Ortovox

Ortovox är bland de ledande tillverkarna av utrustning inom lavinsäkerhet. Lavinsändare från Ortovox är de lavinsändare många skidåkare och fjällguider föredrar. Förutom lavinsändare (transceivers) säljer vi även snöskyfflar, lavinsonder och ryggsäckar från Ortovox. Ortovox är utrustning vi inte hoppas att du får användning för på fjället ...

Ryggsäckar med inbyggt skidryggskydd

Ortovox har ett stort urval av ryggsäckar. Observera att många av Ortovox skidryggsäckar har inbyggt ryggskydd. Du får alltså både ryggskydd och ryggsäck i en och samma produkt. Ryggsäckar med inbyggt ryggskydd blir en mer och mer populär vara bland skidåkare eftersom ryggskydden gör att du kan färdas mer säkert i backarna. Flera av ryggsäckarna är TÜV-godkända. Lavinskyfflar är ett måste vid off pist-åkning. En lättviktsskyffel från Ortovox gör det lätt att vara trygg i skidbackarna. 

Utrustning till fjälläventyr – Ortovox

Ortovox är en särdeles väletablerad och erkänd tysk tillverkare av utrustning till att färdas på fjäll och berg. Ortovox har sedan 1980 utvecklat och tillverkat ytterkläder, skidkläder och skyddsutrustning av hög kvalitet till många olika slags äventyr i berg- och fjällvärlden. I skidvärlden är Ortovox känd för sina kvalitativa underställ och ytterkläder. Det läggs stor vikt på den aktiva skidåkaren som primärt rör sig i offpisten. Detta avspeglas tydligt i skidjackorna, skidbyxorna och i underställen. Ortovox producerar uteslutande sina kläder av naturliga fibrer och hållbara material så att du med gott samvete kan ta på äventyr med Ortovox. Trots sin höga kvalitets- och ansvarsnivå i klädproduktionen är Ortovox mest känd för sitt stora urval av skidryggsäckar, lavinryggsäckar och sist men inte minst skyddsutrustning till skidåkning i offpisten. Ortovox har alltid varit en pionjär och nyckelspelare när det gäller lavinsäkerhet och utvecklingen av motsvarande produkter. Idag är Ortovox ett av världens ledande märken inom utrustning och säkerhetsutrustning till fjällsport. 

Ortovox – banbrytande lavinsäkerhetsutrustning

Historien om Ortovox säkerhetsutrustning till lavinolyckor började redan på 1980-talet. Gerald Kampels och Jürgen Wegners utvecklade den första och revolutionerande lavinsändaren (även kallad lavintranssceiver): Ortovox F2. Dessutom utvecklade de även skyfflar och sonder särskilt till hjälp i lavinolyckor. Många generationers lavinsändare senare är Ortovox fortfarande ett av de ledande märkena bland professionella skidåkare och skidinstruktörer när det gäller lavinsäkerhetsutrustning. Idag är det extra lätt att få med sig rätt lavinutrustning på fjället eftersom Ortovox har satt ihop några paket som innehåller det allra növändigaste. Du kan köpa ett set som består av lavinsändare, sond och skyffel från Ortovox – överskådligt och enkelt. Säkerhetsutrustningen är lätt och kan enkelt användas, till och med i de svåraste och mest pressade situationerna.  

Det räcker dock inte att bara att ta med sig sin nya lavinsäkerhetsutrustning på fjället. Det är alltavgörande att undersöka och lära sig att använda utrustningen så att du i en nödsituation kan använda den effektivt och korrekt. Många skidområden erbjuder kurser i lavinsäkerhet och hur man använder säkerhetsutrustningen. Förutom lavinutrustningen har Ortovox även utvecklat förbandslådor som man lätt kan ta med sig i ryggsäcken. Ortovox förstahjälpen-set innehåller allt det nödvändiga för att behandla skador som kan uppstå uppe på fjället eller berget. 

Ortovox ryggsäckar till skidåkning

Som en förlängning av den revolutionerande lavinutrustningen började Ortovox utveckla ryggsäckar till skidåkning. Precis som skidbyxor och skidjackor från Ortovox, så står ryggsäckarna också för hög komfort och är otroligt slittåliga. Ortovox blev framförallt kända för ryggsäcksserien Free Rider, som är hållbara och funktionella ryggsäckar till offpistskidåkare. Ryggsäckarna finns i olika storlekar efter behov och i dem får all nödvändig lavinsäkerhetsutrustning, vattenflaska, mellanmål och andra småsaker plats, alla saker som är praktiska att ha med sig på fjället. 

Ryggsäckarna finns i olika rygglängder. Den korta versionen passar till personer med längden 150-175 centimeter och den vanliga passformen passar till personer som är 170-200 centimeter långa.  

Ryggsäckar med ryggskydd fra Ortovox

Ryggsäckarna från Ortovox är inte bara ryggsäckar, här kan det få plats vattenflaskor, lavinsäkerhetsutrustning och extra prylar till skiddagen, de är tekniskt och funktionellt genomtänkta med integrerad säkerhet til ryggen. Med Free Rider-serien från Ortovox kan ryggsäck och ryggskydd kombineras, därmed undgår man onödiga lager på ryggen och får den optimala komforten. Free Rider-ryggsäckarna har ett fack bakerst mot ryggen, där det kan sättas i ett seperat ryggskydd, som passar oavsett din storlek. Så kan du nöjas med att ha skidkläder direkt på kroppen och ryggskydd och ryggsäck utanpå. Ryggskyddet är mjukt, flexibelt och har en bra passform. Ortovox ryggsäckar med ryggskydd  är väldigt praktiska eftersom ryggskyddet kan tas bort eller sättas på igen efter behov. Du kan därför garanterat använda ryggsäcken till vardags utan ryggskydd och på skidor med en extra säkerhet till ryggen. 

Ortovox lavinryggsäck

Om du vill vara på den säkra sidan när du åker skidor i offpisten så har Ortovox utvecklat sin egen lavinryggsäck. Ortovox Avabag baseras på samma airbagsystyem som ABS. Ryggsäckarna innehåller en airbag som är sammankopplad med en gaspatron. Genom att dra i säkerhetshandtaget på en av axelremmarna blåses airbagen upp. Chanserna för att överleva en lavinolycka med en lavinryggsäck på ryggen har bevisats vara 97 % högre än utan. Detta beror på att den uppblåsta airbagen driver skidåkaren upp till lavinens yta. På så sätt minmeras risken att bli djupt begravd i lavinen. Det speciella med Ortovox lavinryggsäckar är att Avabag-systemet är väldigt lätt jämfört med många andra och tidigare lavinryggsäckar. Dessutom har Ortovox utvecklat modeller där Avabag-systemet kan tas isär och sättas ihop igen på få minuter. Det gör lavinryggsäcken flexibel, eftersom den inte bara passar bra till skidturer i offpisten.

Ortovox – klimatmedveten tillverkare av skidutrustning

Ortovox är ett av de skidutrustningsmärken som lägger allra största vikt på klimatmedvetenhet. Därför kan skidåkare vara säkra på att de tar hänsyn till klimatet och miljön när de väljer Ortovox skidutrustning. Ett av Ortovox huvudmål är att vara klimatneutrala år 2024. Dessutom håller Ortovox konstant koll på sitt CO2-avtryck på alla produktionsområden, de reducerar CO2-förbrukningen där det är möjligt och inför nya åtgärder för att undgå emissioner så gott det går. Ortovox stöttar också certifierade projekt runt om i världen för att kompensera för de oundvikliga CO2-utsläppen. Förutom att hålla koll på sina egna emissioner ökar Ortovox även skidåkarnas medvetenhet och uppmanar dem till att reducera deras eget klimatavtryck.

Behöver du hjälp?

040 606 08 03
(Kl. 8-16 på vardagar)

shop@skidresor.com

Chatta med oss

Få svar på frågor

Vanliga frågor & svar

  • Leverans 1-3 vardagar
  • Leverans 49:-
  • Fri frakt från 699:-
  • 14 dagars öppet köp
  • Prisgaranti