7 saker du ska uppleva i Zell am See

7 saker du ska uppleva i Zell am See

Här är de 7 bästa tipsen till upplevelser du ska ha med dig hem från Zell am See! Här hittar du allt från Restaurant Snapshans till vilka bergstoppar du ska besöka.

Zell am See är en gammal vacker ort som ligger i östra Salzburg. Inte bara skidmässigt är Zell am See ett riktigt bra resmål, utan även under sommarhalvåret är Zell am See riktigt populärt. Det ligger nära staden Kaprun, som har glaciären Kitzsteinhorn, som är ett av de bästa bergen i Österrike. Orterna är förbundna med välkända skyttelbussar, så att du snabbt kommer fram och tillbaka mellan orterna.

1. Sjön

Själva staden Zell am See är omringad av en gigantisk sjö. Sjön kring Zell am See är alltid ett säkert kort. Den är supervacker både med eller utan is. Om det är is på kan du ta en promenad över på den andra sidan eller varför inte hyra ett par skridskor och på så sätt få en dag utan skidåkning.

Här ser ni den vackra sjön och skidområdet till höger!

2. Toppen av Salzburg

Inte långt från Zell am See ligger berget Kitzsteinhorn som är ett måste för alla som älskar bra skidåkning. Kitzsteinhorn är Salzburgs högsta punkt och har därmed också Salzburgs bästa utsikt, om du tittar norr, söder, öster eller väster är det bara vackra bergstoppar så långt ögat kan nå. Utsikten till sjön är inte heller så illa. På toppen av berget ligger ”Gipfel welt 3000”, det är en stor byggnad som bl.a. har en restaurang, en liten biograf (som visar historien om Kitzsteinhorn) och självklart också en gigantisk terrass som fungerar som en platå med utsikt över hela skidområdet.

Det är en vacker utsikt över hela området från 3 029 meters höjd på toppen av Kitzsteinhorn.

3. Tauren Spa

Är fötterna och låren lite möra efter hård skidåkning? Eller älskar du att unna dig avkoppling? Då är Tauren Spa stället du ska besöka. Tauren Spa är en halvt inomhus-, halvt utomhuspool som ligger lite utanför Zell am See. Tauren Spa är verkligen lyxigt och det är ett perfekt ställe att överraska sin partner med om man är iväg tillsammans.


4. Kitzsteinhornglaciären

Kitzsteinhorn är inte bara en vacker utsikt, förutom utsikten har Kitzsteinhorn nämligen också en av Österrikes få glaciärer. Det ger chansen att få snögaranti och skidåkning året runt! Det ska dock nämnas att under sommarmånaderna kommer det mesta av snön vara snöslask. Det skrämmer dock inte parkråttorna som älskar denna mjuka snötyp. Därför är Kitzsteinhorn ofta en samlingsplats för alla Österrikes parkråttor när det inte finns snö på andra ställen.

Panorama view över kitzsteinhorn-glaciären

5. Zell am See på sommaren

Zell am See är ett riktigt vackert ställe att besöka sommartid. Det finns massor av frodig natur och alltid liv på sjön. En stor del av skidinstruktörerna i området arbetar under sommarhalvåret som vattensportsinstruktörer på sjön, så det är rik möjlighet för att testa olika vattensporter. Liftarna kör som regel också så att du kan komma upp i höjden och se bergstopparna gröna och frodiga istället för vita och karga.

Det finns massor av saker att göra i Zell am See, även på sommaren!

6. Kleine Mekka

Av någon konstig anledning har Zell am See gjort sig populär bland turister från Mellanöstern. Det är därför staden ibland kallas för ”Kleine Mekka”. Under vinterhalvåret kan man uppleva slöjklädda kvinnor och turbanbärande män som vandrar uppe på berget i deras fina skinnskor.

7. Snapshans på toppen av Schmittenhoe

På toppen av berget Schmittenhoe, som ligger precis bredvid Zell am See, ligger det en restaurang som heter Snapshans. Du kan säkert räkna ut vad som dricks mest här och hur stämningen är! Jag kan lova att det dricks snaps i långa banor och att stämningen är i topp! Det är helt klart ett bra ställe om man ska få lite värme i kroppen... men var försiktig för du ska ju kunna komma ner igen. 

Publicerad av: André Moth Andersen

Resebyråer till Zell am See
Fakta om Zell am See
Skidområdet: 760-3029 m.ö.h
Staden/byn: 757 m.ö.h

138 pister i allt
59 km blå
51 km röd
28 km svart

Lifter: 56 stk. / 72.000 pers/time

Släpliftar: 38
Tåg: 4
Sittliftar: 11
Kabinliftar: 3

Mer om skidresor till Zell am See

Hitta erbjudanden på skidresor