« Till översikten

Ny gigant-gondol i Sölden

Den österrikiska skidorten Sölden har offentliggjort en stor nyhet. En ny 10-mans-gondol ska ersätta den äldre Giggijochbahn och den står klar till vintern som kommer.

Den österrikiska skidorten Sölden har offentliggjort en stor nyhet. En ny 10-mans-gondol ska ersätta den äldre Giggijochbahn och den står klar till vintern som kommer.

Skidorten med de 2 glaciärerna som bjuder på skidåkning från 1377-3250 m.ö.h får nu en, inte en ny, men en förbättrad lift. Det gör att stället kan erbjuda 33 liftar där största delen av dem är i toppkvalitet.
Till den kommande 2016/2017-säsongen har det skandinavisk-favoriserade skidanläggningen, Sölden, säkrat sig förbättringar när det gäller liftsystemet. Det har nämligen investerats i en mycket imponerande gondol med plats till 10 personer. Det handlar om en ny version av den äldre liften Giggijochbahn (1362-2283 meter). Gondolfärden skulle enligt ryktena bli både snabbare, mer komfortabel och föra mindre oväsen. Dessutom är den nya transportmöjligheten en fröjd för ögat.
Copyright: Bergbahnen Sölden

Som destinationen själv har offentliggjort på deras Facebook-sida, så skulle självaste filmkaraktären James Bond, som har vistats i Sölden under inspelningen av Spectre-filmen, vara eld och lågor. Se mer till Bond i Sölden här.

Gondolen kommer att kunna transportera nästan 4500 människor varenda timme från dalstationen i Sölden till Giggijoch (2884 meter), vilket kommer att betyda markant mindre väntetid för besökarna i Sölden. Den sätter därmed ett världsrekord, eftersom ingen annan gondol i världen kan transportera så många människor på så kort tid och vem annars än Sölden skulle ha en sådan!

Copyright: Bergbahnen Sölden

I förhållande till den gamla Giggijochnahn kommer den nya kunna frakta ca 2000 personer mer i timmen, vilket kommer ha stor betydelse för området.

Den nya gondolen står klar till invigning d. 26 november.
Här markerat med ett blått streck vilken gondol den ersätter.

Fakta om den nya Giggijochbahn

Börjar i: 1362 m.ö.h
Slutar i: 2283 m.ö.h
Höjdskillnad: 921 m
Längd: 2648 m
Tid: 8,87 min.
Fart: 6,5 m/s
Kapacitet per gondol: 10 personer
Personer i timmen: 4 500
Antal kabiner: 134

Se live-webbkameror från liftbyggeriet här

Nedan kan du se den sista resan med den ursprungliga Giggijochbahn som sedan 1998, och med över 37 tusen timmar i drift, har gjort sitt för att göra alla skidgäster nöjda.


Hitta mer information, som pistkarta, webbkameror och snöstatistik om Sölden här.

Skidsemester förslag i Sölden

Haus Bergblick Haus Bergblick Bil fra 5.925:-/pers.
Appartementen Gästehe... Appartementen Gästehe... Bus fra 7.689:-/pers.
Haus Birkenheim Haus Birkenheim Fly fra 9.681:-/pers.
Alpenheim Jörgele Alpenheim Jörgele Bil fra 5.586:-/pers.
Nollställ   Utökad sökning

Nästa »« Förra

Se alla nyheter