☔ Rea på regnkläder - Över 200 prissänkta modeller - Spara upp till 63% här

Schladming

Schladming är centrum för skidområdet Dachstein-Tauern-Region och består i stora drag av fyra bergstoppar – Hauserkaibling, Planai, Hochwurzen och Reiteralm. De fyra bergen hänger ihop men bjuder på varsin karaktär som utmaning under din skidsemester i Schladming.

Familjetrevnad på skidsemestern i Schladming

Staden är nästan synonymt med vintersport – du kommer därför kunna uppleva en autentisk och mysig österrrikisk stämning. Dessutom bjuder staden på bra shoppingmöjligheter, pubar och matställen så att din skidsemester i Schladming verkligen blir mysig för hela familjen. Orten får också besöka av de österrikiska skidturisterna som förväntar det bästa – och det får de i Schladming.

Schladmings hotell har ski in-ski out

De flesta av hotellen i staden har ski in-ski out, så du har möjlighet för att åka skidor till och från hotellets dörr och på så sätt undgå transporttid under din skidsemester. Du kan med andra ord koncentrera dig på skidåkningen – från morgon till kväll. Du behöver dock inte vara expert för att åka i pisterna i Schladming – alla nivåer är representerade och både barn och nybörjare kan få utmaningar som matchar deras nivå. Man kan bland annat hitta breda ”boulevarder” och mysiga skogsstigar där alla, oavsett nivå, kan tumla runt.

Åk skidor i bergen Hauserkaibling, Planai, Hochwurzen och Reiteralm

De fyra bergen i Schladming utgör tillsammans den perfekta kombinationen för skidsemestern och du kommer kunna hitta utmaningar som passar dig perfekt, oavsett om du är nybörjare, lite mer van eller expert. Under en skidsemester i Schladming kan du således förvänta dig lite av varje:

Hauserkaibling – ett mycket varierat berg med områdets mysigaste stugor och den längsta "skiroute" (markerad off-pist) i regionen för de rutinerade.

Planai - regionens största berg med VM-pisterna och väldigt långa nedfarter. Berget bjuder bland annat på natursköna panoramapister och alla svårighetsgrader fördelade så att även nybörjaren kan köra hela vägen ner. Dessutom är det kvällsskidåkning och skidshow på stadion varje vecka.

Hochwurzen - allt från puckelpistar till breda fina nybörjarpister samt en belyst kälkbacke. Det finns även belyst kvällsskidåkning helt från toppen och så kan man åka skidor in i skidstallet om man bor i Rohrmoos!

Reiteralm – mindre trafikerat berg med bra snö vid svåra väderlekar!


Skidområdet hänger ihop med städerna/byarna: Haus im Ennstal och Rohrmoos

Skidsemester förslag i Schladming

Aparthotel Ferienalm Aparthotel Ferienalm Bil fra 3.026:-/pers.
Alpenhotel Erzherzog J... Alpenhotel Erzherzog J... Bil fra 5.164:-/pers.
Nollställ   Utökad sökning

Foton och video

Bilder från Skidresor.coms användare och instagram

Användarna om Schladming

Här kan du se användarnas betyg för Schladming

Skidterräng:
4,25
Liftsystem:
4,10
Afterski:
3,62
Staden/byn:
3,83
Barnvänligt:
4,00
Nybörjarvänligt:
4,00
Prisnivå:
3,29
Off-pist:
2,86
Totala poäng är 3,74 / 5 utifrån 69 recensioner.
Skriv en kommentar