Kolossal liftförbindelse på 4,3 km i Kaprun / Kitzsteinhorn

Kolossal liftförbindelse på 4,3 km i Kaprun / Kitzsteinhorn

2019 blev alltså året där den nya stora gondolliften mellan Kaprun och Kitzsteinhorn kom, en fantastisk expansion av skidområdet, som minskar både liftköer och transporttid. Se den snygga videon.

Förra året lyckades det för Maiskogel att öppna en gondollift till toppen. Detta var bara första steget för att koppla ihop Maiskogel och Kitzsteinhorn. I december 2019 öppnar de sin nya lift 3K Kaprun-Kitzsteinhorn-K-onnection. När denna gondol har kommit på plats kommer det att vara möjligt att ta turen från Kaprun och upp på Kitzsteinhorn utan att behöva transportera sig i buss eller bil. 


Det är denna sträcka som liften kommer att åka till Langweid

Mindre press i botten av Kitzsteinhorn

Helt konkret betyder 3K K-onnection-liften att den flaskhals som ofta uppstår i botten av Kitzsteinhorn nu minskar väsentligt. Så om man kommer från Zell am See är det inte längre nödvändigt att åka ända till Kitzsteinhorn, utan man kan nöja sig med 15 minuters transport till Kaprun och därifrån kan dagen innehålla en massa skojig lek i Maiskogel och på Kitzsteinhorn. 


Se video av den nya K-ONNECTION KaprunHur mycket transporttid ska man räkna med?

Från det att du startar bilen på morgonen i Zell am See tills du står i Langweid vid Kitzsteinhorn, går det ca 35 min. Liftarna har blivit så effektiva och de kan transportera många människor på väldigt kort tid. Den nya 3K K-onnection-liften kommer att ha en kapacitet på 2 700 personer i timmen. Den kommer att vara 4,3 km lång och ha endast 400 höjdmeter. Denna åktur tar mindre än 10(!) minuter och rör sig med hela 8 m/s och kan frakta upp till 32 personer i taget. Med de 32 vagnarna som är påmonterade så är effektiviteten inget att klaga på. 


Nu behöver man inte längre välja mellan Maiskogel eller Kitzsteinhorn när man beger sig mot Kitzsteinhorn. Du hinner allt på en dag. 

Områdets expansion

Området har vuxit mycket de senaste åren och österrikarna lägger generellt många pengar på att uppdatera sina liftsystem. Detta har nog varit den mest ambitiösa planen på länge och den ser äntligen ut att realiseras från och med 30 november 2019. Vi längtar efter att få se denna kolossala förbättring. 


Fakta om den nya liften

Antal gondoler:32
Kapacitet per vagn:32
Timkapacitet:2 700 pers / t
Längd mellan stationerna: 4311 m
Transporttid:9,1 min
Tillverkare:Doppelmayr


Detta är inte den enda stora nyheten i Kaprun-Zell Am See. Till vintern 19/20 förbinds Zell-am-See med en ny lift så att man bara ska åka buss åt ena hållet. En kolossal expansion till hela området. 

Läs mer om skidsemester i Kaprun / Kitzsteinhorn här

Läs mer om skidsemester i Zell am See här

Publicerad av: Patrick Berndt Pedersen

Resebyråer till Kaprun / Kitzsteinhorn
Fakta om Kaprun / Kitzsteinhorn
Skidområdet: 757-3029 m.ö.h
Staden/byn: 786 m.ö.h

130 pister i allt
56 km blå
49 km röd
25 km svart

Lifter: 55 stk. / 72.000 pers/time

Släpliftar: 29
Tåg: 1
Sittliftar: 15
Kabinliftar: 11

Mer om skidresor till Kaprun / Kitzsteinhorn

Hitta erbjudanden på skidresor