Skidsemester i Schladming

Schladming (Österrike)

Resebyråer till Schladming: Nortlander, SKILINK, Snowtrex, Sunweb

Schladming är centrum för skidområdet Dachstein-Tauern-Region och består i stora drag av fyra bergstoppar – Hauserkaibling, Planai, Hochwurzen och Reiteralm. De fyra bergen hänger ihop men bjuder på varsin karaktär som utmaning under din skidsemester i Schladming.

Pistkarta
Webbkameror
Snörapporter och väder
Resebyråer

Fakta om Schladming
Skidområdet: 800-2700 m.ö.h
Staden/byn: 745 m.ö.h

152 pister i allt
46 km blå
91 km röd
15 km svart

Lifter: 87 stk. / 89.400 pers/time

Släpliftar: 65
Tåg: 2
Sittliftar: 15
Kabinliftar: 5

Schladmings hotell har ski in-ski out

De flesta av hotellen i staden har ski in-ski out, så du har möjlighet för att åka skidor till och från hotellets dörr och på så sätt undgå transporttid under din skidsemester. Du kan med andra ord koncentrera dig på skidåkningen – från morgon till kväll. Du behöver dock inte vara expert för att åka i pisterna i Schladming – alla nivåer är representerade och både barn och nybörjare kan få utmaningar som matchar deras nivå. Man kan bland annat hitta breda ”boulevarder” och mysiga skogsstigar där alla, oavsett nivå, kan tumla runt.

Skidåkning efter internationella standarder

Schladming är känt för sin underbara skidåkning och det är inte ogrundat. Man hittar i området några av Österrikes mest imponerande berg till skidåkning, som exempelvis Schladmings stora skidområde fördelat över 4 berg med direkt åtgång till Dachstein glaciären. På grund av den bra placeringen och tillhörande snöfall så är Schladming garanterad en tidig säsongstart och en lång skidsäsong. Här finns det 230 kilometer perfekt preparerad pist och 84 moderna gondoler och stolliftar för att göra åkningen i området så lätt som möjligt.

Åk skidor i bergen Hauserkaibling, Planai, Hochwurzen och Reiteralm

De fyra bergen i Schladming utgör tillsammans den perfekta kombinationen för skidsemestern och du kommer kunna hitta utmaningar som passar dig perfekt, oavsett om du är nybörjare, lite mer van eller expert. Under en skidsemester i Schladming kan du således förvänta dig lite av varje:

Hauserkaibling – ett mycket varierat berg med områdets mysigaste stugor och den längsta "skiroute" (markerad off-pist) i regionen för de rutinerade.

Planai - regionens största berg med VM-pisterna och väldigt långa nedfarter. Berget bjuder bland annat på natursköna panoramapister och alla svårighetsgrader fördelade så att även nybörjaren kan köra hela vägen ner. Dessutom är det kvällsskidåkning och skidshow på stadion varje vecka.

Hochwurzen - allt från puckelpistar till breda fina nybörjarpister samt en belyst kälkbacke. Det finns även belyst kvällsskidåkning helt från toppen och så kan man åka skidor in i skidstallet om man bor i Rohrmoos!

Reiteralm – mindre trafikerat berg med bra snö vid svåra väderlekar!

Bra möjlighet för freestyle skidåkning

Skidområdet omkring Schladming bjuder på inte mindre än 6 fun slopes där adrenalin sökarna kan slå sig loss. Det finns crossparken vid Reiteralm där det i två spår skicross är garanterad utmaning. Det ena spåret vänder sig till familjer och har inte så skarpa svängar eller svåra hopp utan alla kan vara med. Det andra spåret är en World-Cup skicross bana för skicross atleter och erfarna skidåkare som vill testa sporten på riktigt. Det finns även en mer klassisk park, Superpark Planai som är gjord för nybörjare till medium och pro där alla kategorier får sig en utmaning i rails, hopp och boxar av olika slag.

Familjetrevnad på skidsemestern i Schladming

Schladming ligger i dalen vid den 2700 meter höga Dachstein glaciären och utgör hjärtat av skidområdet. Byn är begreppet av vintersport och semestern hit kommer bjuda på en autentiskt och trevlig österrikisk stämning. I det centrala Schladming finns det en gågata där man kan få mat i källare till stenhus med autentiskt österrikisk mat. Byns egna öl Schladming Bier finns i tapparna på alla byns inrättningar och är gjord lokalt i området. De som är intresserade av öl kan ta en tur ut till bryggeriet och smaka flera olika sorter. I den motsatta änden finns diskoteket Hohenhaus Tenne med sina 3000 kvadratmeter håller byns största afterskifester.

Utvalda skidresor från Schladming

Sök efter skidresa

Hotel Rössl

Vänlig personal, perfekt läge nära allt du behöver och boende med halvpension samt wellness.

My Lodge Suites

My Lodge Suites är den ultimata platsen för en bekymmersfri skidresa. Alla lyxiga lägenheter och sviter är inredda i typisk tyrolsk stil och andas mycket värme genom användning av vackra naturmateria, så som trä. Lägenheterna har ett pentry och 2 eller 3 separata sovrum, och sviterna har även en egen bastu. Alla rumstyper har ett lyxigt badrum och en balkong med utsikt över de vackra omgivningarna. Schladmings skidlift ligger 2,5 kilometer från My Lodge Suites, men skidbussen som tar Läs mer

Bilder och video från Schladming


Användaromdömen om Schladming

Skidterräng
4,25
Liftsystem
4,10
Afterski
3,62
Staden
3,83
Barnvänlig
4,00
Nybörjarvänlig
4,00
Prisnivå
3,29
Offpist
2,86
Schladming har en totalpoäng på 3,74 stjärnor av 5. Baserat på 69 recensioner.

Snörapporter och väder

Søndag
Let skyet
Let skyet
7ºC
-4ºC
0,0 mm
4,4 m/s
syd-sydvest
Mandag
Skyet
Skyet
7ºC
-4ºC
0,0 mm
3,2 m/s
syd-sydøst
Tirsdag
Skyet
Skyet
8ºC
1ºC
0,0 mm
1,5 m/s
syd-sydøst
Onsdag
Skyet
Skyet
10ºC
6ºC
0,2 mm
1,5 m/s
syd-sydøst

Artiklar om skidresor till Schladming

Schladming Dachstein: Redo för säsongen med massor av snö

Robbie Williams öppnar skidsäsongen i Schladming-Dachstein

Tre generationer i Schladming

Schladming gör en investering på 364 miljoner kronor


Karta över Schladming

Blå nålar visar hotell - lägenheter - stugor och andra boenden i Schladming. Klicka på nålarna för mer info. .

Hitta erbjudanden på skidresor

Gå til toppen