Levi (Finland)


Levi ligger i den västliga delen av lappland, norr om polarcirkeln. Säsongen är lång, även i början av maj kan man åka skidor p.g.a stora snömaskiner. Levi är bra för både nybörjare och lätt övade skidåkare. Här finns många långa gröna och jämnt sluttande backar. Efter dessa kan man fortsätta med de röda backarna som också ger utamingar till de flesta. Liftsystemet är bra och välutbyggt. Efter en hel dags skidåkning är det bastu och kvällarna kan tillbringas i baren/restaurangen Hullu Porro (Galna renar). Av aktiviteter kan vi nämna: skidskola, guidade skidturer, telemark, hundsläde, rensafari, pimpling, snöskovandring, rida på isländska hästar, rökbastu, spa, tennis och bowling. Samma liftkort... Läs mer.

Pistkarta
Webbkameror
Snörapporter och väder
Resebyråer

Fakta om Levi
Skidområdet: 200-550 m.ö.h
Staden/byn: 200 m.ö.h

44 Pister i allt
1 km grön
18 km blå
22 km röd
3 km svart

Lifter: 27 stk. / 27.600 pers/time

Släpliftar: 14
Sittliftar: 1
Kabinliftar: 2
Mer information om Levi under bannern
Levi ligger i den västliga delen av lappland, norr om polarcirkeln. Säsongen är lång, även i början av maj kan man åka skidor p.g.a stora snömaskiner. Levi är bra för både nybörjare och lätt övade skidåkare. Här finns många långa gröna och jämnt sluttande backar. Efter dessa kan man fortsätta med de röda backarna som också ger utamingar till de flesta. Liftsystemet är bra och välutbyggt. Efter en hel dags skidåkning är det bastu och kvällarna kan tillbringas i baren/restaurangen Hullu Porro (Galna renar). Av aktiviteter kan vi nämna: skidskola, guidade skidturer, telemark, hundsläde, rensafari, pimpling, snöskovandring, rida på isländska hästar, rökbastu, spa, tennis och bowling. Samma liftkort gäller för både Levi och Ylläs.


Levi bjuder på 47 pister och 26 olika liftar som alla ligger på ett och samma berg Levintunturi, som är 531 meter högt. Det finns alla typer av pister från gröna till svarta. Levi har Finlands enda gondol-lift, som ligger vid den stora world cup pisten, som sist användes vid öppningen av world-cupen till 2007 års säsong. Här finns massor av restauranger och matställen på berget. Afterski föregår direkt där pisten slutar. Fallhöjd i allt 325 meter. Här finns 15 belysta pister och dessa får också konstnö om det behövs. Här finns 1 superpipe, 1 halfpipe, 2 street, 1 snow park. Det finns 8 barnliftar som är gratis. Från Levi är det ca. 15 km till närmsta flygplats, Kittilä. Levi är också känd för sin skoterterräng.

Bilder och video från Levi


Användaromdömen om Levi

Skidterräng
3,00
Liftsystem
2,33
Afterski
2,33
Staden
2,33
Barnvänlig
0,00
Nybörjarvänlig
0,00
Prisnivå
0,00
Offpist
0,00
Totalpoängen är 2,50 stjärnor av 5 . Baserat på. 4 recensioner.
Mer information om Levi under bannern

Snörapporter och väder

Søndag
Skyet
Skyet
9ºC
5ºC
0,0 mm
4,1 m/s
syd-sydøst
Mandag
Skyet
Skyet
6ºC
3ºC
0,0 mm
2,7 m/s
øst-sydøst
Tirsdag
Skyet
Skyet
7ºC
6ºC
0,0 mm
2,4 m/s
øst-sydøst
Onsdag
Skyet
Skyet
7ºC
5ºC
0,0 mm
2,5 m/s
øst-sydøst

Karta över Levi

Blå nålar visar hotell - lägenheter - stugor och andra boenden i Levi. Klicka på nålarna för mer info. .

Hitta erbjudanden på skidresor