Ny stor gondol till Zillertal

Ny stor gondol till Zillertal

Gondolen Möslbahn kommer att eskortera skidåkare upp i skidterrängen från om med vintern 2018-19 och ger nya möjligheter att kunna bo billigt och få fler pistkilometer.

Det är ett stort och dyrt projekt, med den senaste teknologin i det som kallas för D-Line-gondoler från Doppelmayr, och det kommer att kosta cirka 18 miljoner euro – lite mer än 180 miljoner svenska kronor. I Mayrhofen har det investerats flera miljoner under sommaren för att optimera pistnätet, dock är den största investeringen den nya gondolen. 
Den nya liften, med sammanlagt 44 gondoler, kan transportera upp 2 000 skidåkare i timmen i skidterrängen på berget Penken, som ligger precis i hjärtat av skidområdet. 

Från Mösl till Penken-berget

Liftsträckan går från Mayrhofen Orsteil Mösl och upp till toppstationen Horberg på 1 934 meters höjd. En sträcka på totalt 1 542 meter som kan delas upp. Förutom stationen i dalen och uppe på toppen finns det nämligen även en mellanstation. Och det byggs både parkeringsplats, förvaringsutrymmen och en restaurang på toppen och dessutom blir det ännu fler pistkilometer. Den nya gondolen ger tillgång till 1,2 kilometer nya pister. Det finns plats för 10 personer i varje gondol.

Här kan du se den nya Möslbahn som ger tillgång till Mayrhofen från Mösl, där det nu är ganska fördelaktigt att bo.

Billigare logi

Den nya gondolen betyder att skidåkare som gärna vill bo billigt utanför staden får bättre möjligheter att kunna ta sig upp i skidterrängen. Den nya liften är nämligen en helt ny ingång till det stora skidområdet och bra för de som ändå inte vill tillbringa tid i staden och hellre vill bo utanför, där det finns billigare övernattningsmöjligheter.

Mayrhofen är med sina utmanande pister, totalt 137 kilometer, framförallt ett område som passar bra för rutinerade och avancerade skidåkare.

Här kan du se vart den nya Mösbahn börjar. Liften kommer också minska liftkön från mitten av Mayrhofen.

Fakta om den nya gondolen Möslbahn


Toppstation Horberg 1 934 meter
Total längd1 542 meter
Transporttid7 minuter
Antal gondoler44
Kapacitet10 personer/gondol = 2000/timmen

Läs också: 11 saker du bör uppleva på din skidsemester i Zillertal

Publicerad av: Susanne Diekema

Resebyråer till Mayrhofen
Fakta om Mayrhofen
Skidområdet: 550-3286 m.ö.h
Staden/byn: 580 m.ö.h

625 pister i allt
169 km blå
382 km röd
74 km svart

Lifter: 178 stk. / 268.640 pers/time

Släpliftar: 86
Sittliftar: 66
Kabinliftar: 26

Mer om skidresor till Mayrhofen

Hitta erbjudanden på skidresor