Skidsemester i Zell am See

Zell am See (Österrike)

Resebyråer till Zell am See: Nortlander, SKILINK, Slopestar, Slopetrotter, Snowtrex, Sunweb

Zell am See ligger vid sjön Zeller See i det centrala Österrike. Som skidort är det tal om en plats med utmaningar för alla – och en trevlig stämning som erbjuder en familjesemester i snön i Zell am See.Masser av pistekilometer På en skidsemester i Zell am See finns det skidåkning för alla nivåer, stora och små. I Schmittenhöhe Zell am See är det 77 kilometer pister där man kan kan pröva krafterna i en av världens längsta fun slopes som är kul för hela familjen. Man får ett naturskönt område med utsikt över bergstoppar och Zeller sjö vid Zell am See byn. Det finns även möjlighet att utvidga... Läs mer.

Pistkarta
Webbkameror
Snörapporter och väder
Resebyråer

Fakta om Zell am See
Skidområdet: 760-3029 m.ö.h
Staden/byn: 757 m.ö.h

138 pister i allt
59 km blå
51 km röd
28 km svart

Lifter: 56 stk. / 72.000 pers/time

Släpliftar: 38
Tåg: 4
Sittliftar: 11
Kabinliftar: 3
Mer information om Zell am See under bannern
Zell am See ligger vid sjön Zeller See i det centrala Österrike. Som skidort är det tal om en plats med utmaningar för alla – och en trevlig stämning som erbjuder en familjesemester i snön i Zell am See.

Masser av pistekilometer

På en skidsemester i Zell am See finns det skidåkning för alla nivåer, stora och små. I Schmittenhöhe Zell am See är det 77 kilometer pister där man kan kan pröva krafterna i en av världens längsta fun slopes som är kul för hela familjen. Man får ett naturskönt område med utsikt över bergstoppar och Zeller sjö vid Zell am See byn. Det finns även möjlighet att utvidga skiddagen med kvällsskidåkning. Området är snösäkert då man har glaciären Kitzssteinhorn och utöver det så ligger 70% av området över 1400 meters höjd. Man kan alltid vara säker på Zell am See.


Schmittenhöhe - Den svarta grytan

Är man en av de mer vågade skidåkarna kan man välja att ge sig av med liften Sonnenalmbahn, som tar dig till toppen av Schmittenhöhe, där man på allvar kan utmana sig själv under skidsemestern. Flera svarta pister för dig sedan till samma plats nere i dalen, som med all rätt kallas ”den svarta grytan” på grund av de branta pisterna den omges av. För barnfamiljen är skidcentret ”The Apple” en bra utgångspunkt under hela skidsemestern – härifrån kan man sedan välja att åka i pisterna med barnen eller låta dem utforska de olika backarna på egen hand.

Har man inte riktigt tillfreds med mängden skidåkning i Zell am See så är det möjligt att kombinera sin skidsemester med området Keitzsteinhorn Glaciär Ski Resort och Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn som kan åkas på med samma liftkort: Ski Alpine Card. Därmed får man tillgång till 408 kilometer pist.

Glaciärsskidåkning och offpist i världsklass

Även om man bor i Zell am See på skidsemestern är det lätt att utforska de två andra områdena. Det tar bara 10 minuter att köra från Zell am See till Kaprun och det finns möjlighet att åka buss. Härifrån tar man Kaprun-Maiskogel-Kitzsteinhorn-liften åker direkt från centrum i Kaprun till Kitzsteinhorn. Det är en glaciär som bjuder på panorama utsikt över bergen och i området så väntar det även 61 kilometer glaciärsåkning. Här finns även restaurang och utkiksplattform. Glaciären är en upplevelse som gör Zell am See till något speciellt. Skidåkningen på glaciären är brett och du kan välja mellan massor av blå och röda pister efter din nivå. Det finns dock bara 3 svarta pister men de ger utmaning även till experterna. Man kan även pröva krafterna på hopp och rails i de 3 snowparkerna som finne eller i de 5 offpistrutterna.

Tar man däremot liften från Zell am See upp till schmittenhöhe och kör ner till ZellamseeXpress1 och med den vidare ner till byn Viehhofen så kan man härifrån ta en kort busstur till och en lift så är man i området Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn med 270 kilometer pist. Här finns förutom massvis med bra pister ett offpistmekka där bara fantasin sätter gränsen för vart du kan åka.

Schüttdorf, Bruck och Fusch

Det ligger flera mindre byar tätt på Zell am See där man kan pendla till Zell am See för att åka skidor. Schüttdorf har idag nästan växt ihop med Zell am See och härifrån startar Aritbahn som är en av de populäraste liftarna upp på Schmittenhöhe. Lite längre bort ligger byn Bruck och lite syd i dalen in mot Grossglockner hittar du Fusch där det körs gratis skidbussar till Areit liften.

Utvalda skidresor från Zell am See

Sök efter skidresa

Grand Hotel

Grand Hotel är ett fint 4-stjärnigt hotell med bra halvpension, fina rum och wellnessområde.

Hotel "Der Schütthof"

Hotel Der Schütthof är ett traditionellt österrikiskt Gasthof som ligger i bydelen Schüttdorf, 2,5 km från Zell am See. Hotellet ligger med närhet till Schütthof centrum och med 350 meter till liften. Vulcano är namnet på hotellets läckra spaavdelning som ligger på hotellets femte våning. Här finns det olika 2 bastu, ångbastu, "adventure" badtunnel samt avslappningsrum med fantastisk utsikt. Önskar du njuta av massage eller andra behandlingar går det att boka på grannhotellet Latini (mot avgift). Rummen är rymliga Läs mer

Bilder och video från Zell am See


Användaromdömen om Zell am See

Skidterräng
3,91
Liftsystem
3,89
Afterski
3,81
Staden
3,97
Barnvänlig
4,33
Nybörjarvänlig
4,67
Prisnivå
3,33
Offpist
3,00
Zell am See har en totalpoäng på 3,86 stjärnor av 5. Baserat på 106 recensioner.
Mer information om Zell am See under bannern

Snörapporter och väder

Tirsdag
Delvist skyet
Delvist skyet
2ºC
-10ºC
0,0 mm
2,3 m/s
vest-nordvest
Onsdag
Skyet
Skyet
4ºC
-1ºC
0,3 mm
3,3 m/s
vest-nordvest
Torsdag
Kragtig slud
Kragtig slud
2ºC
0ºC
9,8 mm
2,5 m/s
vest-nordvest
Fredag
Regn
Regn
4ºC
1ºC
26,9 mm
2,3 m/s
vest-nordvest

Artiklar om skidresor till Zell am See

7 saker du ska uppleva i Zell am See

Zell am See - när glaciären är bra att ha i bakfickan


Karta över Zell am See

Blå nålar visar hotell - lägenheter - stugor och andra boenden i Zell am See. Klicka på nålarna för mer info. .

Hitta erbjudanden på skidresor