Skidsemester i Levi (Finland)


Levi ligger i den västliga delen av lappland, norr om polarcirkeln. Säsongen är lång, även i början av maj kan man åka skidor p.g.a stora snömaskiner. Levi är bra för både nybörjare och lätt övade skidåkare. Här finns många långa gröna och jämnt sluttande backar. Efter dessa kan man fortsätta med de röda backarna som också ger utamingar till de flesta. Liftsystemet är bra och välutbyggt. Efter en hel dags skidåkning är det bastu och kvällarna kan tillbringas i baren/restaurangen Hullu Porro (Galna renar). Av aktiviteter kan vi nämna: skidskola, guidade skidturer, telemark, hundsläde, rensafari, pimpling, snöskovandring, rida på isländska hästar, rökbastu, spa, tennis och bowling. Samma liftkort... Läs mer.

Pistkarta
Webbkameror
Snörapporter och väder

Fakta om Levi
Skidområdet: 200-550 m.ö.h
Staden/byn: 200 m.ö.h

44 pister i allt
1 stk.
18 stk.
22 stk.
3 stk.

Lifter: 27 stk. / 27.600 pers/time

Släpliftar: 14
Sittliftar: 1
Kabinliftar: 2
Levi ligger i den västliga delen av lappland, norr om polarcirkeln. Säsongen är lång, även i början av maj kan man åka skidor p.g.a stora snömaskiner. Levi är bra för både nybörjare och lätt övade skidåkare. Här finns många långa gröna och jämnt sluttande backar. Efter dessa kan man fortsätta med de röda backarna som också ger utamingar till de flesta. Liftsystemet är bra och välutbyggt. Efter en hel dags skidåkning är det bastu och kvällarna kan tillbringas i baren/restaurangen Hullu Porro (Galna renar). Av aktiviteter kan vi nämna: skidskola, guidade skidturer, telemark, hundsläde, rensafari, pimpling, snöskovandring, rida på isländska hästar, rökbastu, spa, tennis och bowling. Samma liftkort gäller för både Levi och Ylläs.


Levi bjuder på 47 pister och 26 olika liftar som alla ligger på ett och samma berg Levintunturi, som är 531 meter högt. Det finns alla typer av pister från gröna till svarta. Levi har Finlands enda gondol-lift, som ligger vid den stora world cup pisten, som sist användes vid öppningen av world-cupen till 2007 års säsong. Här finns massor av restauranger och matställen på berget. Afterski föregår direkt där pisten slutar. Fallhöjd i allt 325 meter. Här finns 15 belysta pister och dessa får också konstnö om det behövs. Här finns 1 superpipe, 1 halfpipe, 2 street, 1 snow park. Det finns 8 barnliftar som är gratis. Från Levi är det ca. 15 km till närmsta flygplats, Kittilä. Levi är också känd för sin skoterterräng.

Bilder och video från Levi


Användaromdömen om Levi

Skidterräng
3,00
Liftsystem
2,33
Afterski
2,33
Staden
2,33
Barnvänlig
0,00
Nybörjarvänlig
0,00
Prisnivå
0,00
Offpist
0,00
Levi har en totalpoäng på 2,50 stjärnor av 5. Baserat på 4 recensioner.

Snörapporter och väder

Tirsdag
Sol og klart vejr
Sol og klart vejr
15ºC
4ºC
0,0 mm
4,2 m/s
sydvest
Onsdag
Skyet
Skyet
15ºC
12ºC
0,0 mm
4,1 m/s
syd
Torsdag
Skyet
Skyet
12ºC
11ºC
0,1 mm
1,6 m/s
nordvest
Fredag
Skyet
Skyet
11ºC
9ºC
4,8 mm
3,5 m/s
syd-sydøst

Artiklar om skidresor till Levi

Levi - Finlands största och bästa skidområde


Karta över Levi

Blå nålar visar hotell - lägenheter - stugor och andra boenden i Levi. Klicka på nålarna för mer info. .

Hitta erbjudanden på skidresor

Gå til toppen