kan hitta offpist åkning till alla svårighetsgrader då det helt enkelt finns så enormt mycket. Snowparken är också i världsklass och kan tillfredsställa de flesta skidåkarna på alla olika nivåer. Det finns en Zip-line som man kan testa som den sista adrenalin boosten innan man kör tillbaka mot Courchevel. Den går från 3250 meter över havet och kommer upp i en toppfart på ca 100 km/h, en upplevelse för den våghalsiga.

Barnens skidsemester i Courchevel

För barnen kan åken nedför pisten kompletteras med den två kilometer långa kälkbacken som faller hela 300 meter – en skidsemester i Courchevel är därför perfekt till tävlingar mellan barnen, men kanske också med mamma och pappa.

Utvalda skidresor från Courchevel

Sök efter skidresa

Résidence Le Christiana

Moderna Résidence Le Christiana ligger i hjärtat av La Tania i närheten av affärer och pister. Vid goda snöförhållanden kan man åka skidor fram till boendet. Under de franska skolloven trafikerar en kostnadsfri skidbuss sträckan mellan La Tania och Courchevel. Bekvämligheter Till anläggningens bekvämligheter hör hiss, Wi-Fi (mot avgift) och skiddepå. Parkeringsgaraget (ca. 30 meter bort, i mån av plats) står till övervägande del till kostnadsfritt förfogande (för undantag, se "Efter önskemål på plats"). Måltider Utan måltider.

Bilder och video från Courchevel


Användaromdömen om Courchevel

Skidterräng
3,87
Liftsystem
3,74
Afterski
2,74
Staden
3,13
Barnvänlig
0,00
Nybörjarvänlig
0,00
Prisnivå
0,00
Offpist
0,00
Courchevel har en totalpoäng på 3,37 stjärnor av 5. Baserat på 23 recensioner.

Snörapporter och väder

Lørdag
Delvist skyet
Delvist skyet
16ºC
7ºC
0,0 mm
1,7 m/s
nordvest
Søndag
Delvist skyet
Delvist skyet
19ºC
9ºC
0,0 mm
1,6 m/s
nordvest
Mandag
Delvist skyet
Delvist skyet
20ºC
8ºC
0,0 mm
1,5 m/s
nordvest
Tirsdag
Let skyet
Let skyet
17ºC
9ºC
1,1 mm
2,9 m/s
vest-nordvest

Artiklar om skidresor till Courchevel

18 Michelin-restauranger du kan uppleva under skidsemestern i Frankrike

Här är Alpernas 6 dyraste skidhotell


Karta över Courchevel

Blå nålar visar hotell - lägenheter - stugor och andra boenden i Courchevel. Klicka på nålarna för mer info. .

Hitta erbjudanden på skidresor

Gå til toppen