Flying Mozart i Flachau/Wagrain ersätts

Flying Mozart i Flachau/Wagrain ersätts

Skidgäster i Wagrain och Flachau kan se fram emot att den populära Flying Mozart liften får en ordentlig renovering till skidsäsongen 21/22.

Har man varit på skidsemester i Wagrain eller Flachau så har man garanterat tagit liften upp till toppen med hjälp av flying Mozart 1 och 2. Den tvådelade liften som blivit byggd 1988 och 1993 har fört många skidturister från dalen på 917 meter upp till 1814 meters höjd. Hela 1,3 miljoner tar liften varje vinter. Den kommande säsongen blir den sista för de två liftarna där de besökande får säga farväl till den ikoniska färgrika liften.


De ikoniska flying Mozart gondolerna blir utbytta mot nya moderna 10 personers gondoler


Mindre kö vid flying Mozart

Efter vintern kommer de gamla kabinerna och stationerna bli borttagna för att göra plats till den nya liften med dal-, mellan- och toppstationer på samma rutt. Den nya liften blir som den gamla liften en gondollift med 10-personers kapacitet. Men låt dig inte luras av att båda är 10-personers då den nya kapaciteten nästan kommer fördubblas. Den gamla kapaciteten på 2400 människor i timmen blir nu till 4000 i timmen.

Kapaciteten på 4000 människor i timmen är inte bara ytterst effektiv för skidturister utan den är enastående och finns bara på några få ställen i världen. Kö och väntetid för att komma upp från dalen och mellanstationen ska nu vara förbi.
Ny underjordisk mellanstation

Flying Mozart är idag en populär och viktig lift vilket gör att den nya placeras på samma sträcka. Kärnan i den nya flying Mozart blir en underjordisk mellanstation som skapar en underjordisk förbindelse till G-Link kabinliften. G-Link kom till området i säsongen 13/14 och knöt samman den två områdena på bergen Grießenkareck i nordöst och Grafenberg i sydväst. Det gjorde att skidåkarna slapp en gångtur genom Wagrain för att komma tvärs över bergen. Därför förbättras nu sammanhängandet och effektiviteten mellan de två områdena ytterligare med uppgraderingen av flying Mozart.Den nya flying Mozart toppstationen


Även om den nya liften bara ersätter den gamla på samma sträcka så ändras toppstationen en aning längre upp så den kommer i höjd med stolliften Starjet 3 som kommer upp från Flachau sidan av Grießenkareck. Det blir därför möjligt med nedfart på båda sidorna av berget vilket är ännu ett plus med den nya liften som gör området mer lättåtkomligt från alla håll.

Utöver att vara effektiv så ökas även komforten markant i de nya liftarna som blir helt transparenta bortsett från golvet. Skidgästerna får därmed en unik utsikt på hela turen och det tillkommer även gratis WIFI i alla kabinerna.


Nu är det slut med att bara kunna sitta på den ena skinkan i flying Mozart och gondolerna


Dalstation:917 meter
Mellanstation:1251 meter
Toppstation:1877 meter
Längd från dalen till mellan:1053 meter
Längd från mellan till toppstation:2049 meter
Höjdmeter:960 meter
Fart:6 meter / sekunden
Kapacitet:4000 människor / timmen
Transporttid:Ca. 10 minuter


- Läs mer om skidsemester i Wagrain här 


Publicerad av: Sofie Ærthøj

Fakta om Wagrain
Skidområdet: 650-2188 m.ö.h
Staden/byn: 900 m.ö.h

860 pister i allt
280 km blå
483 km röd
97 km svart

Lifter: 270 stk. / 375.000 pers/time

Släpliftar: 69
Sittliftar: 98
Kabinliftar: 47

Mer om skidresor till Wagrain

Hitta erbjudanden på skidresor