Skidsemester i Serre Chevalier

Serre Chevalier (Frankrike)

Resebyråer till Serre Chevalier: Active Ski Travel, Snowtrex

En skidsemester till Serre Chevalier i de sydliga franska alperna betyder en skidsemester där solen nästan alltid skiner så att man kan njuta av åkningen i bra förhållanden. Det finns i Serre Chevalier bra möjligheter för åkning i pisten men även utanför pisten. Luc Alphand, en av Frankrikes största stjärnor, bor i Serre Chevalier vilket ger en liten kvalitetsstämpel. Området garanterar att snöförhållanden är i högsta klass då vid utebliven snö från himlen så är området täckt av en välutbyggd anläggning för konstsnö.Skidåkning i Serre Chevalier Skidområdet i Serre Chevalier är ett av de största i Europa, området har 250 kilometer pist fördelat över alla nivåer som binds samman... Läs mer.

Pistkarta
Webbkameror
Snörapporter och väder
Resebyråer

Fakta om Serre Chevalier
Skidområdet: 1200-2800 m.ö.h
Staden/byn: 1350 m.ö.h

115 pister i allt
25 stk.
33 stk.
42 stk.
15 stk.

Lifter: 66 stk. / 77.500 pers/time

Släpliftar: 32
Sittliftar: 21
Kabinliftar: 9
En skidsemester till Serre Chevalier i de sydliga franska alperna betyder en skidsemester där solen nästan alltid skiner så att man kan njuta av åkningen i bra förhållanden. Det finns i Serre Chevalier bra möjligheter för åkning i pisten men även utanför pisten. Luc Alphand, en av Frankrikes största stjärnor, bor i Serre Chevalier vilket ger en liten kvalitetsstämpel. Området garanterar att snöförhållanden är i högsta klass då vid utebliven snö från himlen så är området täckt av en välutbyggd anläggning för konstsnö.

Skidåkning i Serre Chevalier

Skidområdet i Serre Chevalier är ett av de största i Europa, området har 250 kilometer pist fördelat över alla nivåer som binds samman av 68 liftar. För nybörjare så finns det många blå pister på berget och även om någon skulle vilja åka en svårare pist så finns det ofta en lättare pist som slutar på samma ställe vilket gör det perfekt för nybörjare och lätt övade som vill över nybörjarområdet.

För de mer övade skidåkarna finns det även ett stort utbud av röda och svarta pister där några är riktigt branta. Det finns några särskilt imponerande nedfarter över Villeneuve där man får mer än 800 höjdmeter. Det finns mycket underhållande skidåkning bland träden då ca 2/3 ligger under trädgränsen som blir naturlig underhållning. Området är känt för att ha bra pister som inte bjuder på obehagliga överraskningar.

Massor av offpist

Förutom de 250 kilometer pist som är markerad så finns det även 3 901 hektar offpist i Serre Chevalier. I toppen av området finns det bra möjligheter att åka skidor i en öppen bowl där det finns många olika rutter för att komma ner i dalen. Längre ner finns det offpist i världsklass mellan träden där snön är bevarad av terrängen. Mellan byarna Villeneuve och Le Monêtier-les-Bains finns nedfarten till Les Guibertés som med ett fall på 1000 meter är en upplevelse för alla som åker skidor i offpist.

Om man önskar att åka skidor i offpisten i Serre Chevalier så är det viktig att vara uppmärksam på vart man är påväg ner, annars kan man sluta långt ifrån skidområdet. Det kan därför rekommenderas en offpist guide eller att gå en offpist kurs på området.

Skidsemester med stort utval av aktiviteter

har du mot förväntningarna behov för ett avbrott i skidåkningen så bjuder byn på många andra aktiviteter. Man kan spendera tiden på att köra gokart, bada i vattenland, skridskor eller rida på hästar med mera. Serre Chevalier har många barer och restauranger så hungern och törsten kommer nig bli tillfredsställd utan större problem.

Utvalda skidresor från Serre Chevalier

Sök efter skidresa

Résidence Aquisana

Komfortabla Résidence Aquisana ligger i ortsdelen Villeneuve La Salle och ger ett smidigt insteg till skidområdet ca 300 meter bort. En kostnadsfri shuttlebuss stannar precis vid boendet och sköter bekvämt transporten till skidområdet samt till ortens centrum med dess många inköpsmöjligheter (ca 800 meter). Till boendets bekvämligheter hör reception, biljard, bagageförvaringsrum och skidrum samt wellnessområde med övertäckt och uppvärmd simhall och hamam (mot avgift). Boendets egna fitnessrum kan användas kostnadsfritt, och kostnadsfria parkeringsplatser (i mån av plats) samt ett garage Läs mer

Bilder och video från Serre Chevalier


Användaromdömen om Serre Chevalier

Skidterräng
4,23
Liftsystem
3,48
Afterski
3,02
Staden
3,72
Barnvänlig
0,00
Nybörjarvänlig
0,00
Prisnivå
0,00
Offpist
0,00
Serre Chevalier har en totalpoäng på 3,61 stjärnor av 5. Baserat på 65 recensioner.

Snörapporter och väder

Mandag
Let skyet
Let skyet
23ºC
11ºC
1,8 mm
4,1 m/s
syd
Tirsdag
Delvist skyet
Delvist skyet
23ºC
14ºC
0,0 mm
2,8 m/s
sydvest
Onsdag
Delvist skyet
Delvist skyet
24ºC
12ºC
0,0 mm
2,1 m/s
syd
Torsdag
Sol og klart vejr
Sol og klart vejr
25ºC
14ºC
0,0 mm
1,5 m/s
syd-sydøst

Artiklar om skidresor till Serre Chevalier

Nya liftar och fokus på grön energi i Serre Chevalier

Serre Chevalier - skidåkning direkt från köpstaden.


Karta över Serre Chevalier

Blå nålar visar hotell - lägenheter - stugor och andra boenden i Serre Chevalier. Klicka på nålarna för mer info. .

Hitta erbjudanden på skidresor

Gå til toppen