☔ Rea på regnkläder - Över 200 prissänkta modeller - Spara upp till 63% här

Courchevel

Courchevel är en skidort i de franska alperna i Tarentaise-dalen. Staden är indelad i fyra olika områden efter var de ligger. Lägst ligger Courchevel 1300, Courchevel 1550, Courchevel 1650 och Courchevel 1850. De har fått namnen efter hur många meter över havet de ligger.

Destinationen är den största av områdena i Les Trois Vallées. En skidsemester i Courchevel kommer bland annat att bjuda på jetsettarna från Paris, som dock primärt befinner sig i Courchevel 1850.

Skillnaden på de fyra områdena i Courchevel

Courchevel 1300 är den billigaste av anläggningarna och du kommer uppleva att många turister åker hit på deras skidsemester. Åker man till Courchevel 1550 kommer man uppleva att det är den lugnaste av de fyra orterna – här vistas många franska familjer vilket gör det till ett lugnt område. På Courchevel 1650 är det primärt aktivitet runt fransmännens julledighet och sportlov medan skidsemester i Courchevel 1850 är för Paris jetsetliv – och här kan du därför uppleva en hög prisnivå.

På pisterna i De Tre Dalarna

En skidsemester i Courchevel är en upplevelse för skidåkaren – man kan således åka skidor på de i allt 600 pistkm i De Tre Dalarna som förutom Courchevel även täcker Mèribel och Val Thorens/Les Menuires. Alla dalarna är sammanlänkade genom toppmoderna liftsystem och du kommer alltså uppleva att en skidsemester i De Tre Dalarna bjuder på massor av olika pistkilometer. Det kommer vara utmaningar för de flesta nivåer men skidterrängen riktar sig mest till de skidåkare som är nybörjare eller i mellanklassen, medan de mer vana skidåkarna inte kommer att ha de helt stora utmaningarna under en skidsemester i Courchevel.

Barnens skidsemester i Courchevel

För barnen kan åken nedför pisten kompletteras med den två kilometer långa kälkbacken som faller hela 300 meter – en skidsemester i Courchevel är därför perfekt till tävlingar mellan barnen, men kanske också med mamma och pappa.


Skidområdet hänger ihop med städerna/byarna: Brides les Bains, La Tania, Les Menuires, Meribel, St. Martin de Belleville och Val Thorens

Foton och video

Bilder från Skidresor.coms användare och instagram

Användarna om Courchevel

Här kan du se användarnas betyg för Courchevel

Skidterräng:
3,87
Liftsystem:
3,74
Afterski:
2,74
Staden/byn:
3,13
Totala poäng är 3,37 / 5 utifrån 23 recensioner.
Skriv en kommentar