🎒 Bli redo inför sommaren med Douchebags Desert Khaki - Se de bästa erbjudanden här
« Till översikten

Lavinsändare återkallas – Se om din är säker

Ortovox har återkallat alla 3+ lavinsändarna med software-versionen 2.1. Läs och se här hur du kan se vilken version din sändare har.

Som tur är så ägnar de flesta märken inte bara åtskilliga timmar åt att utveckla nya produkter, de ägnar även en massa tid på att testa prylarna både innan och efter lanseringen.

Vi har fått ett besked från det österrikiska märket ORTOVOX som vi gärna vill dela med dig, så att du fortsatt kan veta att du är säker i snön när du åker offpist.

De flesta skulle nog kunna bli skrämda av ett sådant här besked, men vi anser tvärtemot att det skapar en form av trygghet att ORTOVOX så noggrant testar sina produkter för att undgå systemsvikt på de viktigaste tidpunkterna.

Det är modellen ORTOVOX 3+ med software-version 2.1, som har ett fel

Företaget har nämligen fått feedback från deras SAFETY ACADEMY PARTNERS som visar att i sällsynta fall kan det förekomma tillfälliga störningar i transmissionsfunktionen på ORTOVOX 3+ lavinsändarna, som kör på mjukvara VERSION 2.1. Felet kan skapa en förlängning av sökprocessen. Orsaken till avbrottet beror på ett mjukvarufel.

Det har lyckligtvis inte varit några olyckor som har förorsakats av mjukvarufelet. Dock vill Ortovox, som en säkerhetsåtgärd samt så att inga kunder ska känna sig i fara, återkalla alla 3+ lavinsändarna som har software VERSION 2.1. Har du en 3+ sändare med VERSION 2.1, får du inte använda den innan den är uppdaterad till VERSION 2.2!

Felet har identifierats och genom att uppdatera till software 2.2 har det visat sig vid interna test att felet har löst sig.

Vilka enheter påverkas?

Det gäller endast Ortovox 3+ lavinsändarna som har software VERSION 2.1 (i alla färger).

Har du en 3+ enhet som har software-versionerna 1.0, 1.1, 2.0, 2.2 ska du inte bekymra dig. Det ska du inte heller om du äger en av Ortovox andra lavinsändare, så som S1+, S1 eller ZOOM.

Hur tar du reda på vilken version du har?

Skjut/tryck ”search/send”-knappen till ”send”-funktionen. För att det ska fungera ska knappen tryckas in. Sätt på din 3+ transceiver. Efterföljande kommer denna information visas:

10-digit serial number
Display test screen
Remaining battery capacity
INSTALLED SOFTWARE VERSION 

Om den visar 2.1 på skärmen = DIN APPARAT PÅVERKAS

Om det står 1.1, 2.0 eller 2.2 = Din apparat påverkas INTE.

Om det visar NO NUMBER på skärmen, så kör din transceiver på software 1, som inte heller påverkas av detta.

Se också denna video för att få reda på hur din apparat påverkas.


Vad gör du om din apparat påverkas av detta?

Du ska fylla i Ortovox Recall Form för att lösa felet på din lavinsändare. Det gör du här.

Vill du läsa mer om återkallelsen av 3+ modellen så läs mer här på Ortovox hemsida.


Vi anser fortfarande att Ortovox är ett bra val! Du kan lugnt och tryggt välja produkter från dem, eftersom de använder ofattbart många resurser på att noggrant testa allt med deras SAFETY ACADEMY PARTNERS. Vi upplever att det är ett företag som sätter säkerheten först.

- Är du på jakt efter en ny lavinsändare kan du hitta den här -